Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Lányok, fiúk, mit gondoltok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, fiúk, mit gondoltok az alábbi beszélgetés ezen homoszexualitást taglaló részletéről?

Figyelt kérdés

[link]

A részlet: 7:33-9:57

23 éves bi lányként kérdezem amúgy.

2022. ápr. 10. 19:36
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Takarodjanak ki ezek a vallásos férgek az életünkből és akkor kevesebb fiatal követ el öngyilkosságot a melegsége miatt. Ezek a rohadékok többet ártanak nekünk, mint a homofób nácik. Basszus, de felhúztam magam...
2022. ápr. 10. 22:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hiába ezt a részletet emeltem ki. Tisztán a pszichológia felől közelít ebben a pár percben.
2022. ápr. 10. 22:57
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Én azért belehallgattam ez előtte lezajlott beszélgetésbe is, és szerintem ennek a nőnek fingja sincs róla, hogy miről beszél :D Azt sem tudja melyik rendezvényen van, világosan elhangzik, hogy egy fiatal fiú lett öngyilkos aztán amikor 3 perccel később kérdezik hogy érintette, hogyan értékelné a történeteket akkor ott bizonytalankodik, hogy "fiatal ... fiú ha jól tudom".

Keresi a szavakat, mond nemi identitást, nemi preferenciát arra amit SZEXUÁLIS ORIENTÁCIÓnak hívnak :D Nagy szakértő lehet, ha ennyit sem tud. Amit összerizsázik a kiemelt részben, az kb. filozófia, egyetlen kutatás sem erősíti meg.

2022. ápr. 10. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Kb 21 percig bírtam, ennyi elég is volt.

Egy gyerek nem lesz azért öngyilkos csak azért mert meleg, ez hülyeség, akkor jobbra meg balra hullanának a meleg gyerekek.

A gond valószínűleg vagy abban rejlik hogy a család mégsem volt olyan szerető, vagy pedig az osztálytársai kiközösítették.

Ez a "pszichológus" át van itatva a vallási eszmékkel amik őszintén károsak. Már régóta lehet tudni hogy nem a neveléstől lesz meleg a gyerek hanem, genetika miatt.

Ennek a Péternek meg üzenném, hogy azért nem volt boldog mert nem bírta legyőzni a belső homofóbiáját és amíg ezt nem teszi meg addig a jövőben sem lesz boldog.

Egy coming out nem oldja meg az élet minden baját attól még ugyan úgy nehéz a pártalálás és az élet további nehézségei.

2022. ápr. 11. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Végighallgattam az egészet. Én nem csodálkozom azon, hogy ha az ilyen tartalmú beszélgetéseket hallgatva a saját útjukat és önazonosságukat kereső fiatalok az öngyilkosság felé sodródnak. Az ilyen beszélgetések tökéletesen alkalmasak erre. Pont ezt idézik elő! És az a legborzalmasabb az egészben, hogy a műsorban szereplők még csak fel sem ismerik ezt saját magukban, hogy mekkora károkat okoznak az ilyen homofób beszélgetésekkel az útjukat kereső fiatalokban. Ez a beszélgetés végtelenül homofób, elutasító és kirekesztő, persze totálisan az elfogadás és a lelki segítségnyújtás köntösébe burkolva. 54 percen keresztül végig azt taglalják, hogy miért rossz melegnek lenni és hogy miért ne legyél meleg, mert lelkileg kiégsz, sivár roncs leszel, csak a hit és a krisztusi út ad neked lelki békét és megnyugvást. Árad az elutasító, kirekesztő attitűd az összes riportalany mentalitásából és gondolataiból. A klinikai szakpszichológus hölgy szándékosan félreértelmezi, félremagyarázza a homoszexualitás kialakulásának lehetséges okait, a saját gondolatvilágára és ízlésére formálva azokat, hogy alátámaszthassa a saját félresiklott érvrendszerét. És valóban, végig összekeveri a legalapvetőbb fogalmakat is; fogalma sincs mi a különbség a nemi identitás és a szexuális orientáció között. A "kigyógyult" meleg srác olyan homofób állításokat tesz, hogy az agyam eldobom, szerinte minden meleg csak hedonista állat és lelkileg sosem lehet egészséges, boldog és kiegyensúlyozott, no pláne sikeres, aki meleg. Mindezt a saját negatív, hedonista tapasztalatai alapján teszi, sztereotipizálva az egész meleg társadalmat, mintha nem lennének boldog, kiegyensúlyozott, sikeres meleg kapcsolatok és meleg élettörténetek is. Megbélyegzi az egész meleg közösséget. Az ifjúsági tanácsadó gondolatai meg már egyenesen vállalhatatlanok, nonszenszek. Saját munkájában is megpróbálja lebeszélni(!!!) a meleg fiatalokat a melegségről, mert szerinte a homoszexualitás csak önámítás, egy képzeletbeli hazug világ, "egy teljesen hazug rendszer", nem más, mint téves fantáziavilág! "Szülőként mindenféleképpen tudatosítanám benne, hogy ez egy rossz dolog." - No comment.

Nem véletlenül vannak letiltva a hozzászólások a podcast alatt.

