Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon mennyire elterjedt a HIV Prep, mint védekezési forma?
Jelenleg Barcelonaban élek, ahol a melegek nagy része napi rendszerességgel gyógyszert szed, hogy ne legyen HIV fertözött, így az óvszerhasználat egyáltalán nem számít alapkövetelménynek. Tisztában vannak azzal, hogy a HIV-en kívül más nemi úton terjedö betegségek is vannak, épp ezért 3-4 havonta alapos szürésen esnek át. (Mindenki szíve joga ezt elítélni vagy épp támogatni, most nem erröl van szó)
Mivel jópár éve csak karácsonyra megyek haza Magyarországra, így fogalmam sincs, hogy ott egyáltalán hozzá lehet-e jutni privát módon, a TB gondolom nem fedezi.
Itt nincs ilyen, nem is hallottam róla. Bár nem is vagyok meleg :D
26f
"További problémát jelent, hogy a PrEP-re alkalmas készítmények közül a magyar piacon jelenleg csak néhány van jelen. Ezek havi 63-145 ezer forint közötti áron érhetők el. Ezzel szemben Európa több országában már havi 15 ezer forint körüli összegért is elérhető a PrEP, sőt vannak országok, ahol a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok TB-támogatással, ingyen férhetnek hozzá."
Forrás:
#4-el és #5-el értek egyet. Én is így tudom. Iszonyat ára van és sok orvos még csak nem is hallott róla. Aki be akarja szerezni az gyakran netről próbálja mert ott jóval olcsóbb csak abban meg benne van a gyógyszerhamisítás veszélye.
Magyarországon (sajnos) nagyon nem terjedt el. (bár személy szerint azt gondolom, hogy még így is a gumi a biztos. Az viszont vitathatatlan, hogy az AIDS elleni harcban a Prep jelenleg a legjobb fegyver ami rendelkezésre áll.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!