Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy párkapcsolatot leronthat az, ha nagy a jövedelmi/státuszbeli különbség?
Az egyik én fél többdiplomás értelmiségi. Nagyon jól keres európai viszonylatban is.
Évente 4-5x is elutazna nyaralni. Európán belül és kívül egyaránt.
A másik félnek nincs diplomája és nem tud ilyen utazásokat megengedni magának. Balaton vagy ilyenek max.
*spoiler*
Tényleg én vagyok az egyik fél. :D
Ettől azért még válaszolhatsz a kérdésre. :)
Rosszak a válaszlehetőségek szerintem.
Pont, hogy hosszútávon nem számít az anyagi különbség, ha már kialakultak a szokások, szabályok, ami alapján működik a kapcsolat.
A nehézség pont az elején van, amikor jönnek az első utazások, kajálások és feljön a fizetés kérdése. De ha kulturáltan meg tudjátok beszélni, lefektetni olyan szabályokat, ami mindkét félnek megfelel, akkor működhet a dolog. Neked is meg kell tanulni, hogy az élményeket és programokat nem csak külföldi utakban és drága éttermekben mérik és azt meg közösen kell megtanulnotok, hogy attól még, hogy olyan programon vesztek részt, amire neki egyedül nem telne, nem lesz a szava kevesebb, mint a Tiéd.
Lehet gond, de kiküszöbölhető, ha dolgoztok rajta.
A húgom kétdiplomás volt, jó állással, jó kilátásokkal. Sógoromnak még az érettségi sincs meg. És bizony szépen lehúzta a húgomat.
Ugyanakkor nekem nem volt diplomám, míg a feleségem mesterképzést végzett. Az ő segítségével azóta én is megcsináltam a diplomát (igaz, csak BSc-t), szóval én zárkóztam fel hozzá.
Többszőr kerültem ilyen helyzetbe hogy ráadásul a passzív felém nagyon sokkal többet kereset nálam.
Nekem ez nem okozot soha problámát, ment a barátnőjével nyaralni haverokkal, és volt hogy velem amit ő fizetett.
Mert havi fizetésem volt 1 éjszaka. Boldogság nem a pénzen múlik, de kell hozzá.
Utazz évente csak 2-szer nyaralni és akkor viheted/fizetheted a párod is. Iskolai végzettség, jövedelem csak akkor probléma, ha nem tudunk ezeken túllátni. Persze a mai világban sokaknál sajnos ezek határozzák meg egy ember értékét.
"Mindenki annyit ér, amennyije van." Durva kijelentés, de a legtöbb ember így gondolja, még ha tiltakozik is ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!