Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ha a biszexualitás tud változn...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a biszexualitás tud változni, akkor a homoszexualitás miért nem?

Figyelt kérdés
Többször olvastam biszexeknél, hogy volt, hogy mindkét nem vonzotta, egy idő után csak az egyik vagy csak a másik. Pl most az egyik kérdésnél olvastam, hogy valaki minkét nemhez vonzódott, de később full meleg lett, vagy kamasz korban rendszeresen szexelt azonos neműekkel, de később már csak nőkkel, tehát hetero lett. A homoszexuálisok pedig 99%-ban azt állítják, hogy ilyennek születtek és ez nem megváltoztatható és nem is változik. Vagy mindenkinél beáll egyszer, hogy vagy ez vagy az?
2020. jún. 11. 13:51
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy te mit akarsz mondani, csak nem értek egyet veled.

Nem jó példa ez a húsevősdi mindenevősdi növényevősdi. Egy másik példával, ha egy mindenevő rossz vadász és ezért növényi étrendre szorul, attól még kívánja a húst. Amit én említettem ott meg arról van szó, hogy valaki biszex volt és később hetero lett, tehát csak az ellentétes neműek vonzzák már szexuálisan. (tehát régebben szerette a húst is, ma már csak a növényeket szereti.) Azt el tudom dönteni, hogy holnaptól vegán leszek, azt viszont nem, hogy holnaptól hetero leszek. Ezt az identitás dolgot úgy látom mindenképpen bele akarod keverni, holott szó sincs róla. Ezek az emberek azt állítják, hogy a szexuális orientációjuk változott meg. Mellesleg ha egy biszexnek eltér az identitása, tehát mondjuk heteronak tartja magát, az már rögtön üti egymást, hiszen az orientáxiója bi, az identitása hetero.

2020. jún. 11. 19:17
 12/26 A kérdező kommentje:
Ha valaki undorodik a hústól, az már nem nagyon mindenevő egyénként.
2020. jún. 11. 19:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Egy másik példával, ha egy mindenevő rossz vadász és ezért növényi étrendre szorul, attól még kívánja a húst."

Ahogy az a biszex, aki nem mer előbújni ezért csajjal él attól még vonzódik a pasikhoz.

"valaki biszex volt és később hetero lett, tehát csak az ellentétes neműek vonzzák már szexuálisan. (tehát régebben szerette a húst is, ma már csak a növényeket szereti.)"

Na ő a vegetáriánus/vegán. Akit említettem.

"Ezek az emberek azt állítják, hogy a szexuális orientációjuk változott meg."

Ami szerintem nem lehetséges, mert akkor a melegek is változhatnának biszexuálissá vagy heteróvá és a heterók is változhatnának meleggé. Viszont ezt elég jól dokumentáltan tudjuk, hogy nem igazán történik meg. Akiknél meg mégis azokra simán működhet az elméletem, miszerint nem megfelelően mérik fel az orientációjukat ezért tévesen határozzák meg az identitásukat.

"Mellesleg ha egy biszexnek eltér az identitása, tehát mondjuk heteronak tartja magát, az már rögtön üti egymást, hiszen az orientáxiója bi, az identitása hetero."

Ezzel nem értek egyet. Mert ha egy biszexuális heteroszexuálisként azonosítja magát akkor a vonzalma az ellentétes nemhez természetéből adódóan adott. A feladata csak annyi, hogy az azonos nem iránti vonzalmán uralkodjon. Míg ha egy meleg állítaná, hogy heteró lett neki nem csak a valós vonzalmán kellene uralkodnia hanem egy olyan vonzalmat is magára kellene erőltetnie ami természetéből adódóan idegen számára.

"Ha valaki undorodik a hústól, az már nem nagyon mindenevő egyénként."

Szerintem igen. Ugyanis az undor nem veleszületett, hanem pszichés eredetű. Ami adott körülmények közt változhat. Pl ha éhezik egy vegán pár napot biztosan rácuppan a dupla hambira. Viszont pl egy macskát tiszta növényi étrendre fogsz akkor elég gyorsan elpusztul.

