Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, akinél a homoszexualitás szó szerint azt jelenti, hogy a partnere vele azonos nemű legyen?
Arra gondolok, hogy egy ilyen ember számára nem az a lényegi, hogy nőhöz/férfihoz vonzódik, hanem hogy az illető vele azonos nemű legyen, tehát pszichológiailag valamiért a magához hasonlót keresi. Mert mondjuk ösztönösen fél a tőle túlságosan különböző tulajdonságú emberektől, idegenkedik tőlük. Vagy esetleg a családjában, közvetlen környezetében az ellentétes nemű emberekkel kapcsolatban gyerekként, ill. a nemi érése idején rossz -vagy egyszerűen semmilyen- élmények érték, és emiatt a valóságképében a heteroszexuális kapcsolat az, ami nem tűnik normálisnak? Míg ehhez képest a saját nemmel összejönni kicsit olyan, mintha magának egy másával jönne össze. Nem azt akarom mondani, hogy két nő/férfi mindig hasonlóbb egymáshoz, mint egy férfi és egy nő, de a nemi "megjelenésünk" azért mégis egy lényegi alkotóelem, ami egy ilyen ember számára nyújthat egyfajta kényelemérzetet.
(nem rosszindulatból vagy előítélettel teszem fel a kérdést, a magam részéről érzek vonzalmat mindkét nem iránt, és a velem azonos neműek iránti vonzalmam mélyén mintha a fent megfogalmazott dolog is ott lenne, ezért érdekel hogy más mit gondol)
Nekem úgy tűnik, hogy próbálod megmagyarazni a különbséget aközött, hogy valaki a saját neméhez vonzódik és hogy valaki a saját neméhez vonzódik.
Nem igazán ertem...
"Arra gondolok, hogy egy ilyen ember számára nem az a lényegi, hogy nőhöz/férfihoz vonzódik, hanem hogy az illető vele azonos nemű legyen"
Már itt a legelején elvesztem, bocsi.
Az, hogy valaki önmagához hasonló személyiségű embert keres, az nem feltétlen függ össze az illető nemével. Pl. egy nő is kereshet olyan személyiségű férfit, aki pontosan olyan, mint ő. Mások meg pont ellentétes személyiségű vagy legalábbis elég különböző típusú párt keresnek maguknak, de attól még lehetnek homoszexuálisak. Ez két teljesen különböző dolog, és én személy szerint nem gondolom, hogy különösebb összefüggés lenne közöttük.
Vegyünk egy leszbikus nőt:
-ő a klasszikus értelemben azért homoszexuális, mert genetikailag bele van kódolva, hogy a nőket találja vonzónak. Tetszik neki a női alkat, a női nemi jellegek, a nőkre általában jellemző testi/lelki tulajdonságok
-amire én gondolok az az, hogy egy magát leszbikusnak megélő nőbe talán nincs belekódolva az hogy a nőkhöz a fenti értelemben vonzódjon. Hanem más körülmények vezetnek oda, hogy vonzalmat él meg a vele azonos neműek felé. Pl. az apja nem volt velük gyerekkorában, vagy ott volt, de nem adott jó férfi mintát. Vagy egy félénk, visszahúzódó emberről van szó, ami szerintem azért vezethet homoszexuális kapcsolat kereséséhez, mert ott hozzád hasonló testű/lelkű emberrel jössz össze, tehát nem kell kilépned a komfortzónádból. Ellentétes nemű emberek között nagyobb testi/lelki távolságot kell áthidalni, és elképzelhető hogy vannak olyan emberek, akik idegenkednek ettől, mert mondjuk nincs kellő önbizalmuk vagy energiájuk, ami ehhez kellő erőt adna. És egyfajta szexuális rugalmasságot használva ilyenkor inkább a "saját öbölben" maradnak, ahelyett hogy kihajóznának. Gyakorlatilag szexuálisan adaptálódnak egy -amúgy nem szexuális alapú- életkörülményükhöz azzal, hogy a homoszexualitás rögzül bennük.
Erre próbáltam kilyukadni..
Oké, de végső soron mindketten homoszexuálisak, nem? Amiről te beszélsz, az szerintem inkább a homoszexualitás kialakulásának az oka. Egyesek szerint genetikai alapja van, mások szerint koragyermekkori események is vezethetnek idáig. Tudtommal nincs erre nagyon egyértelmű magyarázat, és nem hiszem, hogy mi fogjuk itt megmondani a tutit, ha ezzel foglalkozó kutatóknak sem sikerült.
Viszont a saját logikád alapján ez fordítva is működhetne, mármint heteroszexuálisok esetében, mégsem rágódik senki ezen.
"Van olyan, akinél a homoszexualitás szó szerint azt jelenti, hogy a partnere vele azonos nemű legyen?"
Öööööööööööööööö... Valamiről lemaradtam? Miért, nem ezt jelenti?
#5 Mindkettő amit írsz ugyan annyira homoszexuális. A szó értelmezésénél nem az ok a lényeg, hanem a végeredmény.
Én nem osztanám így szét két kategóriára a homoszexualitást, mert nem tudjuk, hogy mekkora részben múlik genetikán és mennyiben befolyásolják más tényezők.
Amiket írtál, azoknak egy jó része meg nem egészen így van. Ha egy nő életében nem volt jelen az apja, szerintem inkább apakomplexusa lesz, mint hogy leszbikus legyen.
Ha pedig nagyon visszahúzódó, csak simán magányos lesz, szintén nem leszbi. A leszbikusoknak pont hogy nyitottabnak kell lenniük, és aktívan párt keresni, mivel jóval kevesebben vannak. Egy visszahúzódó ember sokkal könnyebben talál ellenkező nemű párt. Valahogy az élete során csak egy tarsaságba kerül valakivel, akivel aztán lehet valami. Egy leszbikusnál ennek sokkal kisebb az esélye.
A nagy áthidalni való különbségeket sem értem. Oké, hogy másak a nemiszerveink, mag vannak kisebb gondolkodásbeli eltérések is, de mind ugyanúgy emberek vagyunk. Azért az ellenkező nem nem egy teljesen másik faj. És ha valakibe szerelmes vagy ugyanúgy izgulni és idegeskedni fogsz, még akkor is, ha ugyan olyan a neme.
Ez a probléma elég kevés emberre vonatkozik, úgyhogy nem érdemes ezen filozofálgatni. Persze lehet, hogy előfordulhat, amit írtál, de a legminimálisabb esélyt látom rá.
Heteró szülők gyereke vagyok
Tökéletes házasság gyümölcse.
Beszélni még csak tanultam
Nagyszülők kérdezték mit kérsz ajándékba? Nagy babát, fiú létemre, már akkor bennem volt az x.
Férfias aktív meleg lettem.
Nem nevelés kérdése a szexuális irányultság, ezt csak nagyon buta emberek állítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!