Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg kérdés! Lehet jövője egy olyan párkapcsolatnak, ahol az egyik félnek 2 diplomája van, a másiknak viszont még érettségije sincs?
Melyik liberális eszmén nevelkedtél?
Ne kezdj vele, úgyis mindig így fogsz hozzá állni.
Ez később is elő fog jönni.
Hagyd a fenébe talál majd egy értelmesebb ember aki nem ezen lovagol majd.
Pedig én azt hittem hogy a melegek ennél azért értelmesebbek.
Kíméld meg őt magadtól.
Lehet, de csak akkor, ha a másik fél intelligens. Persze az átlagember rögtön lehurrog, hogy ilyet egyáltalán megkérdeztél, mert tabutéma. De ettől még létező probléma.
Egyébként hetero kapcsolatban is. Nekem még csak egy diplomám lesz meg idén, de már most nagyon érezhető a különbség a párommal. Ő otthagyta a sulit, nem is érettségizett. A melósok egy ritka példánya, aki intelligens, tájékozott, csak éppen nem tanult tovább. Kivétel nélkül az összes barátja értelmiségi, egyetlen melós sincs köztük. Nem véletlenül.
De még így is sokszor adódnak problémák. Gyakran előfordul, hogy beszélgetés közben egy összetettebb gondolatmenetem nem tudja követni.
Ráadásul a családja már nem ilyen. Megkaptam már, hogy én csak egy értelmiségi vagyok, aki aranykanállal a szájában született és nem tudja, hogy mi is az igazi munka. Mindezt pont a sógoromtól, akivel együtt laktunk akkor épp, és én dolgoztam ÉS egyetemre jártam... Egyébként szerintem a legtöbb melós sajna pontosan így gondolkozik. Elég nagy az esély arra, hogy akivel beszélsz, szintén ilyen. De ki tudja, még az is lehet, hogy pont ő a kivétel :)
Ez teljesen független attól, hogy meleg vagy hetero, rosszul teszed fel a kérdést.
Szerintem az ilyen kapcsolatok rendkívül ritkán tudnak tartósak lenni. Nem csak tudásbeli különbség van. Érdeklődés, hozzáállás, motiváció, igényesség...
Szerintem nagyon gáz, ha valaki csak azért, mert diplomás többre tartja magát másoknál. Azért, mert valakinek nincs diplomája és fizikai munkát végez még lehet intelligens, értelmes, stb. Nekem sincs diplomám és nagyon sok diplomást lenyomok intelligenciában, tájékozottságban, kommunikációban, stb.
Egy konkrét példa: van egy srác, aki biológus és folyamatosan veri a nyálát, hogy Ő egyetemet végzett és genetikai területen kutat, de közben meg seggbuta és nem tudsz vele miről beszélgetni. Vagy a munkájáról tud beszélgetni vagy arról, hogy éppen milyen pasi vitte el egy körre vagy, hogy milyen buliba fog menni. Ha bármi hétköznapi dologról akarnál vele beszélgetni nem tud hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!