Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
21
A transz szó továbbra is mindkét nemre vonatkozik.
23
6,7, 19 az én válaszaim. Szerintem a lényegre koncentráltam.
Direkt nem akarok belemenni abba, hogy most akkor a transz emberek mik is valójában. Ismerek két ilyen embert, szeretem is őket. Nyilván egy transz nő nem igazán nő, egy transz férfi nem igazán férfi, de ezt ők pont nem így látják. Bonyolult ügy ez.
6,7,19,24
Kedves Kérdező!
A transz(nemű) egy gyűjtőfogalom azokra, akiknek a nemi identitása és/vagy nemi önkifejezése eltér a születésükkor számukra kijelölt nemtől.
Transz nő: a születésekor megállapított neme férfi, de a nemi identitása/nemi önkifejezése nő.
Transz férfi: a születésekor megállapított neme nő, de a nemi identitása/nemi önkifejezése férfi.
A transznemű emberek szexuális irányultsága is lehet sokféle, hasonlóan a cisznemű (nem transz) emberekéhez.
Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, akkor keresd bizalommal a Háttér Társaság Információs és Lelkisegély Szolgálatát, melynek elérhetőségeit a hatter.hu/tevekenysegunk/informacios-es-lelkisegely-szolgalat oldalon találod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!