Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Akik elutasítják a Prideot...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

DominikX kérdése:

Akik elutasítják a Prideot azok megtudnák mondani, hogy az alábbi videón mi olyat látnak ami ellenszenvet vált ki?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban nagyon sok Pride ellenes hozzászólást született. Esetleg letudnátok írni, hogy mi az ami ellenszenvet vált ki?

Az alábbi videót a momentum töltötte fel, szóval FB-n vagy instán magatok is ki tudjátok keresni

[link]

2023. júl. 18. 15:36
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
19%

Telekomos zászló, Momentum videó... Üzlet és politika lett a jogainkból, engem ez zavar a legjobban. Meg az amerikai nagykövet, David Pressman jelenléte, aki pár hónapja még szankciókat akart a hazám ellen.

Tök mindegy, te úgysem fogod fel, hogy mekkora kontraproduktív szar ez az egész. Ostoba fanatikus vagy.

2023. júl. 19. 00:42
 22/33 A kérdező kommentje:
#21 Magyarország kormánya ellen vannak a szankciók, ami nagy különbség és teljesen kiérdemelt.
2023. júl. 19. 05:26
 23/33 anonim ***** válasza:
8%

Erre volt jó a tajgetosz.....

A selejtek nem kellettek akkor sem

2023. júl. 19. 05:29
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Engem nem zavar, ki milyen nemhez vonzódik, ki meleg, ki leszbikus,stb...ez mindenkinek a magánügye, tartsák meg maguknak otthonra a 4 fal közé.

De mi Názáreti dongalábú agyontetovált indiai kenukormányos nádvágó hídrobbantó szőröstalpú mocsári jeti véreres f*száért kell felvonulgatni és ott mutogatni magatokat meg vonaglani???

Ez is csak egy provokáció semmi több.

Mindenki tartsa meg magának hogy milyen irányba vonzódik, nem kell mutogatni!!!!

2023. júl. 19. 08:39
 25/33 anonim ***** válasza:
16%

Elnézve itt a válaszokra adott értékeléseket, továbbra is gondot okoz pár embernek értelmezni, hogy az a zöld vagy piros gomb mire való.

Ettől eltekintve.. ez a poszt is tökéletesen mutatja, hogy ki képtelen elfogadni a másik véleményét, látásmódját.

2023. júl. 19. 09:13
 26/33 A kérdező kommentje:

#26: #25 kommentelő azt írja, hogy mindenki tartsa meg magának hogy milyen irányba vonzódik, de gondolom a heteroszexuálisok ebbe nem tartoznak bele. Ugyanis az FB tele van hetero eljegyzésekkel, csókolózással stb, az utcán történő dolgokról nem is szólva. A felvonulás pedig nem arról szól, hogy “buz1k vagyunk és felvonulunk” és sajnálatos, hogy ezt még mindig nem sikerult megérteni, de sztem nem is próbálják megérteni.

A te véleményed pedig nem hasznos, mivel nem mondtál semmi újat, nem válaszoltál a kérdésre. Jóhogy nem azt mondod, hogy az összes válaszoló elfogadja az én álláspontomat, csak én nem az övéket

2023. júl. 19. 09:24
 27/33 anonim ***** válasza:
23%

Én korábban leírtam, hogy szerintem felesleges, és el is mondtam miért. A kérdés márpedig erre irányult, szóval ennek a válasznak a kérdés szempontjából hasznosnak kellene lenni, a gyakorlatban viszont csak az egyetnemértés lett kifejezve a gombocskák használatával.

Az Instagram tele van meleg/transzszexuális személyek képeivel, posztjaival. Nyilván eljegyzés, esküvő stb ritka, hiszen ez sok országban korlátozva van. Ugyanakkor a közösségi média nem tesz különbséget meleg és hetero ember között… szóval ez egy gyenge példa volt.

Az utcán ugyanúgy látok melegeket és leszbikusokat kézen fogva.. sőt pont tegnap sétáltam el egy pad mellett, amin két fiatalember vadul falta egymást.. tudod mi történt? Semmi

Az ott levő kb 30 ember csak el sétált mellettük.

