Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Tanácstalan anyuka lennék,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tanácstalan anyuka lennék, segítene valaki?

Figyelt kérdés
A fiam 19 éves, most érettségizett. Már egészen általános iskolás kora óta tudom, hogy ő bizony meleg. Látszott rajta, de gondoltam nem teszem szóvá, végül 16 éves korában ő maga vallotta be nekem. Soha nem kapott rossz bánásmódot emiatt, próbaltam mindig segíteni neki mindenben, mint egy anyuka, amikor szüksége volt rám. Néha kapott rosszat emiatt, de mindig túltette nagát rajta. Viszont a problémám az most nem is olyan rég kezdődött. Idén online tanítás volt és addig amíg iskola volt, megismerkedett egy kilencedikessel, aki szintén meleg. Csak hogy ő 2020 augusztusába töltötte a 14-et. Pontosabban augusztus 14-én. Elvileg október 20-án jöttek össze. Meglepett be kell, hogy valljam hisz eddig is max ilyen 2 év korkülönbség volt közte és a párja között. A fiam most lett 19 júniusba. Nem tudom, hogy bármi testi érintkezés volt e már náluk, a fiam sokszor járt el itthonról illetve egyik este kint hagyta a telefonját, és tudom hogy nem szép dolog, de mikor felvillant a kijelző megláttam hogy ez a fiú írkál neki és elég perverz válasz volt ahhoz, hogy tudjam miről beszélnek. Erről nem szóltam neki, bűntudatom is van miatta. Kérdésem az lenne, hogy ez büntetőjogilag szankcionálható? Úgy olvastam ha betöltötte a 14-et a fiatalabbik akkor nem, de nem vagyok biztos benne. Megerősítést szeretnék erre kapni, illetve véleményeket is nagyon szívesen meghallgatok. Jól jönne pár jó tanács. Köszönöm szépen annak aki elolvasta!
2021. júl. 5. 11:32
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
A 10-es nem jól tudja. Sokan hiszik ezt a marhaságot, nem tudom, hogy honnan szedik. A törvény szerint 14. életévét betöltött személy létesíthet szexuális kapcsolatot bárkivel, életkortól függetlenül, ha ez kölcsönös beleegyezésen alapul.
2021. júl. 5. 12:07
 12/36 A kérdező kommentje:
A linkelt oldal alapján is azt látom, hogy ha betöltötte a beleegyezési korhatárnak megfelelő életkort, akkor rendben van. 14 éves már van a fiú. Köszönöm, a normális válaszolóknak!
2021. júl. 5. 12:08
 13/36 anonim ***** válasza:
62%

A kérdés nem kamu szerintem, de a körítés igen.

Ahogy már más is írta, meg lett már kérdezve párszor, csak másként.

Most kapott egy teljesen új kerettörténetet.

2021. júl. 5. 12:14
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes különválasztani a dolgokat.

1. A fiatal fiú már betöltötte a 14-et, ha önként csinálja, akkor minden tiszta és jogszerű.

2. A neten folytatott csevegés még elmegy de ha szexuális tartalmú fotókat küldenek, az jelenleg is büntetendő! És ez amúgy nem új dolog, fiú-lány esetén is érvényes volt eddig is. Ha pl a lány még nem töldötte be a 18-at, az általa küldött meztelen kép is a pedofília elleni törvénybe ütközik. Nem véletlen, hogy 18 év alattiakról soha semmilyen hivatásos fotós által nem készül (erotikus) fotó vagy videó. Nem számít, hogy már 16 évesen teljesen kifejlett vagy aktív szexuálisan, 18 év alatt nem készülhet róla kép! Ha ő maga csinálja és küldi el a másiknak, a birtoklása akkor is bűncselekmény!!! Erre érdemes felhívni a figyelmét, mert kerülhet kellemetlen helyzetbe ha egyszer megromlik a viszony pl...

2021. júl. 5. 12:22
 15/36 A kérdező kommentje:

#14 a chatelés nem ütközik törvénybe?

Köszönöm, beszélni fogok vele erről

2021. júl. 5. 12:24
 16/36 anonim ***** válasza:
86%
A chatelést nem tudom. A fotókban teljesen biztos vagyok, én is fotózom, így a vonatkozó jogszabályokkal elég jól képben vagyok (bár inkább szerzői jogi vonal mentén). Ha gondolod érdemes konzultálni egy jogásszal. Vagy esetleg egy meleg jogvédő szervezetnél megkérdezni valakit, gondolom nem először merül ez fel.
2021. júl. 5. 12:28
 17/36 A kérdező kommentje:
A képek és videók tényleg, ezt a BTKba is látom, de üzenrtekre semmit se találtam. Max a zaklatást, de ez se lehet az hisz nem kéretlen üzenetek. Köszi, a választ!
2021. júl. 5. 12:31
 18/36 anonim ***** válasza:
73%

Nem, a chatelés én is úgy tudom, hogy szabályos, de a képek, videók tényleg nem azok. Ha volt ilyesmi (kép, videó), akkor érdemes felhívnod erre a fiad figyelmét.

Amúgy ez az egyedüli, amire oda kell figyelni, másból nem lehet baja ebben az esetben.

2021. júl. 5. 13:45
 19/36 anonim ***** válasza:
39%
Mivel a fiatalabb fiú már betöltötte a 14. életévét, ezért nem büntethető a fiad, már amennyiben kölcsönös beleegyezéssel történik bármi testiség. Feltételezem a fiad az aktív fél, úgyhogy lehet beszélgetned kellene vele, hogy legyen figyelmes a fiúval. A felvilágosítás ilyen esetben jó, ha kiterjed az anális szex szabályaira. Csetelésnél amíg csak szöveges üzenetek mennek minden ok, de intim fényképeket nehogy cseréljenek!
2021. júl. 5. 13:59
 20/36 anonim ***** válasza:
46%
A google a barátod!😉
2021. júl. 5. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!