Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az, ami visszatart titeket a coming out-tól? Milyen érzések kavarognak bennetek ezzel kapcsolatban?
Egy hozzám közel álló embert szeretnék jobban megérteni, így csak őszinte válaszokat várok.
Köszönöm. :)
Kiteheted a facebookra, közösségi oldal.
Viszont mi a retket keres egy identifikálhatlan lény a pl. Playboy címlapján? Minek kell provokálni az embereket?
....èrtelek
Coming out = színt vall.
Senkinek nem KELL beszámolnod róla, de rejtegetned sem kell. És az utóbbi a lényeg, hogy ezt ugyanúgy megoszthatod másokkal mint akármelyik heteroszexuális pár akár szűkebb akár tágabb ismeretségi körével, hogy ők együtt vannak vagy ezzel összefüggésben bármi mást.
Nem arról kell beszámolni, hogy kivel és hogy szexelsz soha nem értettem ezt az érvelést. Ha két homoszexuális ember együtt van, akkor szerinted annak semmi más aspektusa nincs, csak hogy ők szexelnek? Ezt hogy képzeljük el, "egymásra csatlakozva" mennek le a boltba meg úgy táncolnak a Balaton Soundon? Ez ennél sokkal árnyaltabb, az emberek amikor a párkapcsolatukról beszélnek akkor az esetek többségében nem azt taglalják hogyan szexeltek, mások számára sem így jelenik meg egy pár. Nem kell két ember szexuális életéről egy felvételt látnom ahhoz hogy tudjam ők egy pár. Vannak nyilvánvaló jelei, ahogy egymáshoz viszonyulnak, akár olyan egyértelműbb módokon mint a kézfogás, csók, egy romantikus ölelés, ahogy egymással beszélnek, vagy akár ha ismerősök megosztják velem mi történt velük a hétköznapokban, pl. "hogy képzeld a párommal XY-al" erre voltunk, arra voltunk ez történt még az. Vagy te ilyenekkel még nem találkoztál, csak hogy mások között random mindenféle helyzetben megy a pumpálás?
A lényeg hogy a coming outnak nem az a lényege, hogy én bemutatom kivel szexelek, hanem hogy két embernek nem kell az egyéb párkapcsolatukkal vagy bármilyen más jellegű kapcsolatukkal összefüggő tök hétköznapi dolgokat rejtegetniük, nem kell bujkálniuk, igenis előjöhetnek, kéz a kézben sétálhatnak a Nagykörúton, táncolhatnak együtt a soundon, Peti elmesélheti a közös hétvégéjét Martinnal másoknak anélkül hogy ezért bármilyen hátrány, vagy sérelem kéne hogy érje. Ha neked nem fontos, meg amúgy sem lenne a szexen kívül mást megosztani akkor ne coming outolj, ez nem kényszer. Sok más embernek viszont fontos, hogy ugyanolyan nyíltan és szabadon élhessen mint a többiek, legalább abban a szűk bizalmi körön belül akikkel ezt megosztja, akiknek coming outol mert messze vagyunk még attól hogy ez nagyobb társadalmi szinten is megvalósuljon.
Igaz minden, amit írtál. Szépen is fogalmaztál, köszönöm.
Ugynakkor visszakérdezem, hogy akkor miért ellenszeves a többségnek, ha meleg párt lát ? Valószínüleg azért, mert beugrik nekik egy kép, ahogyan kefélnek, és ez nem szimpatikus nekik.
Gondolom én.
Nem másokat okolok , hanem kérdeztem vlamit, hogy ki hogyan viszonyul ehhez a témához ?
Egyébként már ki is írtam itt, mint új kérdést a heterókhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!