Egy teljesen félresiklott gondolatrendszerben mozognak mindannyian ebben a beszélgetésben és mélyen meg vannak győződve a maguk kizárólagos, egyetlen igazáról. Ez a tipikus: mindenki hülye, csak én vagyok villamos - mentalitás. Hatalmas mentális károkat okoznak az ilyen emberek az önmagukat kereső tinik és fiatalok tucatjaiban, százaiban, ezreiben. És aztán meg vannak lepődve, ha a melegségük miatt öngyilkosságot elkövető fiatalokról "kell" riportot készíteni. Persze nyilván "nem ők, meg a kirekesztő mentalitásuk és a homofób társadalom" az okai ennek. (Ebben a műsorban is konkrétan elhangzik(!), hogy a melegek akkor is szorongók, frusztráltak, depressziósak lennének, ha a társadalom elfogadó lenne velük szemben. WTF?!?!?!?) És basszus, ezek után még meg vannak lepődve azon, hogy a meleg társadalom elfordul tőlük és az egyháztól, meg a vallástól. Ja, mert egyébként tök logikus melegként ahhoz a kirekesztő, elutasító mentalitáshoz, attitűdhöz, valláshoz, egyházhoz kötődni vagy hozzá tartozónak érezni magunkat, akik azt mondják, hogy a puszta létezésünk is kicseszett nagy gáz, meg hogy úgy sz.r az egész melegség, a meleg identitás, a meleg emberek léte és viselkedése ahogy van, de azért "szeretünk" téged. És amúgy egyébként te miért nem szeretsz minket? - teszik fel álnaivan a kérdést. Hát vazze' miért?!?!? Na, ez pont egy ilyen beszélgetés volt. Csúsztatás, ferdítés, félremagyarázás, hazugságokkal teli, homofób, kiközösítő, elutasító és végtelenül tájékozatlanok a szereplők a témában. Kívülről beszélnek valamiről saját személyes tapasztalatok vagy családi tapasztalatok nélkül, amiről fogalmaik sincsenek, előítéleteik viszont annál inkább. Szerintem a homofób meleg srác sem volt sohasem meleg. Vagy lelkileg nagyon kisiklott és nem tudta feldolgozni, elfogadni a saját melegségét, vagy tényleg nem is meleg, hanem valami "fizetett statiszta", aki felmondta a szöveget, amit ebben a rádióban elvártak tőle, illetve amilyen üzenetet sugározni akarnak a hallgatóik felé.

2022. ápr. 11. 15:42
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

#5 Tiszteletem azért hogy meg tudtad hallgatni, túl sok volt már az elején is a hülyeség.

Egyébként tényleg szomorú hogy ezek az emberek értetlenkednek, hogy vajon egy gyerek miért akar öngyilkos lenni, amikor ennyire lenézik az embert emiatt, meg azt sulykolják beléd hogy ez mennyire rossz dolog, amivel szép kis bűntudatot is keltenek az illetőben.

Szerintem egyébként a legnagyobb probléma hogy nincs társadalmi elfogadás, nekem semmi mással soha nem volt problémám. Sikeres vagyok munkában, sikeres vagyok a magánéletemben, azt viszont nem szeretem, hogy állandóan titkolóznom kell, 655x kell coming outolnom különböző embereknek és ha picit is intimebb vagy a partnereddel az utcán akkor már megkapod hogy csináld a 4 fal között.

2022. ápr. 11. 16:42
 7/8 anonim ***** válasza:
94%

A beszélgetés végére már eljutnak egészen a nemátalakító műtétek 40%-os drasztikus megemelkedéséig, "a férfi az férfi a nő az nő" velős megállapításig és a gyógyszeres kezelésig. De a legdurvább rész a vége, 50:24-től Ravasz Katalin ifjúsági tanácsadó előadásában: "Meg kell nézni, hogy milyen pszichológushoz viszi az ember a gyerekét, mert hogyha pont egy "olyan" beállítottságú (értsd: a homoszexualitást elfogadó) emberhez viszi, aki azt mondja, hogy márpedig akkor éld meg (a melegséget), akkor ez így el is csúszhat." (Vagyis ha elfogadó pszichológushoz vagy pszichiáterhez viszik a szülők az identitását/orientációját kereső gyereket, akkor "elcsúszik" az orientációja, meleg lesz a gyerek és az nagy baj. Légyszi, hallgassátok meg az 50:24-től 52:19-ig tartó részt, nagyon tanulságos(!), csak 2 perc, amiben azt mondja, hogy akkor is el kell vinni a gyereket akár ERŐSZAKKAL IS ilyen "melegségről lebeszélő" terápiára, ha a gyerek nem akarja, mert sok esetben csak utólag derül ki, hogy a gyerek "meg tud fordulni" melegből hetero irányba - mondja mindezt NEVETVE! "A szülő akkor is vigye el, ha a gyerek nem akarja - és nevet közben- mert a melegségtől meg lehet menekülni, meg lehet szabadulni".

Besz@rás!!!

Esküszöm, ilyen agyrém a világon nincs. Ezek nem komplettek. Ez miért nem büntetőjogi kategória egyébként? Mármint a bűntudatkeltés, az elfojtásra trenírozás, az ERŐSZAKKAL átnevelés?! Emberéletekkel játszanak. Ennek miért nincs jogi következménye? Ilyen emberek miért vannak még szabadlábon, ráadásul mikrofon előtt? Feje tetejére állt a világ...

2022. ápr. 11. 19:29
 8/8 anonim ***** válasza:
94%
#7 Szomorú, hogy ez a valóság, őszintén én ilyen környezetben élő gyereknek azt mondanám hogyy tartsa titokban, mert ha ilyen helyekre rángatják el őt akkor sokkal rosszabb szituba fog kerülni.
2022. ápr. 11. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!