Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért van az, hogy az lmbt...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy az lmbt embereknek nagyobb eséllyel van valami mentális betegségük?

Figyelt kérdés
Például depresszió, alkoholizmus, drogfüggőség stb

2022. jún. 30. 20:57
1 2
 1/12 StevenUp ***** válasza:
8%

Mert nem tudnak (vagy akarnak?) beilleszkedni sehová.

Milyen meglepő...

2022. jún. 30. 21:04
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
A társadalmi kirekesztés.
2022. jún. 30. 21:08
 3/12 Chris88 ***** válasza:
80%
Egyrészt nem tudok arról, hogy lenne ilyen hiteles statisztika. Ha így van, akkor én is a kívülállóság érzését gondolnám a legfőbb oknak. A társadalomban óhatatlanul a perifériára szorulnak, nem csak a szándékos kirekesztés miatt, hanem pl. azért is, mert nem tudnak hagyományos családi életet kialakítani. Így ezek a sorsok az átlagosnál magányosabbak. Én ebben látom a fő okot.
2022. jún. 30. 21:19
 4/12 anonim ***** válasza:
98%
Sokaknál elég nagy teher elmondani ezt a családnak, barátoknak. Sőt. Sok helyen a környezet nagy terhet tesz az emberre, az után is hogy tudják az illetőröl, hogy meleg. Szerencsére nekem nem volt ilyen gondom, de ismerek olyat, akinek viszont sajnos igen. Akit vert emiatt a szülő, elvitték pszichológushoz, nem engedték a barátaival találkozni. Egy ilyen helyzet után nem meglepő, hogy sokan lelkileg sérültek. Persze a többségnél ennyire nem fajulnak el a dolgok, akiket ismerek, de azért van minden féle.
2022. jún. 30. 21:23
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk én ezt még nem tapasztaltam.
2022. jún. 30. 22:08
 6/12 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem mert nem fogadják el magukat. Persze azt mondják te meg én fogadjuk el őket.

De valójában látszik a frusztrációjuk, az hogy nem szeretik magukat és ezért pótcselekvésekbe fognak.

2022. jún. 30. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
És az nem merült fel senkiben, hogy éppen azért nem szeretik magukat, mert a világ nem szarik rá, hogy ki kivel csinálja?
2022. júl. 1. 01:46
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

Már gyerekkorban kezdődik a kirekesztés.

Ha szegény,nagycsaládos helyre születsz még nagyobb a rizikófaktor.

Szülők is sokszor defektesek,Magyarországon rengeteg felnőtt óvodás nevel gyereket,akikből idővel jó eséllyel alkesz lesz.

Szocializmusban elbutult a társadalom,ma meg pont a másik véglet,kizsákmánylás,a szülőknek nincs idejük.

2022. júl. 1. 04:49
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Én is szeretném tudni ennek a megállapításnak a tudományos felmérésen alapuló tényeit (már ha vannak ilyenek), de eddig ilyenekkel nem találkoztam.
2022. júl. 1. 09:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ennek van-e tudományos statisztikai bizonyítéka, de úgy gondolom, hogy mondjuk Magyarországon egy ilyen felmérés azt az eredményt adná, amit a kérdező leírt.

Sajnos nagyon sokan állnak olyan kirekesztően, lenézően, elítélően stb. azokhoz az emberekhez, akik nem férnek bele a világlátásukba, amitől bármilyen szexuális beállítottságú embernek megromlana a mentális egészsége.

2022. júl. 26. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!