Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg srácok; elmesélnétek, hogy hogyan és mikor tudatosult bennetek hogy melegek vagytok, hogyan próbáltátok elnyomni, és végül hogyan fogadtátok el a melegséget? Mit tanácsolnátok nekem?
Szval ha valaki olyat szól hozzá egy témához, ami neked nem tetsző, akkor annak az illetőnek vannak problémái. Ha egy társasházban, akar ket lakó között is nezeteltérés van, es te közöttük laksz, csendben meghúzod magad, had kiabaljanak egymassal, hisz nem a te dolgod, és megbantani sem szeretnél senkit...van ilyen ember is, de elkell fogadnod van olyan is aki tesz, tenne környezete állapotáért.
Annyira sok hülyeséget írtál, hogy nem is fárasztom magam azzal, hogy különösebben foglalkozzak vele.
Tudod sok minden képezheti vélemény tárgyát, de azért nem minden légből kapott hülyeség.
Ha csak a terápiás esetek 50 százalékában lett volna gyógyulás, már lenne miről beszélgetni. Akkor is kérdéses lenne, mennyire szabad egy ember vonzódását megváltoztatni, de már lenne alapja ennek a témának, mint ahogy jelenleg nincs.
"Szval ha valaki olyat szól hozzá egy témához, ami neked nem tetsző, akkor annak az illetőnek vannak problémái"
Lehet vitatni amiket felhoztam, nem is kell egyetérteni, de nekem voltak érveim.
Nem csak nem értettem egyet és kész, mert az barátom te voltál, nálad megállt ott a tudomány, hogy mert csak és kész.
Nagyon értékelném ha a kurucinfó végre frissítené a témában felhozott érveit, mert kifejezetten unalmas már hogy semmit nem tudtok mondani.
"de elkell fogadnod van olyan is aki tesz, tenne környezete állapotáért"
Ilyen náci dumát is már rég olvastam :D :D :D
És én vagyok az aki nem tudja más véleményét elfogadni, de szerinted rendben lenne beleszólni, hogy az ember lehet-e meleg :D :D :D.
Kitalálom, szóval a társadalom érdeke felülírja az egyén érdekét.
De ki mondja meg és mi alapján mi a társadalom érdeke?
Mert kell a gyerek? Az emberiség túlszaporodott...
Eleve természetes jelenség a melegség, de a kedvenc érvem tőletek az, hogy azért nem természetes mert nem tudnak szaporodni.
Had kérdezzek már vissza, ha eddig nem tűnt el, akkor valahogy a természet mégis újratermeli nem? Trükkös ez a természet, nem is kell hogy két melegnek legyen gyereke ahhoz, hogy újabb melegek legyenek.
Nagyon aranyos ahogy kibújsz a véleménybuborékodból, és megáll a tudomány ha már más véleménnyel is találkozol, de nekem voltak érveim, te meg csak puffogtál.
Elvitatkozol magaddal, olyanokat írsz, amiket sosem mondtam. Elnácizgatsz itt unalmadban, mert ugye ezek érvek.
Azért hiszed, hogy vitát nyersz, mert a rengeteg hülyeséget amit kihánysz magadból, inkább rád hagyják. Tudod hülyével minek vitatkozzon az ember?
Muszály megemlítenem, azonban, hogy azért mert valaki foglalkozik a témával, még se nem náci, se nem homofób, sőt semmilyen kártékony címkét nem tudsz ráhúzni feltétlen, amivel kielégitheted magad.
Vagyük például, Linda Ames Nicolosivalt aki Kaliforniában élő klinikai szakpszichológus. Lassan 25 éve alapította két társával a NARTH-ot (National Association for Research and Therapy of Homosexuality), ahol homoszexuális irányultságú emberekkel foglalkoznak; kutatómunkát és terápiát is folytatnak. Férje van és gyerekei. Aki szintén ezzel foglalkozik. Több száz kliensük változtatott irányultságot és életmódot az évek során, és életükkel is bizonyítják, van lehetőség változni. Mindannyian analitikusan orientált terápiás segítséggel, egy képzett szakember támogatásával, a gyermek- és serdülőkorukban szerzett sérülések feldolgozásával, a hiányok valamilyen fokú betöltésével jutottak el oda, hogy az ellenkező nem felé kezdtek vonzódni.
Hogy bármennyire hihetetlen, az LMBTQ érdekvédelmi szervezeteknek a homoszexualitásról ma elfogadott és terjesztett narratívája ellenére is vannak emberek, akik saját maguk döntenek úgy, hogy szeretnének a homoszexualitásból kitörni. Az, hogy ezt nem tudják elképzelni egyes újságírók meg jogvédő aktivisták, még nem azt jelenti, hogy nincs így.
