Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon 10 ezer meleg férfi van? Köztük 1500 Hiv fertözőtt?
A felvállaltan 10 ezer az reális számnak tűnik, mivel Mo-n relatív kevés a coming outolt meleg. A closeteltekkel együtt viszont tuti, hogy több van mint 15 ezer.
Habár sokat vitatkoznak a pontos arányokon, általában az a konszenzus, hogy az emberiségnek olyan 5-15%-a homo. Tehát Mo-n is jóval többnek kell lennie mint 15 ezernek. Meg ugye az is problémás, hogy kit számítunk melegnek, hol van az a határ, amin túl már meleg valaki? Például ha valaki alkalmanként fantáziál meleg szexről vagy románcról az már homo? Vagy a Men-who-have-sex-with-men (alkalmi kapcsolatban homo férfiakat, akik egyébként nem melegként gondolnak magukra) homok? A biszexuálisokat beleszámítjuk-e, vagy csak az inkább homo-mint-heterókat?
Összességében túl sok a kérdés, kevés az adat. Én személy szerint a fentebb lévő arányok mellett foglalok állást, de ez az én magánvéleményem, amire a saját olvasmányaim és megfigyeléseim alapján következtetek.
Szerintem full homosexuális, aki nem akar és nem tud nővel kezdeni élni abból, is van kb 2-300 ezer Mo-n.
Leszbikus nőből is ismertem jópárat illetve bisex csajból.
Én úgy gondolom, hogy 10% minimum van a világon homosexuális férfi.
De lehet hogy több.
Én voltam Brazíliában ott pl irtó sok a meleg, de nem vállalják fel a vallás meg a régi hagyományok miatt.
Londonban meg irtó sokan vannak, annyi a meleg klub, bár, ismerkedős hely.
Pontosan nem lehet megmondani, hány meleg/biszex ember van Magyarországon. Általában a társadalom 5-10%-a meleg, biszex, vagy csak nem kizárólagosan heteroszexuális. Ez 500 000 - 1 000 000 ember között mozgó érték. (Ide azok is beletartoznak, akik heterok, de volt már kalandjuk a saját nemükkel, azokból pedig rengeteg van.)
A HIV fertőzöttek száma hivatalosan 1 500, azonban a valóságban ennél többre becsülik a szakértők, olyan 4 - 5 000 köré. Azonban nem mindegyik közülük meleg, vannak közöttük heterok is. Nem csak homoszexuális szex útján lehet a vírust elkapni.
A HIV-fertőzöttek száma valóban olyan 3-5000 fő között mozog. Ennek egy tekintélyes része meleg (hisz a védekezés nem olyan magától adódó volt anno mint a heterók esetében), de azért mindkét nem és mindenféle szexuális orientáltság is megtalálható a HIV-esek között.
Egyébként ez nagyon jó aránynak számít, Oroszországban például kb. 1,1%-a a lakosságnak (2011-ben 980 000-re becsülték) HIV-fertőzött. Férfiak és nők, melegek és heterók is. Ott főleg a drogozás miatt terjed, mivel a tűket megosztják a függők és több nagyvárosban lassan népbetegséggé válik a kábítószer-függőség.
Az USA-ban is meglehetősen sok van (1,1 millió), de ott ez a népességnek kisebb aránya (csak olyan 0,6%-a), így relatív jó értéknek számít habár a nyugati országokhoz képest így is magas.
A legjobb helyzet (nem számolva a Maldív-szigeteket és Grönlandot) Szlovákiában és Horvátországban van, ott kb. csak 200 HIV-fertőzött van.
Oroszország diktatúra, így nem jó példa.
Egyrészt üldözik a melegeket, leszbikat, másrészt nem fognak valós adatokat megosztani a külvilággal.
Annyi a drogos mint a nyű, ráadásul nagyon extrém máshol nem kapható drogok is vannak, így sz a HIV fertőzöttek száma is sokal magasabb lehet, mint az beismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!