Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek, ti mit szólnátok hozzá, ha az óvodákb LMBTQ aktivisták mennének játékos eladást tartani a másságról a gyerekeknek?
20-as mióta szól a szexről az "ég a gyertya ég" vagy a "bújj bújj zöldág"?? 🤔😮
Egyáltalán nem arról szól. Ha a te fejedben igen, ott súlyos szexéhség van jelen. Én ezalatt a 35 év alatt egyszer sem asszociáltam ezen dalok kapcsán a szexre...
A nyitva van az arany kapu "
Nem belemagyarázás, néprajz kutató egyben óvónő ismerősöm mondta ezt így is tanítják.
Jelentés nyitva van a pin@ most már nemzőképes a lány.
23-as írt nekem privátban, megosztom veletek is, mert hülyeség amit állít. Ezt írta a 23-as:
* Szia
* Pár éve hallottam én is,
* Óvonőtől ! Aki néptánc, és népi hagyomány kutató is egyben
* A nyitva van az arany kapu- nyitva van a pinát jelent hogy termékeny lett a kis lány, és ezt nem rá húzták hanem ezt jelenti !
* Én is nagyon meglepődtem mikor megtudtam.
Ezt meg én:
""Szia. Nem ezt jelenti, az óvónő(d) hülye volt. Persze ezt bármibe bele lehet látni: "csiga biga gyere ki ég a házad ideki" Ez pl azt is jelentheti (de nem jelenti!!!) hogy a csiga a farok, ami nedves és már nyálkás a puncinedvtől és a tűz, a vágy hatására kijön a bőr alól, tehát megkeményedik. Kapszt tejet vajat: spermát, kenőanyagot; puncinedvet, olyan sokat hogy holnapra is marad. B...meg ha ezt elhiszed nagyon ostoba vagy a többivel együtt..."
Eh...
A metaforák és hasonlatok értelmezése mindig kontextus és emberfüggő lesz. Így semmi baj azzal az értelmezéssel, hogy az aranykapu a hüvelyt jelképezi, a bennmaradt macska pedig azt, hogy gyerek lett a dologból.
Ugyanakkor ha ezt a dalt úgy énekled, hogy közben párossával kapukat alkottok és átbújtok egymás kapuin és a dal végén a kapukat hirtelen lezárjátok és aki bennmaradt, az lesz a következő körben a fogó, akkor ez a dal bizony kapukról és macskákról szól. És láss csodát, a bújj-bújj zöldágat csoportjáték közben szokták énekelni a gyerekek az oviban.
És ha egy gyereknek elkezded magyarázni, hogy ez a dal nem kapukról hanem pinákról szól, ő fog hülyének nézni téged, mert egyszerűen számára ez értelmezhetetlen, nem is érti hogy jön egy csoportos-láncos-kapus játékhoz a pisilője:D A fogantatásról meg nem is hallott.
Úgyhogy az, hogy ez a dal a szexualitásról szól és be kell tiltani, pont azt eredményezi, hogy ténylegesen arról szóljon. Merthogy korábban nem szólt arról. És ha a gyereknek nem mondod el, nem is fog arról szólni. Szóval igenis belemagyarázás.
Hasonlóképpen:
Van egy csodás sláger, a "Putin, Putout" című. Linkelem lejjebb.
Ha szó szerint nézzük "betenni, kitenni" - ez is szólhat a szexről, nem? De. De az emberek 99%-a nem erre fog gondolni.
Csak az látja ebben a szexualitást, aki látni akarja.
https://www.youtube.com/watch?v=t-wFKNy0MZQ
harasho.
Úgy írok, hogy nem olvastam végig a válaszokat.
Szerintem fölösleges ehhez külsősöket hívvni. Elég, ha egy játékos program keretében mutatja be ezt az óvónő. Mondjuk nem egy ellentétes nemű párról készült kifestőt ad nekik, hanem egy azonos nemű párról, ahol mondjuk egymás kezét fogja két tini fiú/lány, vagy két bácsi/néni.
Az is belefér, ha néha egy szöveget olvas róla nekik az óvónő. Mondjuk egy szimpla megszokott sztorit, ahol van egy pár, akik nagyon szeretik egymást, de van egy gonosz boszorka, aki közéjük áll, de mégia egymásra találnak majd és együtt legyőzik a boszorkát, csak épp itt a pár nem heteró, hanem azonos nemű.
Ennél többet nem kell tudjanak, elég ez, hogy vannak. A többit majd ráér később megtudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!