Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki olvasta a leghíresebb régi szexkönyvet, a kámaszútrát, összefoglalná mit ír a melegekről?
A Kámaszútrában csupán egy fejezet szól a homoszexualitásról, amiről az író, Vātsyāyana, úgy vélekedett, hogy vagy a nő viselkedik férfiként, vagy a férfi viselkedik nőként és ezért vonzódnak a saját nemükhöz (ő "harmadik szexualitásként", avagy "harmadik természetként" nevezte), de nem igazán ítélte el a dolgot.
Mivel pontosan nem tudni, hogy Vātsyāyana mikor élt, és Indiában nem viszonyultak minden korszakban ugyanúgy a homoszexualitáshoz, ezért butaság lenne az ő egyetlen fejezete (az sem hosszú) alapján komolyabb következtetést levonni. Volt időszak, ahol olyan formában volt elfogadott, ha te vagy a domináns fél, hiszen az volt a férfias szerep, míg a szubmisszív férfit gyakran nézték le, hiszen "nőként viselkedik férfi létére" (ez a hozzáállás több ókori kultúrában is megfigyelhető). Aztán amikor iszlám uralom alá került az ország, akkor súlyosan büntették (ostorozással vagy megkövezéssel).
(A Kámaszútra egyébként nem csak a szexszel foglalkozik, hanem számtalan másik dologgal, például a szerelemmel, az udvarlással, az egészséges életmóddal, szóval ne alacsonyítsuk már le "szexkönyvre".)
Általánosságban véve India nem volt olyan elfogadó a homoszexualitással, mint például Görögország, de azt már sosem fogjuk megtudni, hogy Vātsyāyana homofób volt-e (szerintem nem).
Nem írt róluk, mert nem erről szólt a könyve, nem is értem, hogy ezt minek hozod fel, de ez önmagában semmit sem jelent, ha most én írnék a témában egy könyvet, én se írnék a homoszexuális kapcsolatokról és szexről, mert egyrészt nem érdekel, másrészt nem vagyok benne érintett. Ennyi, nem kell emögé mást gondolnod.
A könyv inkább volt útmutató egy jó házassághoz (hogyan udvarolj, a férfi és a nő feladatai, a jó szexuális kapcsolat titkai, hogyan viszonyulj a házastársad családjához és barátaihoz, stb.), és mivel a homoszexuálisok nem házasodhattak ott és akkor, így ismételten irreleváns lenne a könyv szándékát nézve írni róluk.
(#2)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!