Nem erőltetem ezt az identitás dolgot, de csak adj neki egy esélyt. Gondold végig. Biztos vagy benne, hogy mindenki 100%-os biztonsággal képes felmérni a valós orientációját? Itt is volt elég sok kérdés amiben azt feszegették, hogy melegek képesek lennének-e csajjal szexelni. A válaszolók nagyon nagy része kategórikusan elutasította míg mások azt mondták, hogy melegek, de van az a helyzet. Ami felhozta a vitát arról, hogy az illető akkor valóban meleg vagy inkább biszex. Más esetben felmerült a "kíváncsi heteró" kérdése. Amikor az illető egyértelműen heterónak vallja magát de eljátszik a gondolattal, hogy kipróbálja fiúval. Itt is felmerül, hogy az illető biszex csak az identitása heteró.

Más kérdés, ha azt mondod,m hogy az orientáció=identitás. Ebben az esetben viszont azzal kell számolni, hogy az orientáció nem stabil, hanem fluid és nagyon sok esetben megváltoztatható. Ezzel viszont azok a melegek nem fognak egyet érteni akik hosszú évekig küzdöttek a homoszexualitásuk ellen mégsem sikerült tenni ellene. Valamint azok a heterók akik biztosak az orientációjukban és el sem tudják képzelni, hogy bármi módon homoszexuálissá vagy biszexuálissá váljanak.

Nehéz kérdés az biztos.

2020. jún. 11. 19:58
 14/26 A kérdező kommentje:

"Ahogy az a biszex, aki nem mer előbújni ezért csajjal él attól még vonzódik a pasikhoz."

Nyilván. De itt nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem erről van szó az elmondottak alapján. Mondjuk aki állítása szerint valaha biszex volt annak nincs oka most azt hazudni, hogy most hetero. Ha egyszer már bevallottam, hogy bi. Mi van, ha tényleg igaz, amit mond, hogy tényleg átfordult benne valami és tényleg csak a nők jönnek be neki már?

"Na ő a vegetáriánus/vegán. Akit említettem."

Tehát akkor szerinted is van olyan, hogy a szexuális orientáció megváltozik. A korábbi kommentedben bezzeg azt mondtad, hogy ők mind "mindenevők" maradnak. Sőt az egész emberi fajt nevezted mindenevőnek, azaz biszexnek.

"Ami szerintem nem lehetséges, mert akkor a melegek is változhatnának biszexuálissá vagy heteróvá és a heterók is változhatnának meleggé."

Pont ezért csodálkozom én is, mert a melegek foggal körömmel állítják, hogy ők ilyennek születtek, bár van arra is példa, hogy melegből bi lett. Olvastam egyszer olyan kérdést, hogy melegnek tartotta magát, aztán egyszer észrevette, hogy a nőkhöz is vonzódik. Ő végképp miért hazudta volna azt magának, hogy meleg?? Én annak a híve vagyok, hogy változhat a szexualitás, nem annak, hogy kialakul és onnantól kezdve nem megváltoztató. Azt eldöntheti az embert, hogy húsevő vega vagy vegán lesz, de a szexuális orientációját nem. Ellenben ez változhat.

2020. jún. 11. 20:34
 15/26 A kérdező kommentje:

"Ezzel nem értek egyet. Mert ha egy biszexuális heteroszexuálisként azonosítja magát akkor a vonzalma az ellentétes nemhez természetéből adódóan adott. A feladata csak annyi, hogy az azonos nem iránti vonzalmán uralkodjon."

Mindkettő hazudik magának és másoknak csak tényleg annyi a különbség, hogy egy meleg magára erőlteti a heteroszexualitást.

"Szerintem igen. Ugyanis az undor nem veleszületett, hanem pszichés eredetű. Ami adott körülmények közt változhat. Pl ha éhezik egy vegán pár napot biztosan rácuppan a dupla hambira."

