Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bántanak a suliban mert meleg vagyok..Mit tegyek ez ellen??
#5, #8
Mi van, ha össze akart jönni valakivel és megkérdezte azt az illetőt, ő pedig kedvesen elmondta mindenkinek.
Kedves kérdező, suliváltáson kívül én se tudok jobbat.
Én is meleg vagyok, de a mi sulink szerencsére elfogadó, és az osztálytársaimon kívül senki nem tudja. Ők is csak úgy tudták meg, hogy viccelődtünk vele, aztán megkérdezték, én meg válaszoltam.
Kitartás!
Kérdező (tegnap 20:43)
Sok összetevős a kérdésed. Alapvetően a tanárok csak akkor tudnak valamit tenni, hogyha
a) hallják beszólásokat;
b) látják a szituációt;
c) közvetve valaki szól nekik;
d) te, mint érintett közvetlenül szólsz pl. az osztályfőnöknek;
Szerintem először beszélj a szüleiddel és az osztályfőnököddel. Amennyiben nem változik semmi, akkor válts iskolát.
1. válaszoló (tegnap 20:51)
az azonnali iskolaváltás nem biztos, hogy jó ötlet, mert nem kizárt, hogy az új iskolába sem lesz különb a helyzet.
2. válaszoló (tegnap 20:52)
A kövérség miatt történő zaklatás is gusztustalan, főleg amennyiben valamiféle betegség áll az mögött, hogy valaki esetleg elhízik vagy a tápanyagot, amit elfogyaszt, nem tudja kellő időn belül feldolgozni.
3. válaszoló (tegnap 20:55)
A fórumon reális választ mindaddig biztosan nem kap, míg az okokat nem ismerjük. Azt viszont érdemes itt is megjegyezni, hogy a 10-18 éves korosztály szereti ráfogni minden olyan kortársára a homoszexualitást, aki kerüli a szexuális témát vagy teljes mértékben megpróbálja magánügyként kezeli azt. Innentől fogva nem tudhatjuk, hogy mi is zajlik ott.
4. válaszoló (tegnap 21:06)
Ahogy a #2 (tegnap 20:52) válaszolónak is írtam. Valakit a súlyával bántani sem szép dolog.
5. válaszoló (tegnap 21:10)
Ahogy a #3 (tegnap 20:55) válaszolónak már levezettem. Sajnos egy szóval vagy tettel sem kell utalnia a másságára azért, hogy megvessék őt. Ennek a korosztálynak ugyanis bőven elég ugyanis e dolog feltételezéséhez, hogyha egy kortársuk feltűnően kerüli a szexuális témákat. Tapasztalat! Ez már akkor is így volt, amikor én voltam iskolás (1957-1965), ami mára teljesen eldurvult. A szexuális kisebbséghez való tartozás felvállalása az elmúlt 20-25 évben odáig fajult, hogy már nagyon sok 13-14 éves nyíltan coming outol. Itt nem biztos, hogy erről van szó, hanem talán a felvetésem első része valósul meg.
Néhány pultost sem kell félteni...
6. válaszoló (tegnap 21:36)
Egyes kérdéseid jogosak lehetnek! Vannak viszont olyan megjegyzéseid, amelyekre már a #3 (tegnap 20:55) és az #5 (tegnap 21:10) válaszolónak adott reakciómban már reagáltam. Ne érts te sem a szavaimat: Nem akarom a fiatalembert mentegetni, mert nem ismerem őt.
7. válaszoló (tegnap 21:38)
Teljesen egyetértek veled. Annyiban viszont konszolidálnám, hogy az iskolaváltás a legvége kell legyen. Elsők a szülők, aztán az osztályfőnök majd az igazgató.
8. válaszoló (tegnap 22:51)
Ez egy érdekes felvetés, hisz nem tudhatod, hogy egyáltalán elmondta-e vagy sem valakinek, vagy egyszerűen beleesett abba a hibába, hogy a korosztályától eltérően nem akar nyilvánosan beszélni a szexuális életéről, így elindul a megbélyegzés.
9. válaszoló (tegnap 23:04)
Mindenben egyetértek veled. Erre próbáltam utalni az #5 (tegnap 21:10) válaszolónak írt reakciómban.
10. válaszoló (ma 2:17)
Érdekes, de ütős a felvetés. Bevállhat!
11. válaszoló (ma 2:58)
Ez egy nagyon pozitív végkifejlet lett a tiéd. Talán ez adhat igazi lökést a fiatalembernek.
12. válaszoló (ma 14:45)
A film megtalálható interneten?
13. válaszoló (ma 16:11)
Bár több elfogadó oktatási intézmény lenne.
12-es vagyok!
Igen!! Tegnap ott néztem!
Aikido.Kungfu.Idelye,hogy megtanuld megvédeni magad.Én már 14 évesen
tanultam hasonlót,pont ezért.Már egy év múlva meg tudtam magam védeni.
Unalmasak a nyugdíjas évek, nem igaz? :)
Kedves 14-es azért jó hogy eljöttél és igazságosztóként ide kommenteltél. Mert gondolom 72 évesen akkora rálátásod van a mai tinikre, hogy te már csak jobban tudod mint mondjuk én aki nemrég még gimis volt, hogy a mai fiatalok milyen. Köszönjük!
Az viszont elgondolkoztató, hogy a kedves kérdező hova lett? Miért nem reagál semmit. Plusz a kérdés eleve fura hogy már suli vége után került kiírásra nem pedig suli alatt.
#19 (tegnap 11:09)
A testvéreimnek 35, a nagynénéimnek/nagybátyáimnak kb. 50-55 ilyen életkorban lévő leszármazottjuk van. Ezen felül a párom testvéreinek is több ilyen életkorú rokona van. Emellett az egyik húgom, az egyik öcsém és annak felesége (sógornőm) pedagógus, vagyis igen nagy rálátásom van a mai tinédzserekre. A zrikálások, fenyegetések, zaklatások pedig nem új keletű dolgok. Erre is megpróbáltam utalni.
Egyébként nem tudom, hogyha te munkanapon 11-kor itt tudsz írogatni, akkor mikor dolgozol és mikor vagy a családoddal.
#18 (ma 10:29)
Egyáltalán nem! Csak ebbe a melegbe egyszerűen nincs kedvem és idegrendszerem kertészkedni. Másfelől e hétvégén nyaralni megyek a párommal és a húgomékkal.
Összegzés:
Jómagam is homoszexuális vagyok, amit iskolásként nem vállalhattam fel, mert olyan korban éltünk. Emellett bizony megvoltak a különböző beszólások egymásközött. Ebből bizony a legtöbbet tiniként az kapta a társaitól, aki bizonyos intim kérdésekből kimaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!