Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miben segíthetnék?
Van egy gyermekkori barátom. Nagyon közel álunk egymáshoz. Ha valamelyikünket bántja valami, mindig megosztjuk egymással és segítünk egymásnak.
Néhány nappal ezelőtt felhívott, hogy tudnánk-e beszélni, mert valamit el szeretne mondani, de szeretné személyesen. Beleegyeztem. Aggódtam, mert általában ha így hív fel akkor valami olyan történt ami nagyon megviselte. Mikor odaértem és leültem a lakásán egy fotelba, akkor nyíltan kimondta, hogy ő a férfiakat szereti. Szinte sírva mondta ki. Én meg fogtam magam és egy szó nélkül megöleltem. Hálás voltam, hogy ennyire megbízott bennem. Ezek után beszéltünk még pár órát. Tapintatosan megkérdeztem, hogy mióta biztos abban, hogy meleg. A válasza az volt, hogy a munkahelyén jött egy új alkalmazott, akivel hamar megtalálták a közös hangot. És akkor jött rá, hogy meleg. Megkérdeztem, hogy az új alkalmazottal alakul-e valami? Azt mondta igen, voltak pár randin és minden jól alakult. Nagyon büszke vagyok rá, hogy boldog.
Próbáltam óvatos lenni azzal kapcsolatban, hogy elmondta-e a szüleinek. Mint kiderült én voltam az első akinek elmondta....sohasem hittem volna, hogy a bizalom ennyire soros köztünk.
Megkérdeztem, hogy tervezi elmondani a szüleinek. Azt mondta szeretné, ha maguk jönnének rá, mert nem akarja, hogy sokként érje őket, mert eddig mindig heterónak gondlolták a szülei.
Ezzel kapcsolatban szerintem ha szeretné, hogy tudják, akkor jobb nyiltan elmondaná nekik, de nem tudom, hogy ez mennyire lenne jó ötlet. Neketek mi a véleményetek..
Első sorban hatalmas respect Neked, hogy ilyen jól kezelted! Tényleg hatalmas dolog, hogy ilyet megosztott veled, becsüld meg ezt az embert.
A kérdéssel kapcsolatban: a “maguktól jöjjenek rá” sose jó dolog. Ha sejtik is, általában inkább nem jönnek rá maguktól. Az a legjobb, ha odaáll eléjük, és bevallja, ugyanúgy, mint Neked.
Neki kell kész lenni lelkileg, nem igazán lehet ezt erőltetni. Az hogy "nekik kell rájönni" az annak a nyilvánvaló kifejezése hogy nem akar ott lenni mikor megtudják, ugyanis félelmetes az őszinte reakciókat látni amiket az első másodpercekben mutat bárki is mielőtt bekapcsolna a "szűrő" "kíméletességből" - vagy legalábbis nem tudhatod...és ez aggasztó.
Ezt úgy képzeld el, hogy csak elképzelni a szituációt sem megy, még önmagában sem tudja kimondani azt a bizonyos mondatot egy tükör előtt és... ha magadnak sem? - az brutál önbizalomromboló érzés eme felismerés. Várni kell. Nekem az első randi után 1 év kellet hogy bárkinek elmondjam, a barátoknak való beismerésétől 1 év kellett hogy a szüleimnek is, aztán még egy év a tágabb családnak, és mindezek előtt már bő egy évtizede tisztába voltam vele. A téma (általam is még mindig) nehézkes kezelése miatt még most se vagyok annyira nyílt amitől teljesen felszabadulva érzeném magam.
És ami fontos mindenkinek más az útja és egyedi, s hogyan járja ő döntheti el. Ne keverjük össze a másiknak nyújtott érzelmi támaszt egy optimálisabbnak/ boldogabbnak vélt állapotba "taszigálásával". Lehet mondani hogy jobb ha elmondja, valóban a legjobb, de azt ne mi döntsük el mikor, várjuk meg mikor jut el erre a pontra, mikor vesz (újra lélekkimerítő) bátorságot. EZ nem olyan hogy másodjára könnyebb szokott lenni, ez olyan hogy legalább annyira nehezebb - hogy cseszné meg :D ( de aztán az ember belefárad és már sz@rik bele és valahogy lassan így fogja elengedni a kérdést és szabad lenni) 29F
Pista, még mindig nagyon jókat írsz. 🙂
Kedves kérdező, nálam se tudja édesapám, hogy "családpolitikailag inkorrekt" vagyok, max sejti, édesanyám és tesóm tudja, meg egy nagyon szűk baráti köröm. Nem fog senki se rájönni magától, aki nem akarja látni(pl apám), aki meg nem teljesen zárkózott a téma iránt, az meg elintézi annyival, hogy tudta már rég, csak nem mondta. A szüleinek mindenkinek saját magának kell elmondani, így a legtisztább. Apámnak még tartozom ezzel, mert éket ver közénk a dolog, úgy érzem.
Mellékvágány...
Csak én érzem azt, hogy a melegeknél ez a coming out valami önzés? figyelemre, megértésre vágyás? és bocs, de bassza a csőröm, hogy meg is kapják.
Ha meg egy átlag hetero faszi vagy akár bi is, tökmindegy, mondjuk kanos, kielégítetlen vágyai vannak, stb. stb. akármi, akkor az egy szemét... A szegény meleg meg egy meg nem értett lélek. De Miért? Sima szexualitás mind a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!