Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet titkolni egy komoly kapcsolatot?
Több dologtól függ.
Ki előtt?
Egy településen éltek?
Nem érdemes sokáig, mert rá mehet a kapcsolat.
Gyakorlatilag bármeddig.
Persze tényleg nem mindegy,hogy ki előtt és még csomó infó hiányzik, legfontosabb, hogy együtt éltek vagy külön?
Ha külön:
Pl.ha a család elől akarod titkolni és már külön élsz, esetleg más településen is, akkor elég könnyű.
-mikor hazamész nem viszed a párod
-nem mesélsz róla, illetve közös ismerősöknek sem mesélsz
-ha meglátog egy család tagod akkor nincs ott a párod
-nem posztolsz vele a közösségi médiában,nem jelölöd meg stb.
Ha munkatársak,ismerősök előtt is akkor hasonló:
-ismerősök előtt nem jelentek meg együtt
-nem beszélsz róla
-ha meglátogatnak a párod nincs ott
-ismerősökkel,barátokkal tartott programokra nem viszed
-ha mégis együtt látnak azt mondod egy csak egy szomszéd, stb.
-közösségi médiában nincs nyoma hogy több lenne köztetek.
Ezt kb.a végtelenségig lehet csinálni.
Ha együtt éltek:
Ezt már kicsit nehezebb eltitkolni,de nem lehetetlen. Ha egy településen élsz a családdal akkor persze húzós,de ha messzebb akkor megoldható.
-ugyanazokat csinálod mint amiket fent írtam.
+ még ha látogatóba mennek el kell tüntetned a nyomait annak hogy ketten éltek a lakásban
+a párodnak mindig kell valami hely ahol el lehet míg a családod nálad van, ez lehet szálloda,az ő családtagja, ha kevesebb mint 1 napot vannak akkor valami program féle
+ha te vagy a családnál több napot vagy ők nálad akkor telefonon nem beszéltek csak írásban
+ha családdal mennél nyaralni vagy le kell mondanod vagy a párod nélkül kell lenned egy hetet, ez nehéz döntés
+az ünnepeket nehezebb megoldani,de megoldható,pl.1 napot a családdal töltessz, a többit a pároddal kettesben, pl.szenteste a családdal vacsorázol és átadod/veszed az ajándékokat,karácsony napján a pároddal vagy.
Ezt is lehet csinálni,ameddig kell. Ha valamilyen oknál fogva úgy érzed nem jó ötlet felvállalni,akkor ne vállald fel egészen addig míg nem lesznek ideálisak a körülmények.
És nem, nem fog rámenni a kapcsolat, semmi kára nem lesz belőle a kapcsolatnak. A kapcsolat csak kettőtökön múlik. Ahol külső dolgok szétválasztanak,ott akkor is bajok lennének ha felvállalnád.
Én nagyon sok dologra hajlandó vagyok a másikért, de vannak, amikre nem. A nagyon kevés ilyen közül az egyik a titkolózás. Engem a titkolózás tönkretett egy életre mentálisan, fizikailag, mindenhogy. Orvostól orvosig járkálok, és több orvos is elmondta, hogy nagyon sok köze van ennek az éveken át tartó extrém szorongásnak.
Tiszteletben tartom, ha valaki titkolni akarja, én nem fogom érte bántani. Pontosan tudom, milyen, mikor minden idegszálam arra van ráfeszülve, hogy "csak ki ne derüljön". Együttérzek. De aki titkolózik, az nem mellém való, én egy életre befejeztem a titkolózást. És lőjenek a Dunába, deportáljanak, verjenek agyon, vigyenek koncentrációs táborba, nem érdekel. De ezen az úton én már nem bírok végigmenni, belehalnék szép lassan. Anno a szakadék széléről rántott vissza a pszichiáterem, a búcsúlevél megvolt, az eszközök és a dátum előkészítve. Addigra mindenhonnan is látszott, hogy a végemet járom, többször kerültem kórházba szívgondokkal, az emésztésem teljesen tropa volt, mindennapos volt a hányás, hasmenés, folyamatosan volt valami felsőlégúti fertőzés, amit elkaptam, több tüdőgyulladáson átestem. Aztán bekerültem a pszichiátriára, az orvos elmondta, hogy vagy leállok, vagy nem érem meg a 20-at se. Azóta erős gyógyszeres kezelés alatt állok, és mint akit kicseréltek ahhoz képest. 4 éve nem voltam még csak náthás se. Erős pszichiátriai szerek kellenek, de végre élek, és nem úgy mászkálok, mint egy koporsószökevény. Amikor a szakadék szélére kerültem, akkor voltam 18. Azóta nyíltan meleg vagyok, és b**za meg... Jobb. Jobb, hogy nem érdekel, ki tudja.
És oké, az én esetem extrém, meg van benne genetika is, de megeshet bármelyikőtökkel. Mielőtt titkolóztok, szerintem érdemes átgondolni, milyen áron teszitek. Tehát az én rövid válaszom arra, hogy meddig lehet titkolni: semeddig. Én legalábbis nem vagyok hajlandó.
23/p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!