Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell minél hamarabb elveszíteni a szűzességet?
Tudom, sőt biztos vagyok benne, hogy ez egy megosztó kérdés lesz és sokan nem fognak egyetérteni velem, de muszáj ki beszélnem magamból.
Szóval azt nem értem, hogy "az első szex ráta" miért megy évről-évre lejjebb? Miért kell akkor elveszíteni, amikor még cseppet sem áll készen az ember?
Itt vagyok én, aki még szűz, de nem is tervezem egy jó ideig elveszíteni a szűzességem.
Társkeresőn is olyanba botlok, hogy beszélgetek egy fiatalemberrel és kiderül róla, hogy már rég volt anális együttléte, de jobbára azért, mert "jaj de menő leszek, ha minél hamarabb veszítem el."
Abszolút nem értem miért engednek a társadalmi nyomásra. Magamból kiindulva ha lesz is párom (mert még semmilyen kapcsolatom sem volt.) Akkor is csak minimum fél év után jöhetne az, hogy le is feküdjek az emberrel, de inkább egy év múlva. De 10 emberből 10 erre képtelen, mert a komoly kapcsolat az megvetendő és egy "luxusxikk"
Mielőtt még jobban felhúzom magam itt abba is hagyom.
Ti mit gondoltok a témáról?
Szerintem abban igazad van, hogy nem igazán értékelik a szüzességet az emberek, pedig ez a párod számára is ajándék kéne, hogy legyen, ha még senki nem ért hozzád úgy. Ennek ellenére sokan csak túlesnek rajta, stigmaként élik meg, ha még azok. És akinek az értékrendjében ez fontos, az "csak játsza a nehezen kaphatót".
Aki azt mondja, hogy az az ő dolguk, ez is teljesen igaz, csak felvetődik az a gond, hogy ennyire más világnézettel nem valószínű, hogy találkoznának a prioritások egy kapcsolatban. A sorba meg csak nem kellene beállni.
Nem azt mondom, hogy várni kell a tökéletes herceget, akivel együtt maradsz életed végéig, de én nem tudnék tükörbe nézni, ha csupán ösztönből-vágyból feküdnék le valakivel érzelmi kötődés nélkül. Főleg nem első alkalommal. De századjára sem lenne oké.
Így aztán több hónapos kapcsolataim is maradtak szexmentesek, de a többség inkább szex után szeret ismerkedni... és 2 hét alatt én se tudok senkibe beleszeretni. Szóval megértelek.
Nem tértem el a tárgytól. Csak rávilágítottam, hogy más korban, jóval fiatalabban kész kellett lenni bizonyos dolgokra, ami manapság elképzelhetetlen lenne bizonyos szemszögből.
A másik dolgot, meg nem úgy gondoltam. Bocsi, ha úgy hangzott, mintah én arra utaltam volna, hogy felsőbbrendűnek gondolod magad, csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy mindig lesz olyan, aki másképp gondolja a dolgokat. Ezen nem tudsz változtatni. És, ha már két különböző vélemény létezik (csak kettő!!!) akkor ki dönthetné el, hogy kinek van igaza? Senki! Mindenkinek igaza van a saját értékrendje szerint. Nem dönthető el, mi a normális. Persze, bizonyos kérdésekben, azért mindig hajlik az a görbe egy bizonyos oldalra, de az nem számít iránymutatónak, mert a korszellem vezérli.
Egy szó, mint száz: Azt szokták mondani, ahány ember, annyi vélemény. Lassan 8 milliárdan élünk a földön. Ha mindenkinek más lenne a véleménye a témával kapcsolatban, akkor elég nagy galiba keletkezne ebből a kérdésből. S mégis meg van az esélye, hogy mindenki egy kicsit másképp kondolja. Engedd el a dolgon.
Peace!
"Szerintem nem korban, vagy években kell mérni az érettséget, bár ezzel önellentmondásba kerülök az előző kommentemmel, :D hanem szellemi szinten."
Kedves, hol kerültél önellentmondásban magaddal?
Egyébként nagyon nem igaz, hogy érzelmi vonzalom nem alakulhat ki hamar, akár az ismerkedés elején. Kérdező, lehet, hogy nálad nem, de sokaknál igen. Ahogy az sem igaz, hogy érzelmek kellenek a testi vágyhoz. Ahogy az sem igaz, hogy a legtöbb esetben az aktív uralkodni akar a passzívon. Az igaz viszont, hogy a passzívak egy része igényli, hogy megalázzák őket szexuálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!