Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A szülők miért csalódottak és...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szülők miért csalódottak és szomorúak, amikor kiderül, hogy a gyermekük meleg?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért csalódnak és miért sírnak. Az én szüleim is sírtak, és mondták, hogy elfogadnak, de nagyon fáj nekik és csalódottak. De több helyen is tapasztaltam ezt. Ez miért van? Annyiban nem változtat az életükben. S nagyon ritka az az eset, amikor a szülő azért aggódik, hogy a gyereke élete nehéz lesz, ezek inkább beszélgetésekben szoktak kimerülni a szülő részéről. Nem sírással és kiábrándultsággal. Mármint, miért fáj nekik? Ha valami éri, baleset vagy bármi akkor megértem. De ha hibáztatni akar az ember valakit, hamarabb okolhatók a szülők, mint a gyerek - itt közvetett okolásra gondolok, mert a szülők hozták össze a kölköt, az anya és apa génjei, hormonháztartásuk stb. produktuma az állapot. Csak egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mi fáj nekik azon. Miért veszik személyes sérelemnek?

2016. júl. 14. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

A te szüleid sem végeztek jó munkát. Ember helyett birkát neveltek. :D

2016. júl. 14. 15:28
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Engem anyám igazából féltet csak, és ezért nem is annyira örül neki, hogy én nyíltan vállalom. Az unoka kérdést meg a 3 másik bátyám majd lerendezi.
2016. júl. 14. 20:07
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Mert nem elég nyitottak, régi szokások szerint nevelkedtek, régebben ez szégyen volt (ma sem fogadja el mindenki), ráadásul régebben jobban számított mások véleménye is.

Valamint régen az emberek nagyjából ugyanazt a forgatókönyv szerint élték az életüket, meg sem fordult a fejükben, hogy valami nem úgy lesz vagy másként is lehet.

Hülye példa, de engem folyamatosan leszólnak az idősebb rokonok, hogy imádom a mustáros vadast répa nélkül. Dehát az nem vadas, abba répát KELL tenni. Nekik összeomlik a világ, ha valami nem a megszokott.

És ez csak egy hülye recept. A homoszexualitás pedig az élete végéig tartó mindenre kiható dolog.

Engem mondjuk abszolút nem zavarna, ha a gyerekem meleg lenne. Nem lennék csalódott, nem sajnálnám az unokákat se. Egyébként örökbe is fogadhatnak gyereket, bár csak egyedülállóként és az új szabályozás alapján reális esély már csak idősebb, beteg vagy roma gyerekre van "sajnos". De mondom engem nem zavarna ez sem. Maximum a bántástól félteném, de ha ő boldog akkor én is az lennék. Nem tartom olyan nagy problémának.

2016. júl. 15. 15:13
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Anyumat ma megkérdeztem, hogy mi lenne ha kiderülne, hogy meleg vagyok, mert pont téma volt. Azt mondta, hogy csalódott lenne. Megkérdeztem h. miért, de nem válaszolt. Szerintem azért mert undorodik tőle, meg betegségként kezeli
2016. júl. 15. 20:10
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Az hülyeség, hogy azért mert Magyarország konzervatív meg szokások. Én még sosem hallotam a környezetemben, hogy valakit kitagadtak volna a családból, mert meleg, de nézd már meg, hogy pl. a nagyon liberális, fejlett nyugati országokban ahol már álítólag mindenki modern mi megy, rengeteg embert kitagadnak, megszégyítenek, orlandói lövöldözések stb. Mikor volt utoljára Magyarországon olyan, hogy valakit megöltek az miatt, mert meleg ? Külföldön hetente agyonlőnek valakit ezért. Soha semelyik keresztény vagy muszlim országban nem lesz teljesen elfogadott. Tolerancia van, ami azt jelenti, hogy megtűrnek (!!! és nem elfogadnak bennünket). Beleszülettünk egy adott civiliációba amelynek a szexuális preferenciáit a heteroszexualitás dominálja, ez a norma, sztem a szülőknek ezért nehéz, Amerikában úgy mint bárhol máshol csalódottak lesznek nem fogják érezni azt a teljességet. Senki nem úgy neveli a gyerekét, hogy majd homó lesz.
2016. júl. 15. 23:52
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én csak saját példával tudok jönni. Mikor bátyám a szüleink előtt bevallotta, hogy meleg ők csak meglepődtek, leültek vele dumálni, hogy van-e valakije, hogy tervezi a jövőjét(örökbefogadás stb). Apám elég homofób volt előtte, de az eset után ez megváltozott nála...legalábbis már képes elfogadni ha valaki más
2016. júl. 15. 23:59
 17/20 anonim ***** válasza:
91%

Melyik szülő? Szerintem nem lehet ezt általánosítani, én személy szerint elég vegyes reakciókról hallottam már ilyen szituációkban. Mindenki másképp reagál. Éppen ezért nem értem hogy páran már itt saját tapasztalatukból kiindulva rögtön megmondják a tutit hogy elmaradott, begyöpösödött agyú magyar társadalom az oka a mindennek, mert hát bezzeg máshol...

Aki csalódottságot él meg, az valószínűleg azért érez így mert egyrészt ez a tény hogy valaki homoszexuális szembemegy egy társadalmi normával, másrészt a sajátjával is. Ez valamelyest érthető, más helyzet de talán ahhoz hasonlítanám amikor egy sokadgenerációs értelmiségi család csalódottságot érez ha a gyereke a középiskolát sem fejezi be és takarító lesz. Míg vannak olyan helyzetű családok ahol ez belefér. Mindenkinek joga van ahhoz hogy legyen egy önálló világnézete. Senkire nem lehet ráerőltetni hogy neki márpedig ezt vagy azt a dolgot el kell fogadnia, szeretnie kell. Joga van hozzá hogy negatív véleménye legyen erről, amíg nem sérti a másikat emiatt a jogaiban.

Ahhoz is joga van hogy csalódottságot érezzen, az ő normáit figyelembe véve teljesen normális hogy így érez, és nem gondolom hogy valakit az érzései miatt minősíteni kéne. Amíg valaki képes különválasztani dolgokat, minthogy lehet a homoszexualitásról van egy véleményem de attól még a gyerekemet vagy bárki mást szerethetem pusztán mert homoszexuális addig nincs probléma. Miért lenne?

2016. júl. 16. 00:38
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
Azt még hozzáteszem hogy ilyen helyzetben én személy szerint szintén szomorú lennék. Úgy gondolom azért mert ezt egy betegségnek, abnormális állapotnak tartom. Direkt szomorúságot írtam, nem csalódottságot. Mert ettől még nem csalódnék benne, csak szomorú lennék hogy neki így kell élnie. Én így érzek.
2016. júl. 16. 00:53
 19/20 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó te meleg vagy ?
2016. júl. 16. 13:53
 20/20 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2016. júl. 16. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!