Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az alábbi homofób idézetről?
"Nem szeretem a homoszexuálisokat; társaságuk, ha néha együtt kell lennem velük, kínos ellenérzéssel tölt el. Nem az ellen van kifogásom, ami számukra a nemi élet megoldási képlete, ez teljesen közömbös, hanem jellemük, lényük ellen, ami torz, beteg, harmóniátlan."
(Márai Sándor: A teljes napló 1947. Bp., 2007, 81. o.)
Ugyan az, mint minden másról, ami pár ember alapján általánosít egy nagyobb csoportra. Beszűkültség, korlàtoltság.
De felül tudok kerekedni rajta, nekem se tetszik mindenki.
Az a véleményem, hogy egy letűnt kor maradványa, ahol kb hasonló véleményeket lehetett megfogalmazni nőkről, szinesbőrűekről, más vallásba tartozókról, vagy akár más nemzetiségűekről.
Sőt, adott esetben simán egy zsellérről, cselédről is.
Te meg kiragadod a neked tetszőt, miközben a csendőr lehet, hogy téged ugyanúgy pofánvert volna, mert mocskos cselédként nem kotródtál elég gyorsan arrébb.
"A legszebb pedig az, hogy pont Márairól írták azt, a kortársai, hogy mindkét nemet "szerette", ez az idézet egy kissé ellentmond ennek"
Egyáltalán nem mond ellent!
A melegek egy része nem tud mit kezdeni a helyzetével, a társadalmi elvárások és a valóság keltette nyomással, és elkezdenek túlkompenzálni.
A homofóbok jó része pont ezek közül az emberek közül kerülnek ki, akinek mindenről a melegek közötti intimitás jut eszükbe (vajon miért?), és akik próbálják a leghangosabban mutatni, hogy nekik ehhez nincs közük.
(én pl nem vagyok meleg, nagyon ritkán jut bármiről eszembe egy másik férfi bámilyen szexuális kontextusban, és nem is érzek rá kényszert, hogy fennhangon bizonygassam, hogy engem nem vonzanak a férfiak. A homofóboknak sem véletlen jár egyfolytában az esze 2 férfi közötti aktuson/szerelmen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!