Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A b*zi szó miért sértő a melegek számára?
Hallottam és olvastam már több helyen, hogy a melegek azt mondják: "Én nem b*zi vagyok, hanem meleg." Pontosan mi a különbség a kettő között? Hiszen ugyanazt jelenti mindkét szó. Ez nem olyan, mintha egy olyan lányra mondják, hogy k**va, aki nem nyújt pénzért szexuális szolgáltatásokat. Mert az tényleg sértő, ha valójában ő nem az.
Szóval miért nem illik egy melegre azt mondani, hogy b*zi? Mi miatt sértő számukra ez a szó?
A kérdésemmel nem célom sem sértegetni, sem provokálni senkit, csak szeretném megérteni a dolgot. Kérem, hogy csak normális intelligens válaszokat írjatok, a trollkodó és gyűlölködő kommenteket mellőzzétek.
ha negatívan használsz egy szót elég sokáig, akkor az a szó átveszi a negativitását. Természetesen egyik szó se kezdődik negatívumokkal, de ha már szitkozódnak azzal, valakiket sértegetnek ezzel a szóval, egy idő után maga a szó lesz sértő.
Mondjuk neked ragyás a képed. Emiatt kukoricának hívnak. Ez neked rosszul esik. Maga a kukorica szó nem bántó, de azzal kapcsolatban, hogy a te ragyáidra mondják, így kezd bántó lenni. És ezt évekig hallgatod, mindenki gonoszan kukoricázik téged, sőt egy idő után már rosszabb lesz ezt hallanod, mint hogy ragya, mert olyan indulattal mondják, mintha a kukorica még rosszabb lenne. Azután a kukorica számodra már szitok szó
Nekem a szó maga nem sértő és én is használom magamra is (másra annyira nem mert nem tudom kit mennyire érint rosszul).
Alapvetően az a baj, hogy mint minden szót ezt is lehet jó és rossz értelemben is használni. Viszont a negatív felhangja miatt ha egy idegen mondja az emberre nem mindig tudod eldönteni, hogy most sértő, semleges vagy pozitív értelemben használta. Főleg, ha homályos a szövegkörnyzet is vagy csak a beszélgetés egy részét hallja az ember.
Szerintem jobb kerülni ha az ember nem tudja a környezetében lévőket hogyan érinti a dolog.
Az "n" betűs szóval kapcsolatban ugyan ezt érzem. Csak azt nem tudom 100%-osan megérteni, hogy ha valakit sért akkor ő maga miért használja? Ha ennyire rossz érzéseim lennének a bu*i szóval kapcsolatban akkor biztosan nem használnám semmilyen kontextusban (nekem is van ilyen szó, azt nem is használom).
Szöveg környezet példa:
A ) Te kis .uzi. :)
B) Te senkiházi .uzi. 》:{
Érzed a különbséget?
Akire meg nem rossz imdulattal momdják és ő ennek ellenére sértőnek érzi, azt el kell fogadni.
Ahogyan valaki tegeződni szeret, valaki meg megsértődik ha letegezik.
A cigányos téma teljesen más. A romák nagytöbbsége a rasszizmussal kötik össze a cigány szót, ezértsértő.
Nem mellesleg a Magyar az egyik legtrágárabb nyelv.
Szinte soha nem használjuk szitkozódásban a meleg, más, vagy a roma kifejezéseket. Káromkodással, szotkozódással kapcsoljuk össze a szavakat, mint pl a .uzi, cigány, ..rva.
"hiszen ez nem káromkodás, csak egy megnevezés, ha nem rakunk elé semmilyen negatív jelzőt"
Na, ez az ahol tévedsz. A legtöbb ember sértésnek használja ezeket a kifejezéseket, ezért akkor is negatív felhangjuk van, ha valaki nem úgy szánja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!