Nem, nem sikerül megérteni mi a Pride lényege. Azt már tudjuk, hogy nem politikai célja van, hiszem ahogy te is írtad, emiatt úgyse történik semmi. Jöttél a klisés dumával, hogy terjesztitek a szeretet és az elfogadást, de akkor első körben szeressetek és fogadjátok el a 30-50 embert aki ott kiabál a felvonulás mellett.. lehet vinni nekik italt, süteményt stb stb.. na majd ha ezt megtettétek, akkor talán elhiszem, hogy ez az egész nem csak egy magamutogatás, a bizonygatása annak, hogy más vagyok, hogy jól érzem magam a bőrömben és szeretem az életet. Vállaljátok fel magatokat a hétköznapokban első körben.

Nem vesznek fel a munkahelyre? Ha látszó tetoválásod van is kiesik egy csomó hely, vagy, ha PC-d van. Meg szólnak az utcán? A csúnya és a szép embereket is, a vékonyakat is, a kövéreket is… nem lehet gyerek? Egy rakat hetero párnak sem, akiket ráadásul elutasítanak az örökbefogadási eljárás során is.. a világ sosem volt fair, soha nem is lesz… el kellene fogadni.

2023. júl. 19. 09:36
 28/33 anonim ***** válasza:
88%

"vagy kinek képzeli magát a születési neméhez képest. MAGÁNÜGY"

Ebben tévedsz. Amióta a Fidesz visszavonta a jogi nem és névváltoztatás lehetőséget a tényleges transzneműek számára, azóta amint előkerül az igazolványuk, onnantól kezdve közüggyé válik.

2023. júl. 19. 10:19
 29/33 anonim ***** válasza:
89%

Én voltam az idei prideon heteroként. Semmi megbotránkoztatót nem láttam, pedig esküszöm, még kerestem is, mert kíváncsi voltam, hogy jobboldali újságírók mit tudnak mutogatni. 😀

Amúgy semmi különbséget nem látok a pride és aközött, mint amikor a fradisták csoportosan vonulnak meccsre zászlókkal, szimbólumokkal. Egyszerűen annyiról van szó, hogy egy csoport meg akarja mutatni az identitását, hovatartozását, ehhez jelképeket használ, élvezi a hozzá hasonlók társaságát. Ez nyilván a padfestős sztoriról jutott eszembe, de tényleg árulja már el valaki, hogy miben más a pride, mint egy fradi meccsre vonulás csoportosan?

2023. júl. 19. 11:07
 30/33 anonim ***** válasza:
26%

Na ez egy jó példa szerintem.

Ugyanakkor bennem továbbra is kérdés, hogy de miért van szükség a szexualitásunk kimutatására? A Wikipédia szerint a Pride egy büszkeségi felvonulás, ami ünnepli a jogokat, az eredményeket, illetve kiállnak valamilyen jog, pl az azonos neműek házasságának ügyében.

Amennyiben minden feltüntetett dolgot figyelembe veszünk:

-Ünneplik, hogy jogfosztottak és az eredménytelenséget egyaránt.

-Politikailag, mint látszik nincs hatása, így ez mondhatnánk, hogy szempont, de nem az.

-Büszkék az identitásukra.. én is, mégsem vonulok fel.

Számomra az egyetlen ésszerű magyarázat, amit valaki adhatna az az, hogy hagyományőrzés céljából megy ki, hiszen egy évtizedeket visszanyúló eseményről van szó.

Szvsz egy felvonulás elmaradása sokkal nagyobb port kavarna. 35.000 boldog ember vonulása nem azt a látszatot kelti, hogy elégedetlenek a helyzetükkel. Lehet a Pride megtartása ellen is lázadni. Otthon lehet maradni, mondván egy ilyen országban, jogok nélkül nincs mit ünnepelni, nincs miért kivonulni. Világszintű hír lehetne belőle.

Egyébként talán a fradis vonulás is egy hagyomány. De sok Pride fan, konkrétan ilyen life-goalt csinál abból, hogy minél több ország, minél több felvonulására eljusson.

Ha egy ilyen eseménytől globális változásra számítanak, akkor legyen maga a rendezvény is nemzetközi. Egy nagy, akar több napos eseményt, sokkal magasabb létszámmal. Viszont amíg x országban történik, addig szerintem szóljon ez az adott ország belpolitikájának.

2023. júl. 19. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!