Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legközelebbi barátaim nagyrészt tudják már (van kivétel), hogy meleg vagyok. Elfogadtam magamat. Szeretném teljes nyíltsággal vállalni. De még egy kicsi félelem van bennem a dolgot. Szerintetek?
Teljes nyíltsággal vállalni: Ha rákérdez bárki a szexuális orientációmra, vagy olyan szinten feljön a téma, vagy jelentősebb mértékben feljön a barátnő téma, akkor elmondjam, hogy meleg vagyok és ne titokként kezeljem ezt az egészet.
Egyébként is jelentős túlnőtt már rajtam ennek a titkolása, a pletykák pörögnek meg miegymás...
Javítás: a dologgal kapcsolatban
Nem hiszem, hogy Magyarországon pont engem akarna az ISIS "próbababaként" használni.
Nem Szíriában élünk, az EU-ban meg X millió meleg férfi van, köztük fő polgármesterek, miniszterek, miniszterelnökök és egyéb híres és/vagy befolyásos emberek. Nem hinném, hogy ezek közül pont engem szemelnének ki, egy egyszerű budapesti diákot...
Ne ess át a túloldalolra sem! Az is visszatetsző tud lenni. Ha valaki érdeklődik irántad, akkor meg nem leszel szégyenlős. Szerintem az embereket jobban érdekli a téma, mint gondolnád. Mármint a férfi homoszexuálitás. Csak a média torzítja és túlságosan előtérbe helyezi a férfi-férfi viszont, ami alapján egy nagyon kisarkított kép jelenik meg a fejekben.
Tehát vállald magad nyugodtan, de tudd, hogy nem ez a legmeghatározóbb jellemzője a személyiségednek. Remélhetőleg;)
Anyukám tudja (neki mondtam el először), apukámmal nem tartom a kapcsolatot, testvérem nincs, a többi rokonom vagy meghalt vagy külföldön él, vagy nem tartom velük a kapcsolatot.
Igyekszem nem átesni a ló túloldalára. Ez is aggaszt picit, mert nyilván, ha "nem lennének határok" akkor lehet kicsit jobban beszélnék róla, ha feljönne a téma vagy ilyesmi és nem akarok erről olyannak beszélni, akit nem érdekel. De nyilván megnyugtató dolog, ha tudják mások és ha feljön valami olyasmi téma nem kell hazudnom, meg nem kell félnem attól, hogy kiderül meg ilyesmi:)
"Arra azért figyelj, ha úgy érzed, hogy az illető utálja a melegeket, akkor inkább ne comming outolj neki."
Na pont ez az! Ez igen kettős dolog, ami frusztrál.
Mert hát mennyivel jobb az, ha nem tőlem tudja meg? Ha mástól, pletykákból meg vagy meglát a barátommal.
Ez egy nagyon kettős dolog. Mert igazából akkor az adott ember:
1. Nem magamért szeret, ha van olyan kapcsolatunk, hogy tényleg kedveljen.
2. Bármikor megtudhatja és akkor még csak tudni sem fogom, hogy mi a baja velem, ha nem mondja.
3. Aggaszt, hogyha megtudná, akkor mi lenne. Egyrészt félek attól, hogy az adott emberrel megromlana a kapcsolatom, másrészt meg tudni akarom, hogy hogyan reagálni és azt akarom, hogyha ezt nem tudja elfogadni, akkor hagyjuk egymást...
A kérdésedre az igen és a nem is egyaránt rossz válasz. Én onnan közelítem meg a témát, hogy vannak jó okok titkolni, és van, ami nem jó ok erre. Ne tartsd magadban a dolgot gátlás miatt, vagy másoknak való megfelelés miatt! Viszont vannak olyan emberek, akik jobb, ha nem tudnak róla. Mondjuk mert visszaélnének a sebezhetőségeddel. Vagy nem tudnák hova rakni a dolgot. Aki még kevéssé ismer téged, az könnyen lehet, hogy hibás feltételezésekbe fog esni, amikor azt hallja, hogy te meleg vagy.
Azt is vedd számításba, hogy titkot tartani pszichésen és érzelmileg fárasztó dolog. Az ember alapvetően arra lett kitalálva, hogy nyitott és őszinte legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!