Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Nektek mi a véleményetek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mi a véleményetek arról, hogy valaki kizárólag azért fojtja vissza homoszexuális vágyait, mert tiltja a vallása?

Figyelt kérdés
Van egy ilyen ismerősöm. Azt mondja, hogy a keresztények bűnös dolognak tartják ezt. Illetve - állítása szerint - a Biblia sem támogatja. Stb-stb... Heteró akar lenni, mert szerinte a melegség rossz, bűnös dolog. Ennek hosszú távon milyen következménye lehet szerintetek? Mit gondoltok erről az egészről?

2017. jún. 15. 17:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

18 éves volt a srác.

Van egy másik sztorim is ,az egy párommal volt ő is a vallásra fogta.Neki azt mondtam ha nem akar akkor most menjen és felejtse el az egészet ,de sajnos biszex vagy és ezen nem fog változtatni az sem ,ha pasival vagy.Isten nem véletlenül teremtett ilyennek,nem feltétlenül azért hogy küzdj ellene,hanem te így leszel boldog.Vagy valami hasonlót mondtam.

De nem emlékszem pontosan.Nem hiszek Istenben de ilyenkor ezzel kell meggyőzni őket.

2017. jún. 15. 21:06
 12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tetszik, amit mondtál neki. :) Én vallástalan vagyok és én sem hiszek Istenben (ha lesz kézzelfogható bizonyíték a létezésére, akkor természetesen el fogom hinni, hogy létezik). A római katolikus vallással pedig nem sok ember azonosulna, ha ismernék a történelmet... :D
2017. jún. 15. 21:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is vallásos vagyok, és régen én is így gondolkodtam, ahogy ez az ismerősöd. Szerettem volna heteró "lenni", rengeteget imádkoztam ezért, merthát Isten férfit és nőt teremtett, ez a normális, így nyilván én is "kigyógyulhatok" ebből stb stb. Aztán hosszú idő után sem történt változás, akkor hajszál híján öngyilkos lettem, mivel úgy tudtam, hogy a melegek a pokolra kerülnek, így számomra édes mindegy hogy most halok meg, vagy még szenvedek ezen a világon 50-60 évet, a végeredmény ugyanaz: pokolra kerülök. Végül szerencsére nem tettem meg, mert rájöttem hogy nem őrölhetem magam olyan dolog miatt, amiről nem tehetek. Mára már teljesen elfogadtam magam, s nem hinném, hogy az a néhány, ókorban megírt bibliai utalás annyira fontos lenne. Hiszen ha akkora bűn lenne "melegnek lenni", akkor bizonyára Jézus is mondott volna valamit a témáról, illetve többször szerepelne a Bibliában egészen nyíltan kimondva.

Szóval ez a tejlesen értelmetlen vívódás több évet elvett az életemből, az pedig, hogy lelkileg milyen sérüléseket okozott? Hát... azt talán csak egy pszichológus tudná megválaszolni...

Ez az ismerősöd most abban a fázisban van, amin minden vallásos meleg átesik egyszer. Valószínűleg el fog ez nála múlni idővel, csakhát tényleg értelmetlen vívódások ezek, amelyek csak az időt veszik el az életéből és mentálisan betegítik.

2017. jún. 15. 23:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindent betartanánk ami a bibliában van akkor nagy káosz lenne a világban. A vallásos emberek szeretik ignorálni az igazán gondosz dolgokat nagy könyvükből és csak azt betartani ami tetszik nekik....
2017. jún. 16. 02:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Bármiféle elfojtás nemcsak idegi, de lelki, sőt testi problémákat is okoz. A vallások általában nem tiltanak semmit (az alapvető emberi erk9ölcsi szabályok elfogadása mellett, bár ez is vallásonként változhat). A Biblia, mint a keresztény vallás írott hitregéje együttesen tartalmaz mindent és erősen tükrözheti az írásba foglaló személyek személyes véleményét, amiknek semmi köze esetenként magához a vallási alapelvekhez. Az "utálatos" kifejezés nem tiltás, legfeljebb azt tükrözi, hogy nem ez felel meg a természetes, a természetből fakadó viselkedési normának. Azt sem kell kifelejteni az egészből, hogy a keresztény vallás kialakulása és a Biblia megszületése óta eltelt, 2000-nél is több év alatt a tudományok sok mindent kiderítettek a világról, amit annak idején nem tudtak és helyére tett olyan dolgokat is, amelyeket annak idején tévesen értelmeztek. Értelmesebb ember nem az írott malasztnak hisz, hanem legfeljebb az emberfeletti istennek vagy isteneknek.

Érdekes dolog, hogy a homoszexualitás elfojtásával kapcsolatos gondok alapvetően a férfiaknál jelentkeznek, én nemigen olvastam még olyanról, hogy leszbikus nők problémáztak volna ezen.

A testi gondokat illetően bizony a prosztatarák kialakulásában szerepe van az adott mirigyváladék nem kellő gyakoriságú kiürítésének és ez a prosztatagyulladás tekintetében is fontos szempont. Aki testi és lelki feszültségek közt éli napjait, annál a stressz sokféle rombolást képes előidézni.

Nem szabad kihagyni a dologból az elégtelen iskolai szexuális felvilágosítást, pontosabban a felvilágosítás hiányát és sokan összekeverik az erotikát a szexualitással.

2017. jún. 16. 10:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz mindenkinek! :) Szívesen fogadom a további hozzászólásokat is! :)
2017. jún. 16. 13:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én azt imádom, amikor heterok hivatkoznak erre (mmint hogy a Biblia szerint a homoszexualitás bűn).. csak éppen azt felejtik el, hogy ha a Biblia szerint többek között a házasság előtti szex (no comment.. :D ), a hazugság, a mohóság (pl. karácsonyi zabálás), a részegség (mindenki volt már életében részeg) és a vér megevése is bűn (lásd: véres hurka, sült vér, stb.).. Akkor most döntsük már el, hogy mi alapján mondjuk egyik dologra azt, hogy betartjuk, a másikra meg azt, hogy nem? :D

Úgyhogy engem csak ez a képmutatás szokott idegesíteni.. Amúgy én is annó pont a családom vallási nyomására próbáltam megváltozni. Aztán megismertem az ex barátom, akibe beleszerettem és voilá.. :)

2017. jún. 16. 13:34
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Egyetértek! A képmutatás engem is idegesít... És ez sajnos az egész katolikus egyházra jellemző (meg nagyon sok álerkölcsös, álszent emberre). Én az őszinteség híve vagyok, a hazugságot ki nem állhatom, főleg, ha egyeseknek az egész élete erre épül. :D
2017. jún. 16. 15:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Pacsi! :)

(17-es voltam)

2017. jún. 16. 16:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem badarság, bár én nem vagyok hívő.
2017. jún. 26. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!