Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Csak szerintem van kb minden...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szerintem van kb minden melegnek valami mentális problémája?

Figyelt kérdés

Félre ne értsétek, én is jártam egy jó ideig pszichológushoz, de pont emiatt könnyebben fel is tűnik, hogy általában nem okésak az emberek.

Szerintem a közösségben a legjellemzőbb a nárcisztikus személyiségzavar, depresszió, szorongás, meg természetesen a függőségek(de szerintem ez már sokszor csak eredménye a megelőző dolgoknak).

Ezzel alapvetően szerintem nem lenne probléma, mármint a saját tapasztalatom azt igazolja, hogy egy szakember tud segíteni. Viszont szerintem ahhoz képest, hogy mennyire gyakori jelenség, elég kevés szó esik róla, ezért nem kérnek az emberek sem segítséget. Ezért érzem azt, hogy betegek vagyunk, de nem ilyen homofób értelemben, hanem azért mert a társadalom miatt (ez tudom hogy nagyon tág, viszont szerintem érthető hogy mire gondolok) kialakulnak bennünk ezek a dolgok. Alapvetően szexuális, vagy romantikus kapcsolatban egymással tudunk találkozni, ami szerintem egy lefelé vezető spirálhoz vezet.

A főproblémám mindezzel, hogy nagyon nehéz így embernek maradni. Szerintem a mentális betegségek miatt van az, hogy az egymás és saját magunk tárgyiasítása az így tök alap, tök sok mindenkinek emiatt rossz az önbecsülése, ami akár a szexuális úton terjedő betegségekhez is vezethet, és folytathatnám tovább a sort. Szerintem ezeknek a dolgoknak a normalizálása helyett egy jobb döntés lenne, hogyha nem nagyon a külső elfogadásért küzdenénk, mert az már nagyjából meg van, hanem inkább a saját belső problémáinkkal kezdenénk el foglalkozni.

2020. máj. 20. 15:28
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Meleg vagyok, de semmi pszichológiai vagy lelki problémám nincs. Elégedett vagyok az életemmel, a munkámmal, egy dolog hiányzik, a párkapcsolat, de az meg majd alakul.
2020. máj. 20. 15:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem meleg kérdés. MINDENKIBEN találunk vmit szerintem ha keressük hisz mindenki kompenzál vmit vagy alulkompenzál, stb. Szóval ez nem jellemző.
2020. máj. 20. 15:45
 3/10 A kérdező kommentje:

a kb minden meleg = nem minden meleg, de nagyon sok.

btw attól még hogy elégedett vagy az élettel még lehet nárcisztikus személyiségzavarod. most nem azt akarom mondani, hogy mindenkinek mindenképp van valami problémája. viszont nyilván amikor "meggyanúsítanak" valamivel, akkor a védekezés a normális emberi reakció.

viszont ha minden okés, király, örülök neki. viszont szerintem attól függetlenül senki sem tökéletes, és mindenki tud javítani magán. tehát szerintem egy életben egyszer érdemes leülni egy pszichológussal beszélni. (amúgy nem vagyok pszichológus, kicsit pszichológus propaganda szerűen hat :D de szerintem tényleg hasznos)

2020. máj. 20. 15:46
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Ha szerinted mindenki erre rászorul, akkor valójában miért is tetted fel a kérdést?
2020. máj. 20. 15:59
 5/10 A kérdező kommentje:
mert szerintem még mindig jobb hogyha fél percig egy ilyen kérdésen gondolkozik valaki, és nem a tipikus "okés-e a méretem" féle silány hülyeségeken
2020. máj. 20. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

Ennél undorítóbb általánosítást még nem láttam. Meleg vagyok és SEMMI mentális problémám sincs.

Miért kell mindenkit egy kalap alá venni?

Azért mert az ismeretségi körödben vannak ilyen emberek az nem azt jelenti, hogy minden homoszexuális ilyen.

Ennyi erővel én is mondhatnám azt, hogy 10 melegből kilenc csak és kizárólag alkalmi kapcsolatot keres, ami undorító és elszomorító egyben. (mondjuk ez igaz is, hogy ilyenek a melegek, mert nem "divat" már az érzelem kimutatása illetőleg a bizalom. A magyar LGBTQIAP+ társadalom egy húspiac lett.)

2020. máj. 20. 16:31
 7/10 A kérdező kommentje:

az aszexeket szerintem hagyd ki a húspiacos felsorolásból :D

amúgy leírtam hogy nem mindenki, de nagyon sok mindenki. általánosítás? természetesen, de attól még a döntő többségre igaz

2020. máj. 20. 17:10
 8/10 anonim ***** válasza:
89%
Biztos van néhány kivétel, de nagy részt mind sérültek vagyunk lelkileg. De ez érthető. Társadalmi nyomás stb.
2020. máj. 20. 20:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem általánosítás de azért sok melegnek vannak mentális gondjaik, nekem is.

A melegek között az öngyilkosságok is szaporábbak sajnos.. :-(

2020. máj. 20. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek.

Szerintem az, hogy Magyarországon nem valami pozitív a melegekről a vélemény, illetve hogy a pszichológiát is sokan valamiféle átverésnek gondolják együtt iszonyatosan káros. Mondjuk én úgy unblock a kisiskolásoknak éves "pszichológia szűrést" írnék elő, hogy később egészségesebb felnőttek lehessenek belőlük. Mellesleg az így felnevelt generáció szerintem elfogadóbb is lesz.

2020. máj. 21. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!