Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért van elég sok dohányzó a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van elég sok dohányzó a fiatal magyar melegek között?

Figyelt kérdés
aug. 8. 22:43
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Magyarországon! Ezt tedd hozza. Tőlünk nyugatra nem divat ennyire…
aug. 8. 23:14
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Ez nem a szexualitástól függ. A fiatalok nagyobb számban dohányoznak mert egy státusz szimbolumnak is lehet jelezni. Laza vagy, nemtörödöm stb. Meg az újdonság, lázadás és egyéb teenager dolog is benne van. Nyilván kipróbálják azt amit mindenki mond hogy ne.
aug. 9. 01:14
 3/9 anonim ***** válasza:
98%

2# vagyok

javítok

státusz szimbolum is lehet

aug. 9. 01:15
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Rövid válasz: a serdülőkori identitáskrízis erősebben hat a meleg fiatalokra, illetve az esetlegesen homofób környezet hosszmetszeti hatása miatt nagyobb a meleg fiatalok vulnerabilitása szerhasználattal kapcsolatos betegségekre, hangulati zavarokra (depressziók, bipoláris zavarok stb.), valamint általánosságban nagyobb valószínűséggel fognak egészségkárosító magatartást folytatni, így a dohányzás is valószínűbb közöttük, mint a népesség nem érintett részében. És az első válaszolónak nincs igaza, ez tendenciózusan igaz mindenhol. Ahol nem dohányoznak, ott füveznek/isznak, sokkal jobb...

Hosszabb válasz: lényegében egy nagyon erős szándékkettősség mentén heves szorongásos tünetek, illetve erőteljes hangulati deprimáltság jelentkezik az identitáskrízisen átmenő fiataloknál. A szándékkettősség alapja a vágy megélésének vágya, ellentétben a felettes én kontrolljával. Ennek következtében az énélmény és énideál közti diszkrepancia mentén bűntudatos működés alakul ki. Ennek a bűntudatos működésnek egyik következménye lehet például az öndestrukció, viszont itt is van egy rejtett szándékkettősség: akár falcol, akár szert használ, egyszerre vágyik a hatásra, és rejtetten, de van jelen az autoagresszió is. Mármost ha ez nem tart túl sokáig, akkor nincs baj. Ha viszont sokáig tart, akkor az érintettek pszichológiai vulnerabilitása megnő a szorongásos és hangulati zavarok tekintetében.

És még lehet itt elemezgetni nagyon sok dolgot, ami miatt a meleg fiatalok körében magas az egészségromboló magatartás aránya.

Az egyik, nem kifejezetten melegség-specifikus dolog kvázi az agresszió átirányításáról szól, az öndestrukcióval mintegy bünteti azt, aki valamilyen módon abuzálta/abuzálja, ártott neki/árt neki stb. Ez leggyakrabban a szülő büntetéséről szól.

Ott van még a cry for help-funkciója is egyes esetekben, hisz ugye a meleg fiatal felnőttek körében különösen magas a szuicidráta.

A dohányzás itt csak egy kiragadott részlet, ezen az alapon lehetne kérdezni az alkoholt, a füvet, a partidrogok zömét, a felelőtlen szexualitást. Mindre ugyanez lenne a válasz.

Az pedig, hogy a magyar nemzet egy dohányosabb nemzet, való igaz. De nem a dohányzásstatisztikánk a legelszomorítóbb. A legelszomorítóbbak például az alkoholbeteg-statisztikáink, meg hát ugye jópáran pusztulnak el évente sajnos időpontra várva, de nem baj, fűtött gyepű stadionunk van!

És én értem azt, hogy valaki nem szereti a dohányzást. De halkan kérdezem meg: Mi a rosszabb, az, hogy valaki füstöl, vagy az, ha az illető mocsokrészegen félholtra veri a fél családot minden áldott nap? Szerintem az utóbbi rosszabb. És a piát lehet reklámozni, az üvegeken nem díszeleg rákos máj vagy gégerák vagy monoklis fejű kisgyerek. Ahogy olyat sem láttam még piásüvegen, hogy valaki csurom vér egy rommá tört kocsiban. Mert ugye ittas sofőrök is vannak. Félreértés ne essék, dohányosként is egyetértek minden dohányzásellenes intézkedéssel, csak fel szeretném hívni rá a figyelmet, hogy vannak legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb károkat okozó jelenségek is, csak ezekről hallgatunk, vagy mert nem merünk fellépni ellene, vagy mert nem akarunk, mert akkor be kéne ismerni, hogy nem is vagyunk olyan rohadt bölcsek, és a saját házunk táján is van mit takarítani.

23/p

aug. 9. 01:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Státuszszimbólum a dohányszagú ruha és a köhécselés? Kell a francnak ilyen pasi!
aug. 9. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nemdohányzó, nem-alkoholista fiatal melegként nagyon elszomorítónak tartom a helyzetet. Viszont mint ahogy előttem is írták, közel sem exkluzív probléma a melegekre, sajnos az egész korosztályom ilyen, alig van köztük, aki nem dohányzik és/vagy iszik rendszeresen. Elsősorban annak köszönhető gondolom, hogy depressziósak az ország/világ/életük/stb. állapota miatt és valamivel el kell nyomni a fájdalmat kicsit. Nem tartom helyesnek és sosem tudnék elviselni dohányzó pasit, de valahol mégis megértem őket.
aug. 9. 14:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A 4 és válasszal teljesen egyetértek.A dohányzás egy egészségromboló rossz szokás ,attól függetlenűl ,hogy én nem dohányzom nálam a dohányzás nem kizáró ok ismerkedésnél.Viszont egy full alkesz aki rendszeresen iszik nálam nem nyerő.
aug. 9. 23:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A 6-oshoz annyit fűznék hozzá,hogy nem csak a korosztálya és nem csak a fiatalok dohányosok zömében.Nagyon sok idősebb férfi is.

De a depresszióra, fájdalomra talán nem ez a legjobb enyhítő módszer.Barátság, vagy társ az igazi ,illetve lenne az igazi.

Életemben voltak nagy törések, traumák, ráadásul a szüleim is nagy dohányosok voltak. De soha egyetlen szálat sem szívtam el, még próbából sem. Ahogy az alkohol is abszolút hidegen hagy, max különleges alkalmakkor egy fél pohár bor, vagy pezsgő.Ez is évente egyszer vagy kétszer.

Szerencsém volt, mert mikor volt társam, akkor egyik sem dohányzott, se nem ivott.

Sok minden önuralom kérdése ...

aug. 10. 06:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs közöttük több vagy kevesebb. Arra tippelek, hogy a szarok bele, vagy hát szebben szólva laza pszichológiai embertípusok között valamivel több a dohányos, és több az olyan, aki fel meri vállalni bármiféle másságát, lázadását, stb. Így valószínűleg a látható melegek között, akik eleve lázadók, sok dohányost látni, a sok millió csendes szürke egérről meg nem tudod, hogy azok melegek.
aug. 10. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!