Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az időskori prosztata gondok akkor is előjönnek ha folyamatosan dugnak és izgatják a prosztatát?
Több helyen azt olvastam, ha rendszeresen tud ürülni a prosztata, akkor kisebb az esélye a megbetegedéseknek, mert a rákkeltő anyagok nem halmozódnak fel benne.
Ettől függetlenül a korral hormonális változások is lejátszódnak a szervezetben, ami a prosztata mirigyes állományának növekedését beindítják. Kb. a 30 életévtől már beindul egy kisebb növekedés, de igazán 45 év felett kell nagyon odafigyelni.
A megelőzésben nagy szerepe van az egészséges életmódnak és étkezésnek, mértékletes alkoholfogyasztásnak.
Több étrend-kiegészítő is jótékony hatással van a prosztatára. A prosztata állományának egy jelentős része cinket tartalmaz, a cink bevitele csökkenti a prosztata megnagyobbodását. Ezenkívül a növényi kivonatok, mint a fűrészpálma, tökmag, kisvirágú füzike, csalángyökér stb. szintén nagyon jók már kialakult panaszok esetén is.
Lényeg, hogy ezekre idejében kell gondolni, még a kritikus életkor elérése előtt, úgy minimalizálható a megbetegedés.
Olvastam egy cikket, urológus nyilatkozik, szerintem elég jól összefoglal mindent:
Itt azt írják, hogy nincs olyan bizonyíték, ami arra utalna, hogy a prosztat izgatása bármilyen egészségügyi problémával járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!