Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Önelfogadási probléma lehet?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önelfogadási probléma lehet?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mostanában kezdtem "elfogadni", hogy valószínűleg meleg vagyok. Egy elég hosszú folyamat volt eddig is és elég sok mindent kellett magamban helyre tenni ezzel kapcsolatban. A lényeg, hogy volt már barátnőm is, akibe szerelmes voltam, de a szex sehogy sem ment. Miután szétmentünk, elég sok időbe telt, hogy rájöjjek, a pasik izgatnak szexuálisan. Hiába tetszenek a lányok, egyszerűen csak esztétikailag találom őket szépnek, de a vágyak nem jönnek, viszont ha egy pasi meztelen képét látom, vagy bármilyen homoszexuális tartalmat látok, akkor kapásból működésbe lép minden. Az utóbbi időkben elkezdett azon járni az eszem, hogy elkezdenék pasikkal is ismerkedni, viszont itt jön képbe a probléma. Ha arra gondolok, hogy egy pasival alkossak egy párt, fura érzésem van és nem igen tudom magamat ebben a szituációban elképzelni. Olyan érzésem van, mintha valami baj lenne velem. Viszont a szexuális fantáziáim kizárólag pasik körül mozognak. Lehetséges, hogy csak még szokatlan a helyzet? Vagy a tipikus heteronormatív környezet beidegződése lehet a gond? Volt ezzel már más is hasonlóan? Ha igen, akkor mi lett a vége? Idővel, vagy valahogyan megoldódott? Nagyon hiányzik egy társ, csak ez nagyon zavar és nem akarok belevágni konkrét ismerkedésbe, amíg ezt helyre nem tettem teljesen... :/

Mindenkinek köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat!

2021. dec. 26. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Először nem kell feltétlen párt alkotnod az első sráccal aki tetszik, próbáld ki vele amit szeretnél és aztán ahogy gondolod mi fér még bele. Addig nem fogsz rájönni míg ki nem próbálod. Csak azért mert magányos vagy, ne menj bele olyanba amiben nem vagy biztos.
2021. dec. 26. 15:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. De nem tartom valószínűnek, hogy a "Gyakoris válaszok" alapján fogod ezt teljesen helyre tenni magadban. Sokkal fajsúlyosabb és minden bizonnyal hatékonyabb lenne személyesen beszélgetned erről, ezekről olyannal, aki átélte vagy már van tapasztalata a helyzet feldolgozásáról és megoldásáról.
2021. dec. 26. 15:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es! Erre is gondoltam, viszont számomra a szexualitás erősen összefügg az érzelmekkel. Ha valakit nem ismerek és nem szeretem, akkor lefeküdni sem szeretnék vele...Akár legalább egy közelebbi ismerős már talán jó lenne, csak nincsenek meleg ismerőseim... :/ De belevágni komolyabb dolgokba nem szeretnék addig, amíg ezt nem tisztázom, mert unfair lenne a másikkal szemben.

Kedves 2-es! Igen, tudom, hogy világmegváltó igazságot itt nem találok, de senkim sincs, akivel ezt meg tudnám beszélni. Gondoltam, hátha olvassa olyan is, aki már járt hasonló cipőben.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!! :)

2021. dec. 26. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy hetero romantikus, de homo erotikus vagy.

Viszont az egyes nagyon jó tanácsot adott.

2021. dec. 26. 15:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es! Köszönöm a hozzászólásod!

Olyankor mit lehet tenni, ha valaki homo erotikus, de hetero romantikus? Ez elég faramuci helyzet lenne... ^^"

2021. dec. 26. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, sajnos nem tudom. Elég párt helyzetnek tűnik.
2021. dec. 26. 15:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem normális hogy "fura érzésed van", nem ez a kultúrális norma és sokszor magunkban is megvan egyfajta homofóbia, de ezen túl lehet lendülni.

Nem kell egyből párt találnod, beszélgess melegekkel, menj el randikra, ha olyanod van akkor próbálj ki szexuális dolgokat, kísérletezz úgy is érezni fogod ha valami jó érzés

2021. dec. 26. 16:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!