Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Erről a mondatról mi a vélemén...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erről a mondatról mi a véleményetek? (Meleg kérdés)

Figyelt kérdés

Eredeti: "A good top always takes care of his boy's needs."

Saját fordításom: Egy igazi aktív mindig gondoskodik a fiúja szükségleteiről.

2022. júl. 8. 23:12
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Kicsit hunglish. :) Akkor már inkább:

*mindig tudja, mi kell a fiúnak.

2022. júl. 8. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:
99%

Azt, hogy baromság.

Ez a kölcsönösségről kellene, hogy szóljon, és nem az alá-/fölérendeltségről.

2022. júl. 9. 01:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a "fiúja" szóból az jön le,hogy kitartott vagy szeretői a viszony.

Kölcsönösség és egyenrangúság,ami hiányzik a mai kapcsolatokból, éppen elég másféle viszony van már.

2022. júl. 9. 05:09
 4/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt elfelejtettem írni igen, hogy az angolom nem a legjobb, de igazából nem a fordítás minősége a kérdés, hanem a tartalma 😅

Valóban, itt van alá-fölé rendeltség, aktív-passzív viszony, de szerintem ezzel nincs baj, ha ők így boldogok és nekik működik és szeretik egymást, és igazából nekem is tetszik 😊

2022. júl. 9. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez hülyeség. Persze ez attól függ, hogy ki mit igényel, milyen kapcsolatot. De én is azt pártolom hogy ennek az egyenrangúságról kellene szólnia. Persze vonzó ha az aktív kicsit határozottabb személyiség, legalábbis számomra. De minden esetre én passzívként eléggé kellemetlenül érzem magamat ha csak a másik "gondoskodik" rólam.

Ha például anyagilag nézzük, akkor elfogadom, ha meghívnak, de amikor már szinte csak az aktív fizet, azt nem szeretem, ezért így felváltva szoktuk meghívni egymást a barátommal pl italra, vagy valamire. Kicsit gáznak érzem ha én nem tudok annyit nyújtani a kapcsolatunkba, amennyit a másik fél. És ezelőtt ez nem volt nálam akkora probléma, de az előző kapcsolatomban előjött, mint konfliktus forrása, és azóta kicsit megalázónak érzem, ha én nem tudok fizetni.

2022. júl. 9. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlkomplikáljátok. Ez a mondat nem szól gondoskodásról, alá- vagy fölérendeltségről, hanem pont a kölcsönösségről. Arról szól, hogy én, az aktív ne csak elvegyem, ami nekem kell a kielégüléshez, vagy ne csak hagyjam/elvárjam, hogy örömöt okozzon nekem a másik, mert „arra való”, „az a dolga” az együttlétben. Azt jelenti, hogy nekem is tudnom kell, mire vágyik, mit szeretne, mi a szükséglete, és azt megadni, amire vágyik, ami teljessé teszi az együttlétet, ami olyanná teszi, amilyenre a párom, vagy partnerem is vágyik. Szerintem ez egy egyszerű, alapigazságot megfogalmazó mondat, amit nem kell túlkomplikálni.
2022. júl. 10. 18:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolsó válaszoló! Nagyon szépen összefoglaltad, miről szól ez a mondat, teljesen egyetértek veled! Ez egy alap igazság, és pont a kölcsönösségről szól.

Sokan elítélik eleve a domináns-aktív, alárendelt-passzív szereppárost, vagy csak az aktív-passzív szerepeket (az anális szextől függetlenül is akár), de ez nem arról szól, hogy a dominánsfelet mindig ki kell elégítenie a passzívnak, és nincs egyenrangúság, és az aktív eltartja/kitartja a passzívat. Anyagiak fel sem merültek ebben a mondatban, ez sokkal többről, pont a kölcsönösségről szól, és arról, hogy a passzívnak is jár az élvezet, és az aktívnak gondoskodnia kell róla !viszont!. A birtoklási vágy lehet megvan a domináns fél részéről, de attól még nem elítélendő szerintem. Számomra inkább szexi, és vonzó, persze ez egyéni ízlés kérdése, kinek mi fér bele. És igenis valakinek a kölcsönösség, a kölcsönös élvezet pont az alá-fölé rendeltségről szól, ha ez a szereppáros megvan, csak ezt sokan nem képesek elhinni/elfogadni, inkább elítélik gőgösen, mintha rossz lenne. De kinek mi a rossz és a jó? Ugye, ez nagyon szubjektív, egyéni.

2022. júl. 11. 15:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Apró emlékek, gyermekkori mesék, ifjúkorban látott színházielőadások és felnőtt fejjel olvasott versek adta élmények egyaránt meghatározzák a világhoz való hozzáállásunkat, a világról alkotott képünket.

Gyermekkoromban olvastam (a Kolozsvári Grandpierre Emil népmese gyűjteményében szereplő) “Három bölcs tanács” című mesében: “ki mit szeret, szép az annak”. Azóta nem csodálkozom az utcán szembejövő párokon, és mélyen elborzaszt, mikor akár a neten, akár irl valaki azon töpreng, hogyan szerethetett bele valaki olyasvalakibe, mint akit választott. Jómagam Károly herceget is teljesen megértem :)

Ifjúkoromban (talán pont a XX. szonett gyönyörűsége miatt) elkötelezett Shakespeare rajongó voltam, s mint ilyen, nagy lelkesedéssel néztem meg több szereposztásban is a ”Szentivánéji álom” c. művét, amelyben számomra az egyik legnagyobb tanulság pont az volt, hogy lehetek bár rút külsejű és egyszerű szellemű, mint a szamárfejűvé varázsolt Zuboly, a tündérek királynője, Titánia akkor is belém szerethet, mert a szeretet és szerelem nem _csupán_ a külsőtől vagy az okosságtól (vagy a speciális vágyaktól, preferenciáktól) függ.

A harmadik nagy élményem a témában Hervay Gizella: Levélhelyett c. szabadverse volt, amely megtanított, hogy ne a saját nyelvemre akarjam megtanítani, ne a saját attitűdöm elfogadására és megértésére akarjam rávenni azt, akit szeretek, hanem törekedjek az Ő nyelve megtanulására, és arra, hogy úgy szeressem, hogy Ő egyből értse, érezze, és élje át, hogy szeretem, ne kelljen megmagyaráznom Neki, hogy én szeretem, csak "pont így", a “magam módján”. És ez bizony vonatkozik az együtt megélt mindennapokra, a romantikus gesztusokra és a testi együttlétre és örömszerzésre egyaránt.

Mindenki megérdemli ezt, és nem akkor szeretek igazán, ha úgy szeretek, ahogy nekem tetszik, ahogy nekem könnyű, ahogy nekem megy, hanem akkor szeretek jól, ha úgy szeretek, ahogyan Ő igényli, ahogyan Neki tetszik, ahogyan Ő magyarázat nélkül annak éli meg.

Ha szeretem, képes vagyok erre, és késznek is kell lennem erre, ha pedig nem szeretem _annyira_, hogy úgy tudjam szeretni, ahogyan Neki jó, akkor nem mi vagyunk egymásnak az igaziak, akkor nem mi lettünk egymásnak teremtve.

A 6-os :)

2022. júl. 11. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!