Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek. Most jó vagy rossz irányba haladnak?
Én, mint meleg teszem fel ezt a kérdés(eke)t, és tökéletes, 100%-ban biztos választ nem fogok kapni, inkább a véleményekre vagyok kíváncsi...
1. Ugye, már egyre inkább elfogadottabb a homoszexualitás... Ez minek tudható be? Régen megölték a homoszexuálisokat, de ma már teljesen elfogadott. Ez vajon jó, vagy rossz? Nem a melegek, hanem a társadalom, de nem is társadalmi, sokkal inkább élettani, mindennapi vonatkozásban?
2. Bűn - Nem bűn ? Ugye a biblia is megemlíti a homoszexualitást mint bűnt. Erre már sok magyarázat született, hogy nem a melegeket ítéli el, hanem a paráznaságot, azaz házasság előtti együttlétet, ahogy ezt a heteroknál is elfogadhatatlan bűnnek tudhatjuk / tudhattuk be. Másik: A biblia az ószövetségben említi inkább (vagy csak ezt nem tudom pontosan) a homoszexualitást mint bűnt, de ugye az új szövetség, Isten újabb szövetsége az emberrel, talán ezt is "eltörölte"
3. És most jön egy kicsit inkább a kíváncsi, mindennapi kérdés, ha egy hetero olvassa a kérdést. Téged mennyire zavarna, ha kézenfogva járna egy melegpár az utcán?
Igen, ez szerintem is valószínűbb, hogy nincs több meleg ember, csak valamennyivel jobban tudják vállalni, mint mondjuk 25-30 évvel korábban.
Sajnos a homoszexualitás nem elfogadott, ugyan már nem tarják betegségnek (nem is az), de még mindig deviancia, sokan egy kilengésnek tartják. Még ma is sok tini meleget hajszolnak a halálba a különböző kitaszító, szülői, társadalmi magatartások. Nemrég olvastam, hogy egy 21 éves srác vetette magát le a sziklákról, mert a szülei egyáltalán nem tudták elfogadni, hogy meleg. Ördögűzőt hívtak hozzá és meg voltak győződve arról, hogy a homoszexualitás ördögtől való, bűnös állapot, ami ellen küzdeni kell és imádkozni a gyógyulásért.... 21. században vagyunk?!
Nem, nem bűn. A Bibliát egy adott korban írták. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Senki se dobálózzon különböző igehelyekkel. A Bibliában az is írva van, hogy amelyik lány engedetlen és nem szűz , amikor férjhez megy azt meg kell kövezni. Na most kérdem én akad még ma olyan lány (persze biztos van ilyen is), aki a házasságkötéséig nem él szexuális életet? Ez miért lenne egyébként bűn?
Kedves Kérdező,
Figyelj oda erre: Ószövetség és nem ószövetség, Újszövetség és nem új szövetség.
Harmadikra nem tudok válaszolni, mert meleg vagyok:)
Egyértelműen jó az az irány, amely a homoszexualitás minél szélesebb körben történő elfogadására irányul. Azonban hazánkban szemben a nyugat-európai állomok többségével még meglehetősen gyermekcipőben jár a melegek elfogadása mind jogszabályi, mind társadalmi megítélési értelemben. Nem köthetünk házasságot, nem fogadhatunk örökbe, félnünk kell a szélsőjobboldali nácik támadásaitól, sok helyen nem vállalhatjuk fel nyíltan a párunk. Remélhetőleg az elkövetkezendő években, évtizedekben teljesen elfogadottá válik itt is a melegség, de ahhoz még ki kell halnia annak az idős generációnak, akik templomba járnak és ott az évek alatt "átmossák az agyukat". Erre vonatkozik a kérdésedben megfogalmazott 2. pont is. Véleményem szerint el kellene végre felejteni a Bibliát. Ezt a könyvet 2000 évvel ezelőtt írták és már akkor is az emberek megosztására, kizsákmányolására és kiszolgáltatottságuknak erősítésére hozták létre. Gondoljunk csak bele, hány ezer embert végeztek ki eretnekség és boszorkányság vádjával a Bibliára hivatkozva, hány ezer ember halt meg a keresztes hadjáratokban, amely nem szolgált mást, mint a papi elit gazdagodását. Ma, 2014-ben nem egy