Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Aki olvasta a leghíresebb...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki olvasta a leghíresebb régi szexkönyvet, a kámaszútrát, összefoglalná mit ír a melegekről?

Figyelt kérdés
Csak érdekel. Mit gondoltak róla régen.
2023. jan. 16. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Semmit se írnak ezekről, csak a pózokról.
2023. jan. 16. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A Kámaszútrában csupán egy fejezet szól a homoszexualitásról, amiről az író, Vātsyāyana, úgy vélekedett, hogy vagy a nő viselkedik férfiként, vagy a férfi viselkedik nőként és ezért vonzódnak a saját nemükhöz (ő "harmadik szexualitásként", avagy "harmadik természetként" nevezte), de nem igazán ítélte el a dolgot.

Mivel pontosan nem tudni, hogy Vātsyāyana mikor élt, és Indiában nem viszonyultak minden korszakban ugyanúgy a homoszexualitáshoz, ezért butaság lenne az ő egyetlen fejezete (az sem hosszú) alapján komolyabb következtetést levonni. Volt időszak, ahol olyan formában volt elfogadott, ha te vagy a domináns fél, hiszen az volt a férfias szerep, míg a szubmisszív férfit gyakran nézték le, hiszen "nőként viselkedik férfi létére" (ez a hozzáállás több ókori kultúrában is megfigyelhető). Aztán amikor iszlám uralom alá került az ország, akkor súlyosan büntették (ostorozással vagy megkövezéssel).

(A Kámaszútra egyébként nem csak a szexszel foglalkozik, hanem számtalan másik dologgal, például a szerelemmel, az udvarlással, az egészséges életmóddal, szóval ne alacsonyítsuk már le "szexkönyvre".)

2023. jan. 16. 21:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Elég alapos műnek tűnik a témában (nem csak pózok), érdekes, hogy ez nem kapott akkora részt. Homofóbok voltak talán? Vagy ezt mondják ma már bárkire, aki nem tekinti a normális szexualitás részének a homoszexualitást? Gondolom végzett kutatást is, mégsem tartotta fontosnak? Vagy csak nem akarta megörökíteni, hogy ne tanuljanak belőle?
2023. jan. 16. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban véve India nem volt olyan elfogadó a homoszexualitással, mint például Görögország, de azt már sosem fogjuk megtudni, hogy Vātsyāyana homofób volt-e (szerintem nem).

Nem írt róluk, mert nem erről szólt a könyve, nem is értem, hogy ezt minek hozod fel, de ez önmagában semmit sem jelent, ha most én írnék a témában egy könyvet, én se írnék a homoszexuális kapcsolatokról és szexről, mert egyrészt nem érdekel, másrészt nem vagyok benne érintett. Ennyi, nem kell emögé mást gondolnod.

A könyv inkább volt útmutató egy jó házassághoz (hogyan udvarolj, a férfi és a nő feladatai, a jó szexuális kapcsolat titkai, hogyan viszonyulj a házastársad családjához és barátaihoz, stb.), és mivel a homoszexuálisok nem házasodhattak ott és akkor, így ismételten irreleváns lenne a könyv szándékát nézve írni róluk.

(#2)

2023. jan. 16. 22:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Anális szexet is említi? Ha igen, mit ír róla?
2023. jan. 16. 23:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, miért nem olvasod el, ha ennyire érdekel? XD
2023. jan. 16. 23:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!