Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A barátom szerint gyógyítható...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom szerint gyógyítható a homoszexualitás?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyok együtt a barátommal, és eddig kifejezetten jól megvoltunk. Tudni kell rólam, hogy van egy homoszexuális öcsém és ezért lelkileg érintett vagyok a témában, de amúgy is maximálisan elfogadó vagyok ezen a téren. Ennek tudatában, és úgy, hogy már sokszor találkozott az öcsémmel, tegnap este séta közbe közölte velem, hogy szerinte, ha egy homoszexuális ember akarja ezt, igazán zsigerből, akkor a megfelelő segítség mellett kigyógyítható. Na én ezen olyan szinten kaptam fel a vizet, hogy egy hatalmas veszekedés kett belőle az utcán. Szerinte joga van a véleményéhez, én viszont nem tudom hogyan tovább. Igazán úgy éreztem, hogy jól megvagyunk talán szerelmes is vagyok, de egyszerüen bennem olyan zsigeri ellenszenv van a homofóbia és az ilyen fajta szűklátókörüséggel szemben, hogy nem tudom hogyan tovább. Szerintetek elfogadjam ilyennek és ne beszéljünk róla? Hiszen végülis mindenkinek lehet véleménye, de valahogy eddig még nem sikerült rávennem magam, hogy egyáltalán beszéljek vele.

20/L

2019. márc. 2. 11:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%

hagyjuk már pár hete ugyanezt írtad ki :D

ilyen gyorsan megismétli magát a múlt? :D

2019. márc. 2. 11:53
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
És ezt mi, homoszexuálisok döntsük el?
2019. márc. 2. 11:54
 3/17 A kérdező kommentje:

Huh rossz kategória mi? Hoppá

Megpróbálom átírn, ha rájövök hogyan kell, bocsi mindenkitől.

Első én ugyan nem írtam ki semmit egy hete, de igen a köztévé idióta műsora kapcsán jött fel a téma köztünk is.

2019. márc. 2. 11:59
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem meg azokkal van probléma, akik úgy gondolják a homoszexualitás betegség, hiszen a betegségeket gyógyítják, nem?
2019. márc. 2. 12:05
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el nem gyógyítható, de mindig ráhagyom az emberekre az ilyet vagy olyan példát hozok, ami nekik se tetszik de az meg vitát szül....
2019. márc. 2. 12:15
 6/17 anonim ***** válasza:
4%

Mostanában jönnek ki tudományos kutatások eredményei a témában miszerint a homoszexualitás igenis gyógyítható, az ilyen irányultság központi idegrendszeri elváltozásokkal asszociált. Genetika és környezeti hatások egyaránt felelősek ilyenfajta viselkedésért. Durva módszerekkel de mégis gyógyítható.

A homofóbia az ha gyűlöli valaki a homoszexuálisokat irányultságuk miatt. A barátod véleménye ezt nem támasztja alá. Az más kérdés, hogy betegségnek vagy a szexuális identitás egyéni variációjának kell-e tekinteni és ebből kifolyólag gyógyításról vagy megváltoztatásról beszéljenek általánosságban.

2019. márc. 2. 12:18
 7/17 anonim ***** válasza:
41%
Nem gyógyítható! Gén hiba okozza, amely a tudomány mai állása szerint nem gyógyítható!
2019. márc. 2. 12:24
 8/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudjuk pontosan mi okozza, de a tapasztalat azt mutatja hogy nem "gyógyítható", viszont és ez a legfobtosabb, mivel nem betegség semmi értelme meggyógyítani. Kb annyi értelme van minta egy balkezest próbálnál a balkezességből "kigyógyítani".
2019. márc. 2. 12:26
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Vannak akik felnőtt, vagy idős korukban jönnek rá, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Ők technikailag kigyógyulnak a heteroszexualitásból. Ennyi erővel a homoszexualitásból is ki lehet gyógyulni, csak hát minek?

Amúgy vannak -többnyire vallási alapon szerveződő- táborok a világban, ahol sikeresen kigyógyítják a "betegeket". Apró mellékhatásként agymosott, lelketlen zombik lesznek, de minden egyéb mellett tényleg törlődnek belőlük homoszexuális gondolatok is.

2019. márc. 2. 12:28
 10/17 DominikX ***** válasza:
100%

Elektrosokk terápiával gyógyítható, meleg utana biztosan nem lesz, igaz ember se, csak egy roncs.

Amúgy a tudomány biztos nem arra fordítja a pénzét, hogy a Homoszexualitást gyógyítani tudja, mivel vannak sokkal fontosabb dolgok is.

Kérdező a barátod nem lehet valami intelligens ilyen téren. Egy masik pasival lehet jobban járnál. 21/F

2019. márc. 2. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!