ilyen évezredekkel ezelőtt íródott propagandaszövegnek kellene lenni az iránymutatásnak, merthogy propaganda volt az adott kornak megfelelően. Ráadásul, ahogy írták előttem is, a keresztény buzgómócsingok szeretik szelektíven értelmezni kedvenc könyvüket, mivel a házasság előtti szexet, válást, lopás tilalmát, felebarátjuk szeretetét gyakran megszegik. Harmadik pontodra reagálva, bár heteroszexuálisokat kérdeztél, remélem nem bánod, ha melegként leírom a véleményem. Ha nekünk el kell viselnünk, hogy a heteroszexuális párok már csaknem nyilvánosan szeretkeznek, akkor páromnak és nekem is belefér, hogy kézen fogva sétálunk vagy adott esetben egy-egy kisebb csók is történik. Nem volt eddig ebből különösebb problémánk. Visszatérve az első pontodra, mindennapi vonatkozásban mindenképpen jó, ha egyáltalán szó van a melegségről, mert ha tabuként kezeli a társadalom, akkor nem fog változni semmi. Ma a fiatalok döntő többsége teljesen természetesnek tartja a homoszexualitást, az idősebbek előbb-utóbb kihalnak, a "nagymagyarok" pedig egyszer remélhetőleg megunják a hőbörgést. Úgy gondolom, hogy a meleg párok is élhetnek ugyanolyan példaértékű, rendezett életét, amellyel hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, sok esetben még akár hasznosabbak is, mint heteroszexuális embertársaik.
27/F (meleg)
1. Ugye, már egyre inkább elfogadottabb a homoszexualitás... Ez minek tudható be? Régen megölték a homoszexuálisokat, de ma már teljesen elfogadott. Ez vajon jó, vagy rossz? Nem a melegek, hanem a társadalom, de nem is társadalmi, sokkal inkább élettani, mindennapi vonatkozásban?
2. Bűn - Nem bűn ? Ugye a biblia is megemlíti a homoszexualitást mint bűnt. Erre már sok magyarázat született, hogy nem a melegeket ítéli el, hanem a paráznaságot, azaz házasság előtti együttlétet, ahogy ezt a heteroknál is elfogadhatatlan bűnnek tudhatjuk / tudhattuk be. Másik: A biblia az ószövetségben említi inkább (vagy csak ezt nem tudom pontosan) a homoszexualitást mint bűnt, de ugye az új szövetség, Isten újabb szövetsége az emberrel, talán ezt is "eltörölte"
3. És most jön egy kicsit inkább a kíváncsi, mindennapi kérdés, ha egy hetero olvassa a kérdést. Téged mennyire zavarna, ha kézenfogva járna egy melegpár az utcán?
1. Az emberek több információt kapnak a homoszexualitásról, és így egyre kevésbé számít meglepőnek vagy furának.
Hogy jó-e hogy nincs kitéve a társadalom X rétege annyi meghurcoltatásnak és normálisan élhetnek? Mindenképp. Élettani? Igen, mondhatjuk, hogy így kevesebb meleg lesz öngyilkos, depressziós...
2. Nem vagyok vallásos, nem tud nagyon érdekelni, hogy mit mond a Korán, a Bhagavad-gíta vagy a Daozang. Te élsz a saját moralitásod szerint, én élek az enyém szerint és nem ugatunk bele egymás ügyeibe. Magyarán élni és élni hagyni.
3. Amennyire észre vettem, nem érdekli őket. Elég sok ehetróval találkozok, de úgy 95%uk tökre átsiklik rajta a szeme mintha ott se lenne.
Elmondom tömören mi a bajom a homoszexualitás ábrázolásával a nyugati, első sorban tőlünk nyugatabbi világban. Van számos pozitívum is persze: A melegeket fizikailag nagyon ritkán bántalmazzák melegség miatt, a szűkebb környezetük előtt felvállalhatják a dolgot általában, ha akarják,
Kezdjük az elején: Mindenki melegnek vagy heterónak (stb.) születik. Én ezt már RÉSZBEN cáfolnám. Azt gondolom, hogy valóban sok ember van, aki alapból melegnek vagy heterónak születik. DE SOK OLYAN IS, aki viszont egy nyitott könyvként születik, tehát az őt érő szociális, kulturális, környezeti hatások nyomán lehet belőle simán még heteró vagy homo (stb.) ember is.