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem jó példa, mert a szex nem létszükséglet, mint az evés. És ha mondjuk egy hetero undorodik egy azonos neműtől szexuális értelemben,( mint egy vegán a hústól), és nem talál nőt, attól még nem fog pasit keresni.. Ha undorodik a hústól, az már nem mindenevő kategória, hanem növényevő, vagy az én esetemben hetero.

"Más kérdés, ha azt mondod,m hogy az orientáció=identitás. Ebben az esetben viszont azzal kell számolni, hogy az orientáció nem stabil, hanem fluid és nagyon sok esetben megváltoztatható. Ezzel viszont azok a melegek nem fognak egyet érteni akik hosszú évekig küzdöttek a homoszexualitásuk ellen mégsem sikerült tenni ellene. Valamint azok a heterók akik biztosak az orientációjukban és el sem tudják képzelni, hogy bármi módon homoszexuálissá vagy biszexuálissá váljanak.

Nehéz kérdés az biztos."

Nos miért lenne egyenlő az orientáció az identitással? Szerintem az identitás lehet bármi, amit gondol magáról, az orientáció meg változhat. Tehát mind2 változhat, de nincs sok közük egymáshoz.

2020. jún. 11. 20:43
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván. De itt nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem erről van szó az elmondottak alapján. Mondjuk aki állítása szerint valaha biszex volt annak nincs oka most azt hazudni, hogy most hetero."

Abból indulsz ki, hogy az illető nem tévedhet. De egyszer már azt hitte hogy biszex, aztán most meg heteró. Tehát tévedett.

Nincs oka azt állítani, hogy heteró lett? Csak pár ok:

-Nem akar amiatt tovább hallgatni mert a saját neme is vonzza mivel ez sokakban ellenérzést kelt.

- Rossz élménye volt azonos nemmel ezért "feladta".

-Fél, hogy ha a barátnője nem fog benne bízni, mert attól tart, hogy a háta mögött pasikkal fogja csalni. Hisz a biszexet mindkét nem vonzza így a vágyait nem tudja csak a barátnőjével/feleségével kiélni.

Soroljak még?

"Tehát akkor szerinted is van olyan, hogy a szexuális orientáció megváltozik. A korábbi kommentedben bezzeg azt mondtad, hogy ők mind "mindenevők" maradnak. Sőt az egész emberi fajt nevezted mindenevőnek, azaz biszexnek."

Neeeem, nem. Félreérted és csúsztatsz. Nem azt mondtam, hogy az ember biszex, hanem az embert mint példát hoztam mint mindenevő faj. Azért, hogy beszélhessünk vegetarianizmusról. Hisz azt az állatvilágból nem ismerjük. A vegetáriánus esetében pedig az identitás változik nem az orientáció. De ezt is kifejtettem. Mert attól, hogy ő úgy érzi, hogy "növényevő", azaz növényi táplálékon is boldog élete van attól még képes volna húst is enni. Viszont egy húsevő nem élhet növényi táplálékon.

De nem is ez a lényeg. Az alapvető különbség a mi nézetünk közt, hogy te készpénznek veszed, hogy az orientáció megváltoztatható én meg azt, hogy nem. Feltehetően megvan erre az okod, mint ahogy nekem is megvan az okom azt feltételezni, hogy nem változtatható meg. Én a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem lehetséges és az eddigi olvasmányaim többsége is megbízható forrásként támasztotta alá ezt a feltételezésem. Azokban az esetekben ahol úgy tűnt, hogy az illető orientációja megváltozott a rendelkezésre álló információk alapján elég jól ráhúzható volt az illetőre a séma amit leírtam. Emellett a legfőbb indokom az, hogy az emberek többsége, több mint 90% az élete során egyetlen egyszer sem változtatja az orientációját. Teljesen függetlenül az élethelyzetétől.

