Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg srácok, férfiak, akik élettársi kapcsolatban éltek: hogyan intézitek a pénzügyeket?
Figyelt kérdés
Közös kasszát tartotok fenn, vagy mindent bedobtok a közösbe, vagy elkülönültök vagyon tekintetében? Mik a tapasztalataitok, mi az ideális modell?2021. febr. 22. 17:44
1/7 anonim válasza:
Közös költségeket együtt fizetjük. Leegyszerűsítve.
2/7 anonim válasza:
Mi nagyon máshogy működünk pénzköltés szempontból, ezért Excelt vezetek a vásárlásokról. Mindenki fizeti a saját részét, a közös dolgokat és a rezsit is felezzük. Működik, nem szoktunk a pénzen vitatkozni.
3/7 anonim válasza:
En fizetek mindent, a parom nem dolgozik.
4/7 anonim válasza:
Amíg együtt éltünk feleztünk mindent, plusz a fizetésünk 10-10%-át közösen tettük félre pl nyaralásra vagy váratlan kiadásra. Nem számított hogy valaki többet keres, mert a fizetésért mérten mindenki egyformán adott bele, így nem okozott gondot.
5/7 anonim válasza:
Nálunk az elején mindenkinek meg volt a saját kasszája, a rezsit fizettük felesben és a kaját. Mindenkinek ott volt a saját fizetése amit arra költött amire akart. A gond az volt hogy exem nagyon szeretett költekezni (én is, de tudom hol a határ), és hó vége felé ha elugrott boltba mindig kért pénzt. Nem volt gond ezzel, nem is zavart, az első pár hónapban fel sem tűnt a dolog. Majd egy ismerősöm mondta amikor nálunk volt és elugrott a boltba és pénzt kér, hogy neki nincs pénze? Mondom de gondolom van. Majd ekkor eszembe jutott hogy rendszeresen ez van. Átnéztem a blokkokat stb, és rájöttem hogy a saját fizujának nagy részét elkölti baromságokat, mint pl heti 4-5 alkalommal étteremben ebédelt stb. Persze a kaja otthon volt... Ekkor leültem vele beszélni és elmondtam neki hogy hány ezer Ft-ot hagy ott kajálásra miközben itthon van kaja és tudna vinni, hány ezer Ft-ot hagy ott kávéra egy kávézóban havonta mert reggelente pluszban az is kell ugye, és leesett neki hogy miért nincs pénz sokszor plusz szórakozásra, mint mozi, egy nagy görbe este, vagy nyaralás. Ekkor az lett a megoldás hogy én kezeltem a pénzügyeket, kapott költőpénzt hetente, és lett félretett pénz stb. Majd végül emiatt mentünk szét, mert szerinte ez gyerekes. Végül pénzzel távozott a kapcsolatból a spórolásomnak hála, ahelyett hogy kuncsorogna mindig tőlem vagy a haverjaitól ahogy előttem ezt tette.
6/7 anonim válasza:
Egy bankszámlánk van az én nevemen, ahová érkezik az összes bevétel. A párom nem bízik a bankokban, nem nyitott számlát sose, nekem meg tizenéve van. Kizárólag én kezelem a pénzügyeket, mert 1) ha párom kezelné, már rég hajléktalanok lennénk, 2) annyira nincs érzéke a pénzhez, hogy nem tud számlát sem kifizetni. Szóval én intézem a számlákat, váratlan kiadásokat, rálátásom van az online költekezésekre, stb. Egy bankkártyánk van, a bevásárlást õ végzi. Készpénzt nem tartok otthon, mert tudom, hogy felesleges baromságokra költené. Egyszer 2 éve kipróbáltuk az õ kérésére, hogy õ kezelhesse a pénzét. Egész évben készpénzben kapta a fizetését. Példát mondok: az éves netto bevétele 16 ezer euro volt. Ebbõl az év végére maradt neki kétezer, úgy, hogy a számlákat, útiköltséget meg kb a kaja felét én fizettem. Fogalmam sincs hova bszta el azt a pénzt. De utána önként belátta, hogy jobb ha én kezelem. 28 és 29/f 10+ éve együtt
7/7 anonim válasza:
Én fizetek mindent, a párom pedig teljesíti szó szerint minden kívánságomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!