És a nyugati kultúra (USA, Nyugat-EU, Skandinávia) már bizony nem csak elfogadja, hanem sokszor bátorítja is a homoszexualitást. Arról írnak sajtóorgánumok és az jelenhet meg a közbeszédben széles társadalmi támogatottsággal, hogy melegnek lenni jó, meg jobb, mint heterónak lenni.
Egy csajozásban béna fiatal fiú (15-25 éves mondjuk) nem azt hallja a médiából, hogy tanuljon meg érteni a nőkhöz, mert meg lehet tanulni, hanem elgondolkozik azon, hogy ő vajon meleg-e, mert hát ugye béna a csajozásban.
Nem is beszélve a családok tudatos-tudattalan szétrombolásáról, ami a nyugati kultúrkörben oly elterjedten zajlik. Ma már több gyerek nő fel apa nélkül, mint apával, főleg nyugaton? Mi ez már? Remélem azt a tényt ti is ismeritek, elfogadjátok, hogy az apa nélkül felnövő fiúk között sokkal magasabb a homoszexualitás aránya, mint a szerető családban, apával és anyával felnőtt fiúk között.
Egy egyszerű oknál fogva pedig azt is megértem, hogy a meleg férfiak között miért elképesztően alacsony a családot, közös otthont alapítók, a megállapodók, letelepedők száma (természetesen lehetnek egyéb okok is). Azért, mert végtelen és korlátlan számú szexpartner áll a rendelkezésükre.
-Mit kell tennie egy heteró férfinak, ha eldönti, hogy ebben az évben mondjuk szeretne 20 nővel lefeküdni? Elképesztő energiát kell belefektetnie. A lehető legtöbbet kell kihoznia a stílusából, viselkedéséből hogy vonzza a nőket. A lehető legtöbbet érdemes kihoznia a kinézetéből és a státuszából, egzisztenciájából is. Meg kell szólítania nőket, akikből sok el fogja utasítani, aztán rövidebb-hosszabb idők alatt le kell vennie őket a lábáról. Aki heteró férfi, az tudja miről beszélek, ha egy ismerkedési, csajozási folyamatra gondol.
-Mit kell tennie egy a szexet a heteró társához hasonlóan szerető meleg férfinak ahhoz, hogy ebben az évben 20 férfival feküdjön le, ha ő is ezt szeretné? Lényegében semmit. Felmegy valamilyen meleg társkereső, partnerkereső oldalra. Kiválasztja a lakhelyéhez közel lakó egyéb melegeket és elképesztően hamar belebotlik olyan emberbe, aki szexelne vele, akár ma vagy holnap is.
Előző válaszoló!
Részben van igazság abban, amiket írsz és konstatálsz a jelenlegi helyzetről. Viszont nagyon demagóg a gondolkozásmódod.
A csúnya, liberális Nyugat. A Nyugat tehet arról, hogy ennyi b..i van. Szóval, ha moderálnád magad és nem tennél ennyi általánosító és merev kijelentést, akkor egyet tudnék veled érteni melegként is. Viszont így NEM.
"Remélem azt a tényt ti is ismeritek, elfogadjátok, hogy az apa nélkül felnövő fiúk között sokkal magasabb a homoszexualitás aránya, mint a szerető családban, apával és anyával felnőtt fiúk között."
Hmm, én erről nem tudok biztosat, te tudsz valami kutatásról, ami ezt alátámasztja?
17:
Nincs jó vagy rossz oldal. Nehogy azt hidd, hogy a nyugatot utálom, a diktatórikusabb, központosítottabb rendszereket (Oroszország, Irán, stb.) meg dicsőítem. Én sem feketében és fehéren látom a világot. Nem látok olyan rendszert, országot a világon, ami mindenben tökéletes lenne. A "nyugatnak" pont úgy vannak hátrányai, mint a "keletnek". Nem szeretném tovább ragozni, hogy próbálok mindig nem beszűkült lenni és nem egyoldalúan gondolkodni.
Szerintem ugyanolyan rossz, hogy Oroszországban büntetik azt, ha valaki melegfelvonulást akar tartani, mint mondjuk nyugaton (tőlünk nyugatabbra) ugyanennek a fordítottja, hogy közmegvetés, a sajtó célkeresztjének tárgyává válik az, aki a mainstreamtől eltérő véleményt fogalmaz meg a melegekről.
