Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Homofób vagyok, ha két csókolózó férfi látványától a múltkor szó szerint elhánytam magam?
Egy pride-ról szóló cikket olvastam egy netes híroldalon és mikor lejjebb görgettem ott volt két kikent-kifent, csókolózó szőrös férfi illusztrációként. A gyomrom felfordult és összeszorult pillanatok alatt és már azelőtt hánytam egyet a kőre, hogy elértem volna a WC-t, aztán ott meg még többet.
Pedig nem tartom magam különösebben meleggyűlölőnek és általában semmi bajom velük, de amit láttam az egyszerűen gusztustalan volt ennyire.
„#7 és ki szabja meg hogy mi normális? a nem létező istenkéd? :"D”
Juj, szeretem a homi relativistákat. Hogy ki szabja meg? Demokráciában nyilván a többség, nem? Ha a többség kriminalizálni akarja a homoszexuális aktusokat, akkor az a normális, nem?
"Demokráciában nyilván a többség, nem?"
Nem. A demokrácia nem a többség diktatúrája.
„Nem. A demokrácia nem a többség diktatúrája.”
Na, ez a másik kedvenc érvem. Tehát ha a többség mondjuk kriminalizálni szeretné a homoszexualitást, akkor a kisebbség (aki nem szeretné) milyen normára hivatkozhat a többséggel szemben? Ki alkotta ezt a normát? Ki jogosította fel a kisebbséget, hogy a többség ellenében hivatkozzon rá?
Baromság az egész. Kisebbségi jogok azért vannak, mert a többség úgy akarja. Azért vagyunk részesei az ilyen-olyan egyezményeknek, mert a többség úgy akarja. Nincs olyan, hogy „többség diktatúrája”. A kisebbségnek van diktatúrája, a többségnek nem lehet. Hogy miért? Mert ha egy kötelező norma nem a többségtől származik, akkor az vagy a) Istentől — amit az egyik homi éppen elvetett, mint nemlétezőt, vagy b) a kisebbségtől — mely esetben DIKTATÚRA van, hiszen a kisebbség a többségre erőszakolja a saját moralitását.
"Ki jogosította fel a kisebbséget, hogy a többség ellenében hivatkozzon rá?"
Egy tízmilliós országban 5000001 ember már tuti többség, de akkor is lehet 4999999 kisebbség. Szerinted az nem számít?
„Egy tízmilliós országban 5000001 ember már tuti többség, de akkor is lehet 4999999 kisebbség. Szerinted az nem számít?”
De ha nem a többség mondja meg, hogy milyen normákat alkothat, és milyeneket nem, akkor szükségképpen a kisebbség moralitása kerül érvényesítésre a többség véleménye felett — ergo diktatúra van. A demokrácia nem tökéletes, de még nem találtak ki jobbat.
14-e
Igen, teljesen normális. Miért ne lenne az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!