A homoszexualitas, egyfajta hajlam. És mint minden hajlamosságot, a dühre, félelemre, stb, irányíthatunk, kezelhetünk, és a társadalom egészére való tekintettel ajánlott is!
Azért mert te foggal körömmel lobbizol, azon, hogy ezek az emberek a nyomorukban, maradjanak, ahol a társadalom kinézi őket-jogosan- a szexuális aberrációjuk miatt, mások dolgozhatnak azon, hogy valóban segítsenek, és visszavezethessük őket a társadalomba való helyükbe.
Engedjük meg, hogy azok akik szeretnének változni, és olyan életet élni, mint a többi 98%, elmehessenek szakemberhez.
Ez a szabadság, és ne mantrázzunk, ne zárjuk be őket, abba a zsákutcába, hogy nem lehet változtatni. Mert ez hazugság.
Először is szeretném megköszönni, hogy annak ellenére válaszoltál hogy többször is nyomatékosan kijelentetted, nem vagy hajlandó figyelemre méltatni, és hülyével vitatkozni. Mégis írtál, ez így nagyon következetes, köszönöm.
Mikor alapvetően úgy érvelsz, mint egy szélsőjobboldali figura, akkor azért nem ér ezen felháborodni, ha szóvá teszem.
"ahol a társadalom kinézi őket-jogosan- a szexuális aberrációjuk miatt"
Tehát ha jól értem, szerinted az egy komoly érv, hogy a melegeknek pusztán azért is kellene heteróvá változniuk, mert a társdalom egyes tagjai nem tudják őket elfogadni, esetleg zavarja őket, kellemetlenül érzik magukat miattuk.
Olyan ez, mint egy másik vallás vagy esetleg bőrszín, ami zavaró (?) erre gondolsz?
Nem, ez valóban nem egy náci érvelés. :D
"mások dolgozhatnak azon, hogy valóban segítsenek, és visszavezethessük őket a társadalomba való helyükbe."
Nagyon szimpatikus ahogy a segítés szándéka mögé bújsz, szívet melengető, de mikor azzal kezdted, mert azt gondoltad meleg vagyok:
"Terápiával, visszafordítható, az elmebetegség ezen formája"
Majd pedig gyógyulást kívántál nekem is, azt hiszem mindannyian érezzük, hogy ez nem egy valóban segítő szándékú ember hozzászólása.
Az egyébként szűkszavú válaszaidból, mert hát valóban nem nagyon vannak érveid csak ellenérzéseid, nagyon jól kirajzolódik valójában semmit nem tudsz és nem tudtok a témáról.
Fogalmad sincs a meleg kultúráról a történelemről, a melegek tapasztalásairól és gondolatairól és hogy valójában hányfélék vagyunk.
Teljesen kívülállóként próbálod csak megkapargatni a témát, nem a meleg szervezetek túlzott befolyása miatt álltok vesztésre, hanem mert alapból nem is tudtok hozzászólni. 10 éve lejárt gondolataitok vannak csupán.
"lobbizol, azon, hogy ezek az emberek a nyomorukban, maradjanak"
Ebben a mondatban az a szép, hogy egy sztereotípiát sulykol, nem pedig egy tényt.
A társadalmi előítéletekre próbál meg rájátszani, miszerint heteróként élni boldogság, melegként élni nyomor.
Persze a valóság az, hogy kevés valóban boldog és kiegyensúlyozott heteró párkapcsolat van, de ez egy másik téma. Ahogy arról sem tudunk még elképzelés szintjén sem adatokat, hogy a melegek miként is élnek.
Kiragadott példákat látunk csak, így nem lehet semmiféle nyomorral érvelni.
"A homoszexualitas, egyfajta hajlam"
Gratulálok a ténymegállapításhoz. Ahogy a művészetekre való hajlam is csak egy hajlam, önmagában a hajlam szó nem jelent negatívat.
"És mint minden hajlamosságot, a dühre, félelemre, stb, irányíthatunk, kezelhetünk, és a társadalom egészére való tekintettel ajánlott is!"
A hajlam szót megpróbálod összemosni negatív jelentésű szavakkal, és ennek mentén amellett érvelni, miért is kéne beleavatkoznunk az egyén életébe.
A választás szabadságáról beszélsz, de már nem tudod teljes értékű embernek elfogadni azt, aki nem heteroszexuális életet akar élni.
Nem tudod elfogadni azt aki szerinted másként dönt, van egy hírem, a melegek nem ítélnek el elvből valakit aki heteró szeretne lenni.
És tudod ez egy piszok nagy ellentmondás, ