Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek! Hogy érzitek, a magyar társadalom hogy viszonyul a melegekhez és hozzátok?
Mi csak a 4 fal közt vagyunk melegek. Ahhoz meg senkinek semmi köze, és úgy gondolom senkit nem sértünk meg vele. Mondjuk nálunk más a helyzet, hetente csak szombaton találkozunk és akkor inkább együtt vagyunk valamelyikünknél, minthogy mászkáljunk ide oda.
Én 22, barátom 24
Pest
Talán nem a kisebbségeken kellene levezetni azt, hogy ilyen a magyar helyzet...
Az a baj, hogy a magyar politikusok csak mutogatni tudnak, "ő meleg", "ő cigány", ő zsidó", "ő liberális", "ő...
Ott a példa: Dél-Amerika. Semmivel sem gazdagabb országok, sőt... És hatalmasak a vagyoni különbségek, a korrupció, sőt...
Mégsem a kisebbségekre mutogatnak és mégis 60-70% támogatottsága van a melegházasságnak, nálunk alig több, mint a fele...
A frusztráció kezelése valóban kulturális dolog, nálunk sajnos az a divat, hogy ha valakinek szar az élete, igyekszik gondoskodni róla, hogy másoké is az legyen. (Akinek nem inge ne vegye magára.)
A magam részéről biszexuális vagyok, nem meleg, de nagyon megválogatom, kinek mondom el és kinek nem. (Én mondjuk alapból is olyan vagyok, hogy nem osztom meg a lelki világomat boldog-boldogtalannal, szóval nálam ez valamelyest független a szexualitásomtól.)
24 éves vagyok, eddig Nyíregyházán és Debrecenben éltem, a közvetlen környezetem, ismerőseim valószínűleg nem csinálnának belőle problémát, de a társadalomról úgy összességében nekem is elég lesújtó véleményem van ilyen téren.
Budapesten élek, de lesújtó... Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy ameddig lehet ránk ujjal mutogatni, vagy bármely más kisebbségre, hogy ő meleg, zsidó, cigány, stb., addig ez nem is fog változni.
Sajnos ma még mindig ott tartunk, hogy a politikában karaktergyilkosság része lehet az, hogy valakiről azt állítják, hogy meleg. (Nem akarok védeni senkit, de személytől függetlenül gondoljunk bele, ez siralmas.)
Sajnos a társadalomban a gyűlölet nem csak alulról, hanem felülről is gerjesztődik, s ameddig nem teszünk semmit ennek megváltoztatására, ez így is marad.
23/f
Egyébként egy heteró embernek az a normális, ha az ellenkező nemmel létesítünk kapcsolatot.
Részemről ha sétálok a kisfiammal az utcán nekem rossz érzés lenne megmagyarázni neki, hogy “apa, az a 2 bácsi miért sétál kézen fogva” kérdését. Ez a norma, ezért lett férfi és nő, nem férfi és férifi, vagy nő és nő. A természetes biológiai útja mindennek ez.
De ez csak személyes vélemény, az útálatot én sem értem más emberek részéről.
Ezért kell felvilágosítani a gyerekeket.
Az is nagyon komoly probléma szerintem, hogy a homoszexualitást egy csomószor tabuként kezelik.
Pedig egyáltalán nem az, melegek lesznek, vannak, voltak.
Nekünk ez a normális. És nem hiszem, higy ezért a 4 fal között, bujkálva kellene leélnünk az életünket (vagyis, de... Magyarországon egy csomószor ezt érzem, de szerintem nem kellene ezt éreznem egy normális társadalomban.
#7 Ha a gyerek megkérdezi, hogy az a két bácsi miért sétál kézen fogva, nyugodtan mond azt, hogy mert szeretik egymást.
Szerencsénkre a gyerekek sokkal elfogadóbbak, s nem fognak azon vacillálni, hogy most természetes, nem természetes.
És ha netán a te gyereked is meleg lenne, legalább nem kéne rettegnie egy coming out-tól előtted...
23/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!