Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A szivárványcsaládokra hivatal...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szivárványcsaládokra hivatalosan lehet családként tekinteni Magyarországon, ők családnak minősülnek?

Figyelt kérdés

Van erre tekintettel akármi hivatalos írás, ami erről beszél?

Félreértés ne essék, nem ellenük vagyok, csak egy beadandó dolgozatomba szeretnék róluk írni, de nem tudom, a törvény mit is mond róluk konkrétan e tekintetben.

2021. márc. 19. 10:01
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
32 szavazat
1 2
 1/11 alonelyman ***** válasza:
5%
mi az, hogy szivárvány család? először írd le érthetően
2021. márc. 19. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
96%

Magyarországon az egyedül álló szülők sem számítanak családnak.

Ha a nagyszülő neveli a gyerekeket, az sem számít családnak.

2021. márc. 19. 10:08
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy a 2-es írja. Nem tekinthető családnak. Családnak 2 ellenkező nemű szülő és 1 gyermek (ez az alap, de lehet több is természetesen), tekinthető hivatalosan családnak.
2021. márc. 19. 10:11
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Igen a mélyen szeretett Orbán-kormány a kis alaptörvénymódosításaival teljesen ellehetetlenítette az LMBTQ emberek számára az örökbefogadást, szóval nem számítanak családnak. Konkrétan leírta, hogy a család egy apából és egy anyából áll. Illetve, hogy csak a házas emberek fogadhatnak örökbe gyerekeket, ezzal az egyedülálló embereket is megfosztva az örökbefogadás jogától. Elvileg így védik meg a "b*zipropagandától" a gyerekeket. Mert nyilván én is azért lettem meleg, mert ezt láttam otthon. Főleg úgy, hogy keresztény, konzervatív családban nőttem fel, ahol konkrétan tanítva volt a homofóbia, illetve vallásos iskolákba járattak. Nevetséges, hogy mi zajlik ebben az országban, és már az Európai Unió is rólunk és Lengyelországról beszél, hogy az itt élő LMBTQ emberek jogfosztottságban élnek. Fuu ahogy lesz lehetőségem itt hagyom ezt a ... országot.
2021. márc. 19. 10:30
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

Utolsónak igaza van. Ez hülyeség. Ennyi erővel, ahol alkesz az apa, ott azt latja a gyerek és az lesz.

Én meg csonka csaladban nőtem fel (ami most akkor nem család?), mégsem hagynám el a gyerekem ha lenne. De amugy nem lesz, mert nem akarok. Pedig konzervatív nevelést kaptam és sztem közeli rokonságban nincs "childfree", én még is az vagyok.

Szóval nem ettől függ :D

2021. márc. 19. 10:34
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

Heteró pár sem számít családnak, míg nincs gyerekük.

Ha meddők, ők sem kapnak semmiféle kedvezményes hitelt, támogatást, Az csak Családnak jár.

2021. márc. 19. 10:52
 7/11 anonim ***** válasza:
99%
Nekem lelépett apám, szóval nem volt ferfi a családban. Vagyis bocs, a haztartasunkban. Mivel ezek szerint nem vagyok család :)
2021. márc. 19. 11:35
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen, hogy szivárvány család nem létezik a jogban. De pl. egyedülálló szülő is alkothat családot az általa nevelt gyerekkkel. Örökbefogadni örökbe fogadhattak, de a párnak csak az egyik tagja lett a gyermek törvényes szülője. Szóval itt magyar lelemény kell.
2021. márc. 19. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
98%
Az alaptörvény alapján család egy nő, egy férfi és a gyerekek (ha van). A jogokat, kötelezettségeket is ennek megfelelően állapítja meg. Családnak nevezheti magát két meleg, vagy két leszbikus is, de nem illetik meg ugyanazon jogok. Úgymint örökbefogadás, adókedvezmény, CSOK stb.
2021. márc. 19. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan sajnos nem, de emberileg igen és az utóbbi a mérvadó.

Beleírhatjuk az alkotmányba hogy soha többé nem leszünk idegesek, vagy betegek, de ettől még a tények nem fognak változni.

2021. márc. 22. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!