Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mikor lesz Magyarországon...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor lesz Magyarországon ilyen szinten elfogadott a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Bárki, bárhol (rokonoknál, iskolában, munkahelyen) nyilvánosan fel tudja vállalni anélkül, hogy bármiféle hátrányos megkülönböztetés érné. Nem arra gondolok, hogy bemutatkozás után rögtön ezzel kelljen kezdeni, de például ha a társaság társkeresés témáról beszélget, akkor nyugodtan el lehessen mondani, és a másik sem lepődne meg azon, hogy meleg az egyik. Olyan semleges tény lenne, mintha valaki például szemüveges, vagy balkezes. Az utcán ugyanazt csinálhatnák, amit a heteró párok (kézfogás, csók), anélkül, hogy bárki beszólna, vagy megvetően nézne. Szerintetek hány generáció múlva lesz ez ennyire akceptálva? Annyira szomorú, hogy ma még ennyire harcolni kell ezekért az alapvető jogokért.

2018. aug. 15. 22:16
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
volna*
2018. aug. 16. 13:41
 22/35 anonim ***** válasza:
79%

Mint a többi? Akkor azt mondod, hogy Magyarországon is ugyanolyan toleránsak az emberek mint az USA-ban? Vagy mondjuk jobban az arab világban? Tudom az utolsó szélsőséges példa, de ezt mondtad.

De jó tényleg befejezem, nem akarom más irányba vinni a kérdés témáját.

2018. aug. 16. 14:09
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
* a jobban nem tudom hogy került oda :D
2018. aug. 16. 14:10
 24/35 anonim ***** válasza:
61%
Egy USAt fölösleges Magyarországgal összehasonlítani, mikor egy állama akkora mint a mi országunk.
2018. aug. 16. 14:18
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2018. aug. 16. 14:24
 26/35 anonim válasza:
95%
Én heteroszexuális vagyok ugyan,de remélem ,hogy minél előbb elfogadják nálunk is . Soha nem ítéltem el a melegeket,és egyszerűen nem tudom megérteni azokat akik igen .A melegek is ugyanolyan emberek mint bárki, csak a saját nemükhöz vonzódnak,de ezzel szerintem semmi baj nincs,sőt én még aranyosnak is tartom őket!
2018. aug. 16. 19:49
 27/35 anonim ***** válasza:
96%

Magyarországon sanszosan csak pár évtized múlva, de még ezt se tudom biztosra mondani, mert ez a nép, úgy retteg egy nyíltabb társadalom, a haladás, és a hasonló "nem jáó magyar" dolgoktól, mint a tűztől.

(Tisztelet a kivételnek)

Véleményem szerint, világszerte, a homofóbia/transzfóbia/hasonlók, leg korábban az Ábrahámita vallásokal (kereszténység, iszlám, júdaizmus) együtt fog csak sírba hullani, ugyanis ezekből a vallásokból ered.

(Pl. Az ókori göröknél és rómában a melegség teljesen elfogadott dolog volt.

Sziámban, hagyományosan több nemet tartottak nyílván, a Rajának pedig nyíltan voltak férfi ágyasai is, a középkori/ókori Japánban, Kínában, Koreában, Mongóliában, Indiában, és Indokínában is sokkal jobban elfogadták ezt a jelenséget, nem próbálták se elnyomni se eltüntetni.

A Fülöp szigeteken az európaiak érkezése előtt nem csak nemi egyenjogúság volt, de a nem heteroszexuálisoknak saját külön társadalmi kasztjuk volt (Nem. Nem a legalján).

Ami ezeket megváltoztatta, a kereszténység és az iszlám megjelenése volt. Thx westerners.

2018. aug. 16. 21:11
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából de: Úgy tudom a kereszténység kezdetben nem utasította el hanem elfogadta a melegséget. Ez a mai nyilvántartott Biblia a sokadik "módosított" vagy "fordított". A korábbi, így a hagyomány sem tartalmazott olyan kijelentést mint jelenleg, miszerint ez bűn. Ez a középkorban változott meg azt hiszem. De akkor nagyon.... És végérvényesen....sajnos.
2018. aug. 16. 22:15
 29/35 anonim ***** válasza:
87%

Amíg nálunk törvénybe foglalják, hogy csak az a család, ahol egy férfi és egy nő HÁZSSÁGÁBÓL születik gyerek, addig nincs miről beszélni. A "csak" élettársi kapcsolat, hiába van gyerek is, a törvény szerint nem család. A vallási elvárások meg ennél is rosszabbak. Míg polgárilag engedélyezett az egyneműek bejegyzett élettársi kapcsolata, a vallás bűnnek kiáltja ki az ilyen kapcsolatot.

Hogy elfogadott legyen a másság minden formája, ahhoz politikai, vallási vezetőinknek kellene egy 180 fokos fordulatot tenni, hogy aztán a társadalom egésze is ebbe az irányba mozduljon.

2018. aug. 17. 06:46
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerencsére van valaki aki dolgozzon az ügyön.

2018. aug. 17. 08:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!