Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most, hogy a Fidesz 2/3-dal nyert, szerintetek megszüntetik a bejegyzett élettársi kapcsolatot?
Elvégre majdnem olyan (pár dologtól pl örökbefogadás, névviselés), mint a házasság, ha az öröklést, adózást stb nézzük. A törvényben is a 4-5 különbséget emelik ki, és írják, hogy ezen kívül, minden törvény, jogszabály, amit a házastársakra vonatkozik, az a bejegyzett élettársakra is vonatkozik.
Ezt ugye 2009-ben vezették be még a szocik (vagyis 2007, de utána módosítottak), és ugyan azóta ez a 3. Fidesz kormány, de érdekelne, hogy egy ilyen konzervatív, homofób párt eltörölheti-e ezt az intézményt a ti véleményetek szerint? Láttok rá esélyt? Nagyon sok jogot megkapnak vele az azonos nemű párok, amit a házastársak is, ami bökheti a fideszesek csőrét (elsősorban a politikusokra gondolok).
Nem hiszem, hogy pont ezzel akarnának foglalkozni, mikor sokkal fontosabb a Brüsszelezés, vagy a Sorosozás.
Szerintem marad a bejegyzett élettársi kapcsolat, viszont az egyneműek házassága a jelenlegi kormány alatt, nem lesz napirenden.
Rövid távon szerintem sem kellene bevezetni a házasságot... Kellene államilag oktatást szervezni a témában, ahol fiataloknak (értsd a későbbi öregeknek) elmagyaráznák szakértők, hogy ez hogy működik, és 10-50 év alatt el tudunk jutni oda, hogy társadalmilag is elfogadott a dolog. Csak utána lenne érdemes a házasságot legalizálni. Szembemenni a társadalommal semmi értelme.
(Az oktatás akatt a fiatalok oktatását is értem, vagy pl a Soros-plakátok helyett lehetnének olyanok, mint az UK-ban: Some people are gay. Get over it. és hasonlók)
Ez nem kétharmados törvény, ha akarták volna, eddig is hatályon kívül helyezhették volna. Sőt, az új Btk.-ba betették a közösség elleni úszításhoz a szexuális orientációt. Szóval kár p*csogni, a Fidesz nem konzervatív.
Indoktrinálni az embereket meg rohadtul nem kéne az államnak, szakértők meg nincsenek, hiszen a homoszexualitás genetikus eredete sincs bebizonyítva.
A melegek szavazatai is kellenek nekik. Nemi identitástól, vagy mitől függetlenül.
Úgyhogy szerintem nem fognak ilyesmin csorbítani, úgy vélem, főleg, ha már meg van ez a lehetőség, meg lett hozva korábban. Főleg még ha meg
vallásosak, mert a vallásoknak szokásuk az elfogadást hirdetni. Bár a
kereszténységet pont nem ismerem annyira, de nem gondolnám, hogy a
homoszexualitás bűn lenne bárki szerint. Hát a szeretet, szerelem az a legnagyobb,
legtisztább pozitív energia (attól függetlenül, hogy kik között jön létre ez a nemes
energia -ami tényleg nemes, az igazi szeretet; de ezt politikusoknak pl nem tisztjük
talán megítélni, hogy mi számít igazi szeretetnek, és milyen kapcsolatok vannak
valami érdekből- ; nekem Isten is egy ilyen szerető apuka figura; nem tilt, nem
büntet, lerakott ide minket játszani, szeret minket), nem hinném, hogy sajnálnák
bárkitől. Mind testvérek vagyunk (attól függetlenül is, hogy ki a saját neméhez
vonzódik, meg ki a máséhoz), Isten gyermekei; saját magát osztotta fel, mi is őbelőle
vagyunk. Lehet, hogy írtam ide olyat, ami nem annyira tartozik ide; de hát na;
nemtom.
2016-ban már megpróbálták kiüresíteni, de utána meghátráltak.
Egyébként nem 2/3-os törvény.
Ebből az országból én már bármit kinézek.
Semmi jót nem lehet várni a nacionalista nemzeti keresztény bandától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!