Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek/Biszexuálisok! Rátok mekkora hatással volt a Kszi, Simon (Love, Simon) című film?
Mi már bőven a mozipremier előtt láttuk a filmet, a neten is fent van szinkronnal.
Aranyos kis film, nagyon szerethető, kedvelhető, de a vége nekünk nagyon amerikai (túl teátrális).
SPOILER ON!
Mint az "A bambanő" című filmben, amikor Drew Barrymore áll a pálya közepén és mindenki egy emberként érte szurkol, hogy jajj, csak sikerüljön nekik, a nagy piros visszaszámláló pedig kíméletlenül visszaszámol. Az utolsó másodpercekig semmi, mindenki szomorú, utána pedig...
Egyébként a Simon témája is egy picit olyan érzést keltett bennünk, mint ha a témáját "lopták volna" egy másik filmből. Mint ha a "Nyílt kártyákkal" című filmet dolgozták volna fel újra, csak amerikai köntösbe bújtatva.
Hasonlítsd össze a Simon-t a Nyílt kártyákkal. Hasonló a témája. Vagyis szinte majdnem ugyanez.
(Az elején pár percig angolul beszél, de 3:58-nál átvált szinkronosra.)
Szóval a film (Love, Simon) tetszett nekünk, szerettük, de olyan érzésünk volt, mint ha nem saját ötlet lett volna az amerikaiaktól, hanem plágium. Ettől függetlenül jól megalkották.
SPOILER OFF.
Amikor abban az életkorban voltam, a "Nyílt kártyákkal" gyakorolta rám kb. ezt a hatást, amiről a kérdésedben írsz. Mivel már bőven túl vagyok a coming outon, így a Simon már nem érintett meg ilyen szempontból és nem gondolkodtatott el ezen a téren. Ha még coming out előtt állnék, talán ilyen szempontból is megérintett volna.
Hiányoltam belőle az olyan lényeges részeket a levelezése során Blueval, mint a "Hi, kit keresel?, hogy vagy?, paráid?, farkad mekkora?, küld képet, no pic = no answer vagy azt, hogy Blue vissza sem ír".
Habár amikor Blue törölte magát az ismerkedés közepén, akkor fellélegeztem, hogy mégis van egy kis életszaga a sztorinak.
Amúgy aranyos film.
Utolsó: LOL
Ja, meg sokkal életszerűbb lett volna, ha Blue-ról kiderül, hogy egy ronda, kövér, feminin srác. XD
Én voltam az egyedüli srác moziban mikor néztük. Én élveztem, az felért 1 coming outtal. Barátnőkkel mentem megnézni és ugyanúgy végigsikítottuk az egészet. Alapvetően nem 1 filmnek hála fog valaki "előbújni" vagy akar és megteszi, vagy nem.
Mellesleg a film végéig azon gondolkodtunk a csajokkal vajon ki a passzív és aktív mert a levelezésből nem derült ki.
SPOILER
A végére már leesett hogy a főszereplő az aktív,ráadásul elég domináns ami amúgy ritka a filmeknél :D
18/F
Már miért lenne aktív? Miért nem inkább uni?
Szerintem ebből rohadtul nem jön le, hogy mit szeret a szexben és nem is ez volt a lényeg.
#3-as válaszolóval kell egyetértenem. Nekem is ezek ugrottak be elsőnek.
Nem mondanám, hogy túl nagy hatással volt rám. Nem volt rossz film, de inkább mondanám hollywoodi tinifilmnek, aminek annyi volt a pikantériája, hogy a főszereplő meleg...
Én a könyvet olvastam először, rám nagy hatással volt, pedig nem egy túl bonyolult olvasmány, ezután elfogadtam magam és coming outoltam is. A film ennek már nyílván egy egyszerűbb és szórakoztatóbb kiadása lesz, még nem láttam de nagyon várom.
Nyílván vannak életszerűtlen dolgok a sztoriban, de végső soron nem egy kamsz srác írta a könyvet, hanem egy idősebb nő, ha jól tudom, ennek is tudható be, ettől függetlenül nagyon ügyesen oldott meg dolgokat. Gondolok itt arra milyen lelki folyamatokat ábrázolt.
Mivel a könyvből sem derült ki, így tuti nem volt a készítőknek szándékában, hogy ábrázolják Simon aktív vagy passzív-e, a könyv a kapcsolat érzelmi vonalát követi végig.
Egyébként meg, felejtsük már el ezt az aktív passzív felosztást, bőven vannak unik is, és különben is mindenki mást szeret.
Ma néztem meg és olyan jó volt, ám bár én ezekkel a dolgokkal évekkel ezelőtt túl lettem, bőven át tudtam érezni a Simon szenvedését és ha megnézitek a Blue-t játszó színészet, amikor megnöveszti a haját ezzel a tejcsoki bőrrel iszonyatosan cuki és szexi srác.
Egyébként baromira bírtam azokat a szóvicceket amit a film használt (angolul néztem), pl a One minute I'm on top of the world, then the next I'm at rock-bottom. (top és bottom az aktív passzív angol megfelelője)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!