Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez aktiv homoszexuális cselekedet volt? Tehát amit csináltam azt elitéli a katolikus egyház?
Férfi vagyok és együtt voltam egy férfival aki nagyon tetszett. Ezt követően levetkőztünk de csak lesz*ptam őt néhány percen keresztül. Szexuális aktusra nem került sor. Ezt elitéli az egyház? Vagyis hogy ez homoszexuális szexuális cselekedetnek minősül?
Köszönöm a válaszokat, ja és csak egyszer történt meg. És hangsúlyoznám hogy anális szexre nem került sor!!!
Orális szexnek minősült.
Már maga a csókolózás is a szexualitás része.
A katolikus kánon szerint már az is paráználkodás, tehát bűn, ha két össze nem házasodott ellenkező nemű bármilyen testi örömben részesíti egymást, ide értve az orális szexet. A közhiedelemmel ellentétben nem lesz nagyobb bűn, ha két homoszexuális teszi ezt. A homoszexualitás azért bűn önmagában, mert nem alkalmas élet létrehozására, tehát bármely formája paráznaság.
Ha ennyire zavar a homoszexualitásod, és bűnnek tartod, akkor két dolgot tehetsz. Vagy az egyházat hagyd el, vagy a homoszexualitást. Az utóbbit könnyebb, bár van sok bigott, aki oltári hisztériát fog csapni, hogy ez nem így van, Nyugat-Európában meg egyenesen blaszfémia ilyesmit állítani. Ennek ellenére létezik az ex-gay mozgalom, amelynek tagjai sikeresen legyőzték ezt a borzasztó elmezavart, és normális emberként tudnak élni.
2-es!
Értem! De várható majd valamiféle változás? Tehát a pápa részéről vagy ilyesmi hogy elfogadóbb legyen az egyház?
3-as!
m5-ön beszélt erről hodász andrás atya papként a homoszexualitásról! Neki lehetett nekem meg már provokáció ha megkérdezem??! Már az is bűn ha kérdezek erről a fontos témáról?
Azért nem a homoszexlitás kategóriába irtam mert ott nincs valami túltengés keresztényekből és úgy általában a melegek körében sincsen az a tapasztalatom és pont az egyház elutasitó hozzáállása miatt van ez.
Tudod jól, hogy erről nincs egységes keresztény vélemény. Ugyanúgy keresztények ellentmondásba kerülnek néha, mint homoszexuálisok is biztos.
Az meg hogy mit mondott egy elvakult katolikus az m5-ön főként nem befolyásolja a keresztény vs meleg témát.
(zárójelbe írom szerény véleményemet, tetszett, amit írt)
Valószínűsíthetően ezt már aktív cselekedetként elítéli az egyház. Hogy Isten mit gondol erről azzal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Az már hit és felekezet dolga. Nem is mennék bele. Szerintem nem ártottatok senkinek de mindegy.
Csak annyit jegyeznék meg, hogy azért vicces, hogy egyesek annyira gyűlölnek minket a szeretet nevében, hogy ha valaki csak egy kérdést is fel mer tenni ezzel kapcsolatban azt már át is pakoltatják a szexualitás kategóriába. Pedig ennek a kérdésnek aztán valóban semmi keresnivalója itt, hisz a kérdező konkrétan a keresztény vallási nézőpontra volt kíváncsi, nem pedig a történet szexuális vonatkozására. Még viccesebb, hogy az admin meg még át is teszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!