18:
Konkrét számszerű kutatás még nem volt. De ha beírsz a googlebe keresőszavakat, pl. "men without father become gay" vagy hasonlók, akkor rengeteg, első sorban pszichológiáról szóló anyagot találhatsz, ami ezt is érinti.
"Mindenki melegnek vagy heterónak (stb.) születik. Én ezt már RÉSZBEN cáfolnám. Azt gondolom, hogy valóban sok ember van, aki alapból melegnek vagy heterónak születik. DE SOK OLYAN IS, aki viszont egy nyitott könyvként születik, tehát az őt érő szociális, kulturális, környezeti hatások nyomán lehet belőle simán még heteró vagy homo (stb.) ember is. "
Egy ezt alátámasztó kutatást linkelnél? Mi okozza, hogy A személynél elrendeltett, B személy "nyitott könyv" (nem üresre gondoltál?). Igen, van, aki szexuális kódolás nélkül születik, de ő aszexuális. De olyan a tudtommal nem létezik, hogy valaki kívülről beprogramoz téged és akkor így megváltoznak az alap ösztöneid. (És a másiknak viszont miért nem működik ugyanez? mi ennek az oka?)
"És a nyugati kultúra (USA, Nyugat-EU, Skandinávia) már bizony nem csak elfogadja, hanem sokszor bátorítja is a homoszexualitást. Arról írnak sajtóorgánumok és az jelenhet meg a közbeszédben széles társadalmi támogatottsággal, hogy melegnek lenni jó, meg jobb, mint heterónak lenni. "
Nem, a sajtószabadságban lehetősége van ugatni a WBC-nek, a csodálatos FOX-newsnek is. Ők pl. sokmindent csinálnak, de a homoszexualitást támogatása nem része a tevékenységüknek.
Egyébként is mi ez a "melegnek lenni jó, meg jobb, mint heterónak" dolog?
Mármint kinek? Milyen szempontból? Mi van?
"Remélem azt a tényt ti is ismeritek, elfogadjátok, hogy az apa nélkül felnövő fiúk között sokkal magasabb a homoszexualitás aránya, mint a szerető családban, apával és anyával felnőtt fiúk között. "
Nem, muti már! Linket.
"Egy egyszerű oknál fogva pedig azt is megértem, hogy a meleg férfiak között miért elképesztően alacsony a családot, közös otthont alapítók, a megállapodók, letelepedők száma (természetesen lehetnek egyéb okok is). Azért, mert végtelen és korlátlan számú szexpartner áll a rendelkezésükre. "
Azt hiszem te nem érted a "végtelen" kifejezést. tekintve hogy az emberi populáció egy véges szám, végtelen számú szexpartner senkinek sem állhat a rendelkezésére.
És mi köze van a partnerek számának a családalapításhoz?
Azért alacsony a családalapítási arány, mert eddig nem volt legális, ergó adminisztrálva se nagyon. Plusz nincsenek véletlen terhességek, ami viszont szerintem a gyerekeknek tök jó, hiszen gondosan megtervezett anyagi-szociális háttérbe érkeznek.
De alapvetően az emberiség jelenlegi tendenciák mellett amiatt fog komoly problémákkal szembesülni, mert túl sokan vagyunk. Arra kéne játszani, hogy minőségi reprodukció legyen, ne mennyiségi.
" Felmegy valamilyen meleg társkereső, partnerkereső oldalra. Kiválasztja a lakhelyéhez közel lakó egyéb melegeket és elképesztően hamar belebotlik olyan emberbe, aki szexelne vele, akár ma vagy holnap is."
Ja, az a réteg, aki tizenX-30 éves és attraktív gatyamodell külsővel bír. (Mér, egy sármos heteró csávó is könnyen talál csajt...ennek mi köze az irányultsághoz?) A meleg pasik is csak pasik, elég sokuk szintén a külsőségekre játszik. Nem tudom feltűnt-e, némelyikük konkrétan több időt tölt hobbiból öltözködéssel, mint egy hivatásos szupermodell.
Viszont a melegség mellé nem adnak alanyi jogon helyes pofit és örök fiatalság kódot. Vannak csúnya, bátortalan, önbizalomhiányos melegek is, akik ugyanúgy nem találnak párt, mint ugyanennek a kategóriának a heteró verziója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!