Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Hogy lehet az, hogy az emberek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet az, hogy az embereknek fogalmuk sincs a nemi betegségekről, és terjedésükről?

Figyelt kérdés
Mostanában eléggé sok olyan embert ismertem meg aki HIV+ vagy HPV-s, miért ilyen felelőtlenek az emberek? Itt az internet világa és volt srác aki 30 évesen nem tudta mi az a vírusszám, hogy terjed, mik a kilátásai... Miért nem járnak a legtöbben szűrésre, főleg, ha védekezés nélkül szexelnek? Miért fertőznek meg embereket a tudatlanságuk miatt? Lassan félek ismerkedni... Én is szeretem a gumit elhagyni párkapcsolatban, de annak az alap feltétele 2 negatív teszt, 1 nekem 1 neki, és persze a monogámia...
2015. aug. 17. 22:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem érdekli őket, úgy vannak vele, hogy ez csak mással történhet meg, velük nem.

Jönnek a "tartós párkapcsolatban nem kell gumi" szöveggel, de az nem jut eszükbe, hogy hiába nem egy útszéli valaki, ha volt 2-3 hosszabb kapcsolata, mindben elhagyták az óvszert, és esetleg annak a 2-3 partnernek is volt még x partnere, akik szintén tablettát szedtek...

Az emberek nagy része buta, sajnos ez az igazság. Ugyanígy nincsenek tisztában a megfelelő védekezéssel sem.

2015. aug. 17. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Remélem minden mástól így féltek az életben. Homik.
2015. aug. 17. 22:10
 3/11 A kérdező kommentje:
HPV a heteróknál gyakoribb... a nőknél méhnyakrák egyik oka... Szal azt is elég erősen szűrni kéne... Gondolj bele hpv-s vagy barátnőd nem az és szépen megfertőzöd egy finom kis hpv-vel neki ebből baja lehet, és nálatok is felelőtlenek az emberek
2015. aug. 17. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, és nem meleg. Nem figyeltem a kategóriát, de szerintem nem is kellett volna feltétlenül a homoszexualitás körbe rakni, mert ez általános probléma. A HIV már nem csak a melegek betegsége, a többi kórság meg pláne nem.
2015. aug. 17. 22:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem ide, mert nálunk gyakoribb, és sok a tudatlan, ha már 1 ember utána olvas jobban, vagy elmegy szűrésre már jó vagyok...
2015. aug. 17. 22:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mostanában voltam először egy ilyen HIV gyorsteszten. Szerencsére negatív lett. De én inkább lemondok a szexről, csak ne kelljen még1x átélni azt a stresszt, amit előtte éreztem, amíg nem tudtam az eredményt. :D

Ahm...szerintem az emberek úgy gondolják, hogy velük ilyen nem történhet meg, ezért ignorálják az egészet. Sajnos.

2015. aug. 17. 22:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Fontos oka ennek az iskolai felvilágosítás hiánya ill. alkalmatlan mivolta. Sok esetben hasznosabb lenne ilyet oktatni, mint differenciálszámítást vagy Ady líráját és hasonlókat, amit egy átlagos tanuló amúgy sem ért meg és nem használja az életben.
2015. aug. 17. 22:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Jaj... Szeretem, mikor valaki olyan témában okoskodik, amihez köze nincs. Nos. A nemi betegségeket, főleg a HIV-et elsősorban a prostik és a homoszexuális férfiak betegségének tulajdonítják. Miért? Mert ők azok, akik a) gumi nélkül szexelnek (melegek, de gyakran prostik is a több pénzért), mert úgysem eshet teherbe; b) gyakran váltogatják a partnereiket. A statisztika amúgy fals eredményt mutat, mivel a heterók sokkal-sokkal kisebb %-ban járnak szűrésre, mint a melegek. A HIV-et pl általában azok kapják el, akik nem 1-2x szexelnek óvszer nélkül, hanem rendszeresen, mivel EGY ALKALOMMAL -ha nincs hámsérülés a végbélben, vaginában, szájban)- 5% alatt van a fertőzés esélye, míg pl egy tűszúrásnál, transzfúziónál ez a szám 99%. Ismétlem: egy alkalomról van szó. Mégis szexuális úton terjedő betegségnek nevezzük ezeket, mivel sokkal többet szexel az átlagember, mint használt tűvel érintkezik vagy kap vért.
2015. aug. 17. 23:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó:

A HIV régebben tényleg a melegek körében volt csak elterjedt, de ma már nem.

De nem értem, miért mindenki csak a HIV-en pörög, holott az Magyarországon annyira nem elterjedt. De mondjuk a HPV és a Chlamydia, amiknek még tünetük sincs...

2015. aug. 18. 00:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát én még kicsit túlzásba is viszem a félelmet a betegségektől, szóval nekem nagyon fontos a biztonsásgos szex.

19/F

2015. aug. 18. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!