Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van rajtam kívül olyan meleg, aki szinte teljesen bezárkózva él?
Van erre a fajta életmódra egy japán eredetű szó: hikikomori.
(Aki nem ismerné a szó jelentését: [link] )
Nálam annyi az eltérés a hikikomori életmódtól, hogy dolgozni eljárok, de ezen kívül más szociális kapcsolatom nincsen, a szabadidőmet a lakásomban töltöm. Nem utazom, nem járok közösségbe, baráti társaságba stb. Bevásárolni is általában hetente csak egyszer járok. Családomból is csak anyummal tartom a kapcsolatot, általában nála vagy étteremben ebédelek. Szóval egy átlagos hétköznapom abból áll, hogy reggel beülök az autómba, elmegyek dolgozni, közben ebédelek, majd hazajövök. Nyaralni sem voltam évek óta, pedig anyagilag megengedhetném magamnak. Volt párkapcsolatom is, utoljára 8 évvel ezelőtt.
Kezdetben nagyon szerettem volna párkapcsolatot, ugyanakkor mostanában egyre inkább azt érzem, hogy még ha találnék is egy számomra vonzó férfit, a közös életvitel inkább zavarna engem, mivel veszélyeztetné az évek alatt kialakított komfortzónámat, vagyis nem érzem rossznak ezt a bezárkózott életmódot.
Más is van így ezzel?
35/F
Bulizást, tipikus meleg életet nem szeretem.Nem járok ilyen helyekre.De mikor volt párom,akkor mindenfelé jártunk és nagyon jó volt.
Persze,kell az embernek az énidő, nem lehet mindig valakivel együtt.De higgyétek el, nem olyan jó ám mindenhová egyedül menni,nincs kihez szólni,vagy az élményeket megosztani.
Csak sajnos, a meleg világ milyensége miatt még egy barátot is nehéz találni, nemhogy társat.
Még itt a nagy szuper Budapesten sem...
"hikikomori"
Komor hoki, nekem is csak az jut.
"Nem tudnék konkrét célt mondani. Talán, hogy szeretnék legalább 100 éves koromig jó egészségi állapotban élni."
Ilyen élet mellett annak mi értelme van? Én egy hét után eret vágnék magamon.
Én is ilyen vagyok, beleolvastam amit linkeltél, de szerintem ennek vannak okai is.
Mik vezethetnek erre?
Mivel melegként nem lehet gyereked, családod, nem érzed azt a motivációt amiért érdemes lenne törekedned a jövőre nézve.
Igaz én csak 30 vagyok, de mondhatjuk úgy, hogy korodbeli, az emberek lemorzsolódtak a környezetemből, mindenkinek családja lett, egyre ritkább majd már idő sem jutott a barátokra (rám), vagy ami még jellemző, hogy más téren mozogtunk az idő haladtával.
Hiába próbált volna velem beszélni, lakásvásárlásról, házasságról, gyerekvállalásról, pelenkacseréről és sok olyan dologról ami a hetero házassággal jár, így nagyrészt más utakon eveztünk és nem volt meg a közös pont, beszédtéma.
És akkor maradtak azok az emberek, akik csak akkor kerestek, ha kellett nekik valami, és én állhattam a sorba, amikor nekem kellett valami. (Nem pont anyagiakra gondolok),hanem programra, társaságra, vagy csak szimplán arra, hogy meghallgasson, lelki támaszt nyújtson. Így ezek is lemorzsolódtak.
Szóval én is így elvagyok magamban, viszont annyiban más vagyok, hogy azért a ház körül szeretek szépítgetni, barkácsolni.
Én mondjuk tárgyakra nem vágyom, hogy most ezt vagy azt szeretnék venni, ha ki is mozdulok valahová, akkor jobban szeretem az élményeket.
Felesleges tárgyakat gyűteni, azt úgysem viheted magaddal a a sírba, meg amikre vágysz, azt csak addig értékeled amíg meg nem veszed vagy kapod.
(Sok ilyen dolog porosodik a padláson, vagy a szekrényben.)
szerintem melegként pont hogy több motivációnak kell lenni a jövőre nézve: tanulás, magánélet, anyagiak
hacsak nincs szerencsés családod aki tud támogatni, akkor igenis küzdeni kell, elérni a lehető legjobbat, ha csak lakásvásárlást nézed 0 % amit az államtól kaphatsz, ha kórházba kerülsz csak a barátaidra / párodra számíthatsz
Nyaralni el lehet menni barátokkal, ismerősökkel, de tök más ha valaki olyannal mész akivel együtt vagy.
A beszélgetés is helyzetfüggő. Akinek pont most született a baba senkivel nem fog utazásokról beszélni. Mindig van olyan akivel tudsz beszélni olyan dolgokról amik téged érdekelnek, pl. barkács.
Azzal én is egyetértek hogy felesleges tárgyakat gyűjteni. Rengeteg könyvet kaptam, de kb. 90 % abszolút felesleges, csak a helyet foglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!