Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A külföldön összeházasodott meleg párok itthon ugyanúgy házasnak minősülnek?
Tehát ugye itthon nem legális a melegházasság és amilyen kormányunk van van, valószínűleg még egy jó ideig nem is lesz.
Viszont ha mondjuk elköltözöm külföldre és kint összeházasodom egy nővel (szintén nő vagyok), aztán pl. egyszer hazaköltöznénk, akkor a magyar törvények előtt mi ugyanolyan házasoknak minősülünk, mint a férfi-nő párok? Vagy ez itthon érvényét veszti, mivel itt nem legális? És ha igen, akkor az konkrétan olyan, mintha soha össze sem házasodtunk volna? Nem értem:(
#10 A törölt válasz a #4-es válaszolónak szólt, amire pedig te reagáltál, így szerintem egy építő jellegű diskurzus jött létre, amibe belefér az, hogy kifejtem az általad megtámadott nézetemet a téma kapcsán. Továbbá azt gondolom, hogy nem a véleményem érdekességének mértékén van a hangsúly, hanem azon, hogy mivel támasztom alá azt, valamint, hogy milyen cáfolatok, ellenérvek születnek.
Sajnálom, hogy hányingert kelt benned a véleményem, ám ez, valamint a korábbi soraim értelmetlennek titulálása szerintem nem tekinthető ellenérvnek, így változatlanul kitartok nézőpontom mellett.
20:10-es. Nekem két megjegyzésem volna a házassággal, ill. szex-szel kapcsolatban. Te a válaszodban a perverziót azzal kötöd össze, hogy az adott cselekedet alkalmas-e utód nemzésre. Ez alapján tehát a szex minden formája perverzió, mely nem alkalmas utódnemzésre (beleértve azt is, amikor két különböző nemű ember orálisan, manuálisan vagy análisan kényezteti egymást, de még a vaginális közösülés is, amennyiben óvszerrel történik - lévén, hogy így utódnemzés nem lehetséges). Ennélfogva nem fair szexuális irányultságok alapján bekategorizálni a perverzió fogalmát. Ha viszont ragaszkodsz az ÁLTALAD megfogalmazottakhoz, akkor a perverzió fogalmát ki kell terjesztened önmagadra is.
Ami pedig a házasság szentségét illeti. Ez egy nagyon gyakran használt hangzatos érv, de nézd meg, hogy mennyi megcsalás van házasságon belül, ill. a házaságok mekkora százaléka végződik válással. Az általad használt bibliai értelemben, ti, heterok már rég bemocskoltátok ezt az intézményt, úgyhogy nincs is miről beszélni.. egyébként meg ha eltekintünk a házasság vallásos értelmezésétől és pusztán jogi, ill. szentimentális értelemben beszélünk róla, akkor ez két egyén érzelmi/lelki kötődésén alapuló szerződés. Az én értelmezésem szerint nincs jogalap arra, hogy ebből minket, azonos nemű párokat kirekesszünk (leszámítva azt, hogy itthon ez az alkotmány miatt ellehetetlenült). Úgyhogy ez alapján nekünk is ugyanolyan jogunk van összekötni az életünket a párunkkal, mint nektek.
Csak hogy rövid válasz is legyen a kérdéssel kapcsolatban: az Alkotmánybíróságnak van egy állásfoglalása, miszerint a külföldön kötött azonos neműek közötti házasságot itthon bejegyzett élettársi kapcsolatként kell elfogadni.
Ezt a házassággal ellentétben nem a ptk. szabályozza, hanem egy külön törvény. Mivel elég rövid, belinkelem ide egy olvasásra, szerintem érdemes átfutni. Sokak szerint a házassághoz hasonló jogokat biztosítanak ezzel a megoldással, az én egyéni véleményem szerint azonban azért ez is diszkriminatív. De ha eljutnánk oda, hogy csak elnevezésben lenne eltérés a házasság és bejegyzett élettársi kapcsolat között, azért azzal is azt jeleznék, hogy a kettő nem egyenértékű... Mint ahogy te is említetted, itthon még nagyon hosszú ideig nem kell azonos neműek házasságán gondolkodni...
A hasznos válaszokat köszönöm!
20:10-es: Hogyan lehetne "építő jellegű diskurzus" a hozzászólásod, amikor kijelentetted két ember szerelmére, hogy perverzió?! Nem értem, mit kardoskodsz a véleményed mellett ennyire, hiszen SENKI NEM KÉRDEZETT. A kérdés véletlenül sem arra irányult, hogy random emberek mit gondolnak a melegekről. Azt javaslom, inkább tisztázd le magadban, hogy miért van benned ekkora mértékű frusztráció. Mert ha nem lenne, akkor szimplán meg se nyitottad volna a kérdést, nem hogy itt bizonygatnád, hogy márpedig mekkora perverzek vagyunk. Lépj tovább.
#12 Értelek, de azt hiszem, félreértettél. Nem az utódnemzésre alkalmatlan szexuális cselekményeket minősítettem perverziónak, hanem azon szexuális irányultságokat, melyeknek beteljesülése révén nincs esély gyerek fogantatására, és amelyekből ezen cselekedetek fakadnak. Tehát a heteroszexuális és a biszexuális ember kielégülhet úgy, hogy nem lesz gyerek és úgy, hogy lesz gyerek, ám kizárólag a saját nemükhöz vonzódó emberek esetében egyedül az előbbi lehetséges.
A házassággal kapcsolatosan nem tartom elfogadhatónak a „mások is így csinálják” érvet, mert úgy gondolom, hogy a házasság már említett szentségének, akárcsak a törvényeknek – legyenek azok isteniek vagy emberiek – az idea és az erkölcs a forrása, nem az ember.
Mi a házasság? A házasság, véleményem szerint, egy fogadalom Isten és ember előtt, hogy két ember életük hátralévő részében összeköti életét – és persze egy jogi státusz, de erről Magyarországon nem érdemes hosszabb vitát folytatni szerintem. Mi indokolhatná ezt a legnagyobb fokú esküt, ha nem a bizonyosság óhajtása, hogy az utód egész családban fog felnőni? Az egynemű pároknál mi indokolja ezt az eskütételt, mi a cél, melynek fényében ez szükségessé válik? Nekem úgy tűnik, hogy a házasság szentségét indokló tényezőnek, a gyereknek az egyenletből való kivételével nem marad más a házasságból, mint bejegyzett élettársi kapcsolat, mely státusz már most elérhető az egynemű párok számára is.
Továbbra sem tartom jobbnak a heteroszexuális embereket bármilyen más szexuális irányultságú embereknél, hanem azt gondolom, hogy a házasság intézményébe nem fér bele „szexuális eltévelyedés”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!