Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Epipó mond valakinek valamit? Habár idősebbeket érint, de azért megkérdem: Volt ott, vagy annak kapcsán valakinek meleg élménye?
"Az ország egyik legnagyobb pedofilbotrányáról készített az HBO dokumentumfilmet, amiben betekintést nyerhetünk az Epipó nevű nyári tábor hétköznapjaiba, ahol a hírhedt S. tanár úr molesztálta a fiatalokat."
"Végül kiderült, hogy ezeknél jóval szörnyűbb dolgok is történtek, hiszen S. tanár úr, vagyis Sipos Pál rendszeresen molesztálta őket ..."
"Elvileg nem történt konkrét erőszak, mivel az oktató laza és megnyerő volt, ezért mindenki az ő figyelmét, elfogadását, barátságát kereste, ezt pedig aljas módon felhasználta ellenük. Így a nyomásnak köszönhetően olyan dolgokat is csináltak, amiket igazából nem akartak, és nem is szabadott volna. Ezt később nagyon sokan nem tudták feldolgozni, és felnőttként komoly problémákkal szembesültek, mikor előtörtek belőlük az emlékek."
"Felkavaró, szomorú, érzékeny történet ez, az egykori táborozó, Oláh Judit pedig úgy gondolta, hogy az HBO és a Campfilm segítségével elkészíti a Visszatérés Epipóba című dokumentumfilmet, hogy a túlélőkkel együtt dolgozzák fel a traumákat, és válaszokat találjanak az évtizedek alatt felmerült kérdésekre."
Abban az időben teljesen átlagos volt hogy egy tanár megalázot gyerekeket, vagy megvert az egész osztály szeme láttára .
Engem az óvodába vetkőztetett le az óvónő meztelenre, és úgy kellet lennem körbe álltak agyerekek és meg mutatni a többieknek hogy nekem milyen nemi szervem van és hogy kell hátrahuzni a figymám.
Élmény? Nem értettem belőle semmit,
"A mai törvények értelmében meg pedofil esetek tudtommal nem voltak... Eltekintve attól, hogy tanár-diák..."
De igen, voltak. Épp erről szól a film. Ilyen korú gyerekeket vett rá a tanár közös maszturbálásra stb. Szerinted ez rendben van?
Epipóban készült fénykép:
Nem, nincs rendben, sőt! Én a mai törvényeken is szigorítanék...
Viszont mivel a filmben aránylag kevés ember vállalta nyilvánosan a szereplést, gondoltam, esetleg itt találtatik valaki, aki így névtelenül megnyilatkozik arról, hogy hogyan befolyásolta későbbi életét a politikai elit által ajnározott S.Pál még a "rendszerváltás" után is...
Akkor te bele is kerülhettél volna a "körforgásba"...
Leírásod alapján akkor senkivel sem találkoztál olyannal, akinek közeli tapasztalata lett volna...
Lehet, hogy más kategóriában kellene feltenni ezt a kérdést?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!