Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szülők miért csalódottak és szomorúak, amikor kiderül, hogy a gyermekük meleg?
A te szüleid sem végeztek jó munkát. Ember helyett birkát neveltek. :D
Mert nem elég nyitottak, régi szokások szerint nevelkedtek, régebben ez szégyen volt (ma sem fogadja el mindenki), ráadásul régebben jobban számított mások véleménye is.
Valamint régen az emberek nagyjából ugyanazt a forgatókönyv szerint élték az életüket, meg sem fordult a fejükben, hogy valami nem úgy lesz vagy másként is lehet.
Hülye példa, de engem folyamatosan leszólnak az idősebb rokonok, hogy imádom a mustáros vadast répa nélkül. Dehát az nem vadas, abba répát KELL tenni. Nekik összeomlik a világ, ha valami nem a megszokott.
És ez csak egy hülye recept. A homoszexualitás pedig az élete végéig tartó mindenre kiható dolog.
Engem mondjuk abszolút nem zavarna, ha a gyerekem meleg lenne. Nem lennék csalódott, nem sajnálnám az unokákat se. Egyébként örökbe is fogadhatnak gyereket, bár csak egyedülállóként és az új szabályozás alapján reális esély már csak idősebb, beteg vagy roma gyerekre van "sajnos". De mondom engem nem zavarna ez sem. Maximum a bántástól félteném, de ha ő boldog akkor én is az lennék. Nem tartom olyan nagy problémának.
Melyik szülő? Szerintem nem lehet ezt általánosítani, én személy szerint elég vegyes reakciókról hallottam már ilyen szituációkban. Mindenki másképp reagál. Éppen ezért nem értem hogy páran már itt saját tapasztalatukból kiindulva rögtön megmondják a tutit hogy elmaradott, begyöpösödött agyú magyar társadalom az oka a mindennek, mert hát bezzeg máshol...
Aki csalódottságot él meg, az valószínűleg azért érez így mert egyrészt ez a tény hogy valaki homoszexuális szembemegy egy társadalmi normával, másrészt a sajátjával is. Ez valamelyest érthető, más helyzet de talán ahhoz hasonlítanám amikor egy sokadgenerációs értelmiségi család csalódottságot érez ha a gyereke a középiskolát sem fejezi be és takarító lesz. Míg vannak olyan helyzetű családok ahol ez belefér. Mindenkinek joga van ahhoz hogy legyen egy önálló világnézete. Senkire nem lehet ráerőltetni hogy neki márpedig ezt vagy azt a dolgot el kell fogadnia, szeretnie kell. Joga van hozzá hogy negatív véleménye legyen erről, amíg nem sérti a másikat emiatt a jogaiban.
Ahhoz is joga van hogy csalódottságot érezzen, az ő normáit figyelembe véve teljesen normális hogy így érez, és nem gondolom hogy valakit az érzései miatt minősíteni kéne. Amíg valaki képes különválasztani dolgokat, minthogy lehet a homoszexualitásról van egy véleményem de attól még a gyerekemet vagy bárki mást szerethetem pusztán mert homoszexuális addig nincs probléma. Miért lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!