Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek probléma, ha szeretem a figyelmet, szeretek a középpontban lenni és szeretem, ha megdicsérik a külsőmet, sőt vágyom rá?
Régebben teljesen magamba fordultam. Számos problémám volt, az apám egy erőszakos vadállat, ezen kívül általánosban egy eléggé homofób közeg vett körül. Nehéz volt magamat elfogadnom, melegként is és alapvetően is. Nem volt önbizalmam. Rontott a helyzeten, amikor totálisan beleszerettem egy homofób srácba, aki tipikusan az a lányok kedvence alkat... lett volna, ha nem lett volna kőbunkó a legtöbb lánnyal, vagy inkább a legtöbb emberrel.
Ekkor veszett el kb minden cseppnyi önbizalmam. Nem adtam a külsőmre egyáltalán. A hajam rendezetlenül volt és ráadásul egy időben hosszú is.
A ruhatáram 95%-a a szürke valamelyik árnyalatából került ki.
Szemüveges voltam/vagyok és akkor azt az ultragáz típust viseltem.
Pattanásos volt az egész arcfelületem.
Nem voltak barátaim, mert mindenkitől tartottam a távolságot, aki meg korábban a barátom volt vagy távolra került tőlem, vagy elkerültem, a közös programokat offoltam.
Ez ment talán 1,5 évig. Talán kicsit tovább. De előtte sem volt sokkal jobb, csak akkor talán volt 1-2 barátom, meg elfoglaltam magam a tanulással, az a tipikus "stréber srác" voltam. Aztán fordulatot vett az életem.
Olyan emberek léptek be, akik elfogadtak, szerettek és meg akartak ismerni. Akiket nem zavart, hogy nincsenek barátaim, hogy olyan vagyok, amilyen és főképpen, akik elfogadtak melegként.
Hosszú hónapok alatt végül megnövekedett az önbizalmam. Teljesen kinyíltak, számtalan új barátom lett. Felvállaltam magamat közben. Megváltozott a stílusom, lecseréltem a szemüvegemet, a ruhatáramat teljesen, a hajamat megcsináltattam (még át is festettem), a pattanásokat krémekkel meg tonicokkal majdnem teljesen eltávolítottam.
Azóta számos pozitív kommentet kapok. Ahányszor új ruhát veszek mindenki megdicséri, nagyon sokszor volt már olyan helyzet, hogy fiúk/lányok szerelmet vallottak, random dolgokkal halmoztak el, vagy egyszerűen elhívtak randira, esetenként facebookon kerestek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire bejövök nekik.
Van barátom mondjuk egy ideje, de akkor is jól esik ez. (Persze nagyon szeretem és nem csalnám meg és ilyenkor elmondom mindenkinek, hogy nem vagyok szingli)
Tudom, egoista vagyok, de nagyon jól esik a figyelem és főleg, hogy sok embernek bejön a külsőm és a "belsőm" is:)
1 évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen volt számomra az ilyesmi... :(
Szerintetek baj, hogy most élvezem ezt és sokszor picit egoista vagyok (nem jobban, mint az írásomban, sőt)? Meg hogy szeretem a figyelmet és sokszor a stílusommal, a viselkedésemmel is igyekszem picit feltűnőbb lenni?
Néha rosszul érzem magamat és rám tör a régi depresszió. Meg az, hogy régen mennyire nem ilyen voltam.
Felvállalom magamat, boldog vagyok, nyitott és adok magamra picikét. Régen mind a 4 maximum álom volt számomra.

Miféle emberek voltak azok akiknek a hatására megváltoztál?
Honnan léptek be az életedbe?
Középiskolából (gimnázium).
Egy "menő" lány odajött hozzám. Először csak poénból, aztán rájött, hogy nem is vagyok olyan borzalmas ember. Aztán egyre több időt töltöttünk együtt és az ő barátai is elkezdtek velem barátkozni. Aztán mások is. Onnantól meg ment minden "magától" :)

Hát szerintem teljesen normális ez az egész, még azzal is, hogy kicsit furcsának érzed, hogy most jól érzed magad.
Szerintem mindenkinek el kellene érnie ezt a szintet, mikor boldog a bőrében. Nekem a leírtak alapján nem igazán tűnsz túlzottan egoistának: ahhoz képest mondjuk talán hirtelen, hogy milyen mélyen lehettél, de csak arról adhat biztosságot, hogy mentálisan rendben vagy immáron.
(Egyébként az egoizmus nem betegség, mint a depresszió, úgyhogy inkább légy egy kicsit mindig az előbbi, mint az utóbbi.)

Jah elfelejtettem, hogy lehetséges, hogy alapvetően a szeretetnyelved a "dicsérőszavak" típusú. Ha beírod keresőbe, hogy 'szeretetnyelvek', biztosan kiadja.
A lényege, hogy az aki ebbe tartozik, arra leginkább a "szavak ereje" hat: ha dicsérik, szeretve érzi magát, ha dicsér, akkor szeret. Nem szereti a hazugokat és a verbális bántalmazás hat a leginkább rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!