Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent felvállalni a melegséget? 18/f
Ez mindenkinek mást és mást jelent.
Barátok vagy családi - tehát szűkebb környezet - előtt is felvállalhatja, de szélesebb körben is. Rajta múlik.
Én soha nem titkoltam, de nem is "reklámoztam": akire nem tartozik, azzal nem kell tudatni...
Melegként élhetsz úgy is hogy csak a partnereid tudják hogy meleg vagy! A melegfelvonulásra nem melegek járnak, akik odamennek azok a buzäk. Ha nem akarod kitenni magad céltáblának, elégedj meg azzal hogy elég ha a párod,partnereid tudják. Ha neked nem elég kürtöld világgá.
Ha két hetero ember megy az utcán, nem mindegyik fogdossa a másik seggét a járdán. Aki nem hetero, arról miért kellene mindenkinek tudnia hogy meleg?
# 5/5 Időpont tegnap 21:05
Az ég szerelmére... szerinted a meleg párok úgy jelzik, hogy együtt vannak, hogy fogdossák egymás seggét az utcán?! Nem esetleg azzal, hogy kézenfogva mennek, amit a heterók is csinálnak...? Minden kézzenfogva sétáló heteró pár világgá kürtöli, hogy heterók és együtt vannak... és ezzel nincs semmi baj. Ahogy azzal se szabadnak bajnak lenni, ha melegek csinálják ezt.
#2 -ben a komplett válasz:
"akire nem tartozik, azzal nem kell tudatni"
Ennyi. Köszönöm, hogy kimondtad helyettem.
Nem kell reklámozni, de ha szóba kerül, s úgy gondolod, hogy az illető már áll annyira közel hozzád, hogy ilyenekről beszéljetek (mivelhogy ez szerintem magánügy, kb mint az alsóim színe, vagy, az hogy milyen a székletem stb.), akkor elmondod, és nem félsz a "retorzióktól". Ennyi a vállalás. Nem pedig az, hogy a melegségeddel azonosítod a személyiségedet, és mint amit sok helyen látni, úgy viselkedsz, hogy te egy ember vagy, akinek a bőrszíne X, a szexuális orientációja pedig Y. Én személy szerint nem érzem azt, hogy ezek olyan dolgok lennének, amit rólam másnak tudni érdemes. Nem szeretem megkülönböztetni magamat semmilyen téren a társadalom többi tagjától, ilyen témákban meg főleg nem. Egyenrangúnak érzem magam melegként, és nem szorulok rá, hogy ezzel bélyegezzem meg saját magamat. Szerintem a szexuális orientációm csak egy nagyon apró rész az énemben, nem pedig egy olyan dolog, ami kiemelendő, és ami meghatározna a személyiségemben bármit (pl öltözködés, beszéd, mozgás, hobbi, világnézet, stb.). Én ennél sokkal több vagyok, pont ezért nem veszem jó néven, amikor valakinek erről szól az egész identitása és élete, hogy ő egy (mondjuk) fehér, meleg ember, és semmi több. Vállalja, hogy neki ennyit jelent az egész élete. Magát értékteleníti el ezzel... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!