Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Coming out - szükséges ez?
Kérdés hogy melyik a jobb? Beismerni mindenkinek a másságot, vagy azzal a tudattal élni hogy ez mindenki magánügye és egy szót se szólni?
Személy szerint én úgy vagyok vele ez az én dolgom senkivel se tudatnám. Azt gondol más amit akar, ha rákérdez akkor meg megmondanám mi köze hozzá? (Azért kérdezek, kíváncsi vagyok nem-e rosszul gondolom).
Megosztanátok a véleményeteket/tapasztalatotokat? Életkor is írjatok oda légyszíves, köszönöm!
Ez egy kicsit fölösleges kérdés. Ugyanis soha senki se jött még oda megkérdezni tőlem, hogy "Te amúgy úgy mellékesen hetero-, vagy homoszexuális vagy?"
Szóval nem kell itt beismerni semmit, mert senki se kérdezget ilyesmiket.
Azok meg akik rohangálnak az utcán és üvöltözik a nemi identitásukat, meg felvonulnak, azok egy másik fajba tartoznak. Vagy ha ők emberek, akkor én nem akarok az lenni.
Szerintem azoknál fontos a "coming out", akik a kamerák előtt élik az életüket: hírességek, énekesek, színészek, vagy kevésbé celeb-státuszú, de mégis közéleti személyiségnek számító politikusok. Egy paparazzi fotó miatt előbb-utóbb úgyis kiderülne a mássága, és akkor a bulvársajtó botrányt kiáltana, úgyhogy emiatt van, aki inkább megelőzi a műbalhét és felvállalja a dolgot.
Politikusoknál más is lehet a motiváció, náluk egy bátor kiállás lehet egy protestálás a liberális értékek és az elfogadás elve mellett, emellett segíthet hitelesebbé válni egy liberális szavazótábor szemében.
Szerintem az egész emberfüggő. Van, akiknek szükséges, hogy végre kiadják ezt magukból. Bennem öt éven át érlelődött az egész dolog, és kénytelen voltam coming outolni az egyik közeli barátomnak, mert a magamban tartott titok nyomása már összeroppantott érzelmileg, és az életem minden területére rossz hatással volt. Van, akik ezt könnyebben kezelik. Van, akiknél nem is kérdés a nemi orientációjuk. Van, akik kényszerből bújnak elő, és vannak, akik példaként, hogy a closeted társaikat biztassák maguk felvállalására. Szerintem, ha valaki coming outolni akar, mert neki fontos, akkor támogatom benne, és nagyon jó döntésnek tartom. Ha nem, akkor hasonlót tudok mondani. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit akar,
Végsősoron, biztos, hogy jó érzéssel tölti el az embert, és nagy súlyt vesz le a lelkéről a coming outja. De szükségesnek nem szükséges.
# 2/6 Időpont tegnap 22:39
Szóval téged nem nyaggat minden családtagod és 40+ ismerősöd, hogy miért nincs barátnőd? Irigyellek. Meg aztán elég nehéz úgy párkapcsolatban élni, hogy senki se tudhat róla csak ti ketten. Eltudnád képzelni, hogy senki se tudhatja rólad és a barátnődről, (feltételezem, hogy heteró férfi vagy) hogy együtt vagytok? Ki lehet kerülni a kérdéseket persze, de lényegében azzal a szemébe hazudsz az embereknek.
Hát köszi a válaszokat!
4#: engem is megleptél hogy 15 éves vagy. Kár hogy kevés ilyen ember van mint te. Elismerésem, te biztos okos gyerek vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!