Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Hogy-hogy nem betegség a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy-hogy nem betegség a homoszexualitás?

Figyelt kérdés

Nem polgárpukkasztásnak szánom a kérdést, én magam is vonzódom a saját nememhez, és ezzel teljesen ki vagyok békülve.

Csak elgondolkodtat, hogy a homoszexualitás azért elég nagy gondot jelent az emberiség szempontjából, hiszen a melegek nem nemzenek utódot (nyilván ma már megoldható beültetéssel, ha valaki nagyon akarja, és nem jó neki az örökbefogadás, de alapvetően nem "szaporodnak" ezek az emberek, ami nem normális attól függetlenül, hogy természetes).

Tehát miért lett kivéve a betegségek listájáról? Miben különbözik egy genetikai, gyógyíthatatlan betegségtől? Lehet, hogy abban, hogy a homoszexualitás nem rontja az életminőséget? Na, itt elakadtam, mert nem tudom, milyen fogalmi elemei vannak az életminőség rontásának orvosi szempontból, és hogy van-e olyan betegség, ami nem rontja azt.

Remélem, kapok értelmes válaszokat. :)

N

2016. okt. 11. 23:33
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

Nem jelent gondot, mert túl van népesedve a Föld.

A Déli-Sarkon a pingvineknél, ahol szintén túlnépesedés figyelhető meg, és kevés az élelem, sok hímpingvin homoszexuálisként születik.

Mivel a pingvinek, -társaságban élő madarak révén- eléggé intelligens állatok, nekik is vannak szokásaik, hagyományaik, persze primitívebb szinten, mint az embernek.

Megfigyelték például, hogy a meleg pingvinpárok egy követ kezdenek el dédelgetni, költeni, mintha a tojásuk lenne.

Ez biztosítja, hogy meleg létükre és szerelemben gazdag, teljes életet élhessenek.

Érdekes, hogy ez a világ végén, az Antarktiszon működik egy hozzánk képest agyatlan madárnál, de mi nem tudjuk elfogadni...

2016. okt. 11. 23:37
 2/16 Alex Fly ***** válasza:
100%

Mert nem egy genetikailag determinált, gyógyíthatatlan betegség. Már sokszor előkerült a "homoszexuális gén" esete, ami egyesek szerint az okozója. Aztán mindig kiderült, hogy nem teljesen...

A lényeg, hogy valóban vannak genetikai okai is, ám ezek csak hajlamosító tényezők. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy ilyen génállománnyal rendelkező ember homoszexuális legyen.

Ami számít: az egyén pszichoszexuális fejlődése. És ezt sok minden befolyásolhatja; a genetika csak egy -nem is a legfontosabb-része.

Hogy miért lett levéve a listáról? Jó kérdés...

Talán azért, mert egyre elterjedtebb és elfogadottabb jelenségről van szó. Míg a többi parafília aránya nagyjából konstansnak vehető, a homoszexualitásé nőtt. És elérte azt a küszöböt, ahol már nem számít ritka devianciának. Ahogy integrálódik a társadalomba, a köztudatba, úgy lesz egyre természetesebb és veszíti el parafil jellegét.

2016. okt. 11. 23:55
 3/16 A kérdező kommentje:
Szóval ez a természet válasza a túlnépesedésre? Logikusnak tűnik. :) Köszi a választ.
2016. okt. 11. 23:56
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

1. Azért nem betegség, mert nem zavarja az illetőt a mindennapi életében, nem borítja fel a testi-lelki egyensúlyát, nem okoz neki fizikai vagy pszichés fájdalmat. Azért lett levéve a betegségek listájáról (ahol le lett véve), mert a homofób múlttal szemben egyre inkább rájöttek erre a tényre a szakértők is.

2. Az emberiség szempontjából lehet, hogy gondot jelent, de én autonóm emberi lény vagyok, nem tenyészállat. Ha kihal az emberiség, mert mindenki a saját nemével kufircol, hol érdekel az engem?

2016. okt. 11. 23:56
 5/16 A kérdező kommentje:

Alex Fly, tudtommal még nem derült ki egész pontosan, hogy biztosan nem állhat szervi elváltozás a gének szintjén a háttérben, de talán tévedek. :)

Az elméleteddel nem tudok egyetérteni, mert ha a Down-kór sújtaná az emberiség egyre nagyobb hányadát, attól még az betegség maradna szerintem, méghozzá amiatt, amit a magyarázatban írtam (egyértelműen rontja az életminőséget).

Ja, a pingvinek elfogadják, mert ösztönösen cselekednek, mi, emberek viszont mindent túlbonyolítunk az érzéseinkkel. Szerintem ez az oka :D

2016. okt. 12. 00:01
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ég világon semmi különbség nincs 2 olyan átlagember között, aki homoszexuális vagy heteró. Sőt, durvát mondok, még a biszex sem más. Csak az első a saját neméből valóval szexel, a második a zellentétessel, a harmadik meg .... hát ahogy sikerül. És ennyi. A sok otoba ember csinál belőle nagy felhajtást, hoyg húúú a Janika meleg hurrdurr, génhiba, szegény szülei és hasonlók. Nettó faxság.
2016. okt. 12. 00:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A férfi homoszexualitásra találtak olyan evolúciós magyarázatot egyes tanulmányok, hogy a férfiakban homoszexualitást eredményezhető gének nőkben gyakran növelik a termékenységet. Evolúciós szempontból tehát előnyösek a férfi homoszexualitást előidéző gének, mivel a kiesett hímet bőségesen kárpótolja a termékenyebb nőstény. Az emberi reprodukcióban a hím meglehetősen mellékes szereplő, a nőstény viszont rendkívül fontos, tehát a megnövelt női termékenység hatalmas előnyt jelent a szaporodásban.

Ez az elmélet egyébként megmagyarázza, hogy miért nem halt ki a férfi homoszexualitás, annak ellenére, hogy ezek a férfiak gyakran nem örökítik tovább saját génjeiket. A homoszexuális férfiak női vérrokonai átlagosan termékenyebbek, több utódot hoznak a világra, akik potenciálisan tovább örökíthetik a férfi homoszexualitást okozó géneket.

2016. okt. 12. 00:54
 8/16 anonim ***** válasza:
93%
Betegség eleve nem lehet, mert nem akadályozza meg sem az egyén mindennapos tevékenységét, sem a társadalmi életben való részvételét, maximum csak állapot lehet, mint például a személyiségzavar, de egy féllábú, vagy egy vak emberre sem használjuk a beteg kifejezést.
2016. okt. 12. 00:59
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyre inkabb elfogadott, hogy a szexualitas tarsadalmi konstrukcio, nem pedig biologiai jelenseg, ennel fogva betegseg sem lehet a homoszexualitas. Shamus Khan a Columbia szociologusa, erdemes elolvasni az irasat: [link]
2016. okt. 12. 04:34
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Betegség, mivel a fajfenntartásban akadályozza az embert, ami minden élőlény egyik alapvető ösztöne. Csak a szélsőliberális diktatúrákban nem számít betegségnek, így nálunk sem.
2016. okt. 12. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!