De hogy lássunk tisztán. Szerintem teljesen mindegy, hogy az illető heteróvá változott "exbiszex" vagy olyan biszexuális aki heteróként azonosítja magát mindaddig amíg ebben az állapotában boldog. Azonban a kérdésed felvetése az, hogy ha ő meg tudta csinálni akkor a melegek miért nem? Ere a válaszaimból megkaptál egy lehetséges választ. Te mégis azt sugallod, hogy a melegek "foggal körömmel" ragaszkodnak ahhoz, hogy nem változtatható meg az orientációjuk, pedig szerinted képesek volnának rá. Akkor azt gondold végig, hogy miért vállalna bárki is egész életre szóló megaláztatást, miért vállalná azt, hogy emiatt elvesztheti a családját, barátait, munkáját, megélhetését adott esetben a testi épségét és az életét? Miért vállalná azt, hogy soha sem lesz saját gyermeke és nagyon nagy esélye van arra, hogy egyedül fog megöregedni? Miért vállalná azt, hogy ezzel fájdalmat okoz az egész családjának? Miért jut el mindaddig, hogy akár saját kezével vet véget az életének csak azért, hogy elmondhassa, hogy egy szexuális kisebbséghez tartozik? Hidd el nekem, a melegek túlnyomó többsége amikor először veszi magán észre a homoszexualitás jeleit a nemi érése során és rádöbben, hogy mivel is áll szemben kétpofára enné azt a gyógyszert amitől olyan lehetne mint a többség.

Nem akarom tovább ragozni a dolgot, mert majdnem biztos vagyok benne, hogy a véleményed nem fog változni abban meg teljesen biztos vagyok, hogy az enyém sem fog, hisz tapasztalaton alapszik és nem teória. Így csak egy meddő vitába mennénk bele amivel csak vesztegetjük egymás idejét.

Csak annyit tudok mondani, hogy remélem, hogy a biszexuális srác, akiről írtál boldog életet fog élni a barátnőjével. Sok boldogságot kívánok nekik.

2020. jún. 11. 21:29
 17/26 A kérdező kommentje:

"-Nem akar amiatt tovább hallgatni mert a saját neme is vonzza mivel ez sokakban ellenérzést kelt."

Nem akarod felfogni, hogy miről írok. Az illető már bevallotta magának, hogy a pasikhoz is vonzódott, de ez a vonzalom eltűnt nála. Hogyan írjam érhetőbben? Nem arról van szó, hogy szégyellné vállalni, egyszerűen eltűnt belőle a dolog.

"A vegetáriánus esetében pedig az identitás változik nem az orientáció."

Ez nincs így. Aki elvi okok miatt nem eszik húst, de szereti, annál lehet, hogy így van, de aki undorodik a hús ízétől, akkor ha úgy tetszik az az orientációja, hogy növényi alapú táplálékokat fogyaszt.

"De nem is ez a lényeg. Az alapvető különbség a mi nézetünk közt, hogy te készpénznek veszed, hogy az orientáció megváltoztatható én meg azt, hogy nem."

Ez nagyon igaz. Mivel a változás állandó, így ez is változhat én úgy gondolom. Nyilván nem úgy, hogy eldöntöm, hogy ez leszek, vagy az leszek, de változhat, de az is benne van persze a pakliban, hogy ugyanúgy marad.

"Emellett a legfőbb indokom az, hogy az emberek többsége, több mint 90% az élete során egyetlen egyszer sem változtatja az orientációját."

Mert nem is lehet megváltoztatni, ellenben változhat. Érdekes, hogy 90%-ot írtál. Mi a helyzet a maradékkal. Náluk változhat??

Egyszerűen nem tudok azzal egyetérteni, hogy ez nem változik, mivel tömérdek biszexet olvastam nyilatkozni, azt állították, hogy sokszor periodikusan váltakozik, van, hogy a nők, van, hogy a férfiak vonzzák jobban szexuálisan. Ha náluk változhat, akkor jogos a kérdés, hogy melegeknél és heteroknál miért nem?? Már pedig szerintem de. Ha ez nem változna, akkor a kinsey skálán mindenki elhelyezkedne valahol és örök életükre ott is lennének. De nem így van, mert ezek a biszexek nem ezt állítják és nem azért, mert nem tudják magukat elfogadni..

