Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, Magyarországon (mondjuk Budapesten) mit tehet tenni/mit tesznek, ha a melegekdt diszkrimináció éri?
Pl kiküldik a boltból, mert kézenfogva sétálnak vagy hasonlók.
Nyugaton sokszor "ráharap" az LMBTQ közösség a nagyobb városokban és több tucat meleg pár jelenik meg ott.
Vajon Budapesten ezt meg lehetne szervezni?
És a törvény hogyan áll ki a melegek mellett?
A törvény? Azért mert kiküldtek a boltból?
Ugyan menj már. A törvény Magyaroszágon jelenleg nem foglalkozik semmivel.
Ha esetleg vér folyna, meggondolnák a rendőrségen, hogy kiküldjenek valakit szétnézni. De sajnos nincs felesleges rendőr, mert mind a kamera mögött teljesít szolgálatot...
Magyarország egyfajta pokol a melegeknek (és mindenkinek aki valamilyen szempontból különbözik).
Az emberek abszolút nem liberálisok,könnyen felbújthatóak és befolyásolhatóak. Ha meleg lennék,én biztosan elköltöznék külföldre,mert katasztrófa az ország sajnos
Üdv,egy külföldön élő magyar
Nyilván tudom, hogy a boltból való kiküldés miatt a törvény nem fog fellépni, de...
TÉNYLEG ILYEN ROSSZ A HELYZET?
Tehát, ha normálisan és nem bezárva akarjuk leélni az életünket, akkor marad a külföld?
A környezetünk elég toleráns, ezért nem nagyon látom át azt, hogy milyen a szélesebb körű közvélemény, de 1 év múlva kikerülünk innen...
3-as vagyok
Nem is tudom,hogy tudlak-e bíztatni valamivel. Mert sajnos én otthon csak a nem elfogadást látom. De lehet csak azért mert óriási a kontraszt nyugathoz képest.
Magyarországon ha két férfi kézenfogva sétál az utcán az bizony nagyon,de nagyon durván megnézik és sokan oda is szólnak. Biztosan sokan el is fogadják a dolgot,de ha ennyire "normálisan" akarsz élni,akkor sajnos nem tudlak bíztatni. Magyarországon ezt neked titkolnod kell, ha hivatalban dolgozol,akkor pláne.
Ha hollandiában vagy norvégiában kézenfogva mész,az teljesen normális. Sőt, sokat is lehet látni!
Szerintem lehet jogi útra terelni az ilyesmit, csak sokan nem élnek vele, mert túl sok a macera és nem ér annyit az egész.
Közösségi megmozdulás volt tavaly amúgy ilyen ügyben:
Előrebocsátom, hogy semmi bajom a melegekkel, de az van, hogy ez a boltból kiküldés egy olyan szituáció, amire nem nagyon van igazságos megoldás.
Mert egyrészt igazságtalan dolog, hogy kiküldenek valakit ilyesmi miatt egy boltból. Én nem vagyok meleg, de nagyon nem csípném, ha mondjuk azért kiküldenének egy boltból, mert mittomén zöld a szemem, vagy mert sánta vagyok, vagy akármi.
Viszont a másik oldala a dolognak a magántulajdonhoz és az önrendelkezéshez való jog. A bolt egy magántulajdon, tehát hadd dönthesse már el a tulajdonosa, hogy kit enged be, és milyen viselkedést enged meg a magánterületén. Én, ha lenne egy boltom, nagyon nem csípném, ha mindenféle jogvédők beleugatnának, hogy kit engedjek be a boltomba és milyen viselkedéseket toleráljak. Pl. ha én utálom a részeg embereket, vagy a macskákat, akkor hadd ne kelljen már eltűrnöm, hogy a boltomba bejön egy részeg, vagy bejön valaki a macskájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!