2020. jún. 11. 21:47
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én egy másik válaszoló vagyok.

Lefotóztam neked a kinsey skálát, és kiegészítettem neked, így talán valamivel érthetőbb lesz amit magyarázok.

[link]

A biszexualitásnak is van egy skálája, nem mindegy, hogy az adott személy hány %-ban érez az azonos nemű ember iránt szexuális vonzalmat.

Ha tegyük fel az az illető aki azt "ÁLLÍTJA" magáról, hogy hetero lett, nála csak 10 %-ban volt meg az a hajlam, hogy az azonos nem felé is érezzen szexuális vágyat, ú még ugyanúgy biszex, max elnyomja magában.

Ilyen esetben könnyű dolga van, mert csak kis részben vonzza a dolog, de attól, még érez a saját neme iránt szexuális vonzalmat, max a való életben már nem éli ki.

De ettől függetlenül ő még biszex.

Ismerek nem is egy olyan biszex pasit, volt is vele dolgom, aki "kíváncsi hetero"-nak vallja magát, az orál szexben inkább csak sz-patni szeret, se simi, se csók, se viszonzás semmi egyéb.

Olyan sincs, hogy x idő múlva egy heteroszexuális meleg vagy biszex lesz, volt ilyen is a környezetemben, 20 évig volt együtt a párjával, majd összejött egy pasival, a környezetemben meg azt mondják b-zi lett.

A biszexualitás az nem feltétlen a serdülőkorral jelenik meg, lehet, hogy valakinél később jön ki, vagy elfojtsa az azonos neműek iránt érzett vágyat és nem merik kiélni.

Van olyan biszex is, aki 90%-ba esik, szóval már majdnem homoszexuális, viszont érzelmi kapcsolatot, csak az ellenkező nemmel tud létesíteni (heteroromantikus).

Szerintem azzal ne foglalkozz, hogy mit "ÁLLÍT" magáról, én is mondhatnák magamról sok mindent.

Szerintem van olyan, hogy ha egy pasi maszturbálna előtte, sőt olyan aki még szimpatikus is neki, nem váltana ki belőle semmit? :D

Ez már tényleg vicc.

2020. jún. 12. 14:38
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne fáradj, csak az idődet vesztegeted. A kérdező nem a magyarázatodra vagy a válaszodra kíváncsi. Mindössze számon akarja kérni a melegeket, hogy miért nem változnak meg úgy, mint azok, akikről "tömérdek biszexet olvasott nyilatkozni".
2020. jún. 12. 15:04
 20/26 A kérdező kommentje:

18as. Köszönöm a válaszod, de a skálával kapcsolatba nem mondtál új dolgot. Tudom jól, hogy a biszexeknél más és más mértékben jelentkezhet a homo illetve a heteroszexualitás van aki inkább erre van aki inkább arra van aki 90%ban inkább erre vagy arra húz.

Felesleges a vita, nektek meggyőződésetek, hogy ez nem változik, nekem meggyőződésem, hogy változhat. De nyilván nem törvényszerű, hogy változni fog. Gondolom, hogy szerintetek aki azt állítja, hogy változott, az nyilván hazudik..

"A biszexualitás az nem feltétlen a serdülőkorral jelenik meg, lehet, hogy valakinél később jön ki, vagy elfojtsa az azonos neműek iránt érzett vágyat és nem merik kiélni."

Bár ellent mondasz magadnak, mert ha mindenkinek haláláig kőbe lenne vésve a szexuális orientációja, akkor nem lenne olyan, hogy valakinek a biszexualitása "később jön ki".. Vagy pedig ha van olyan, hogy "később jön ki", akkor olyannak is lennie kell, hogy később elmúlhat, vagy legalább is alábbhagy, tehát tolódik valamerre a skálán.

2020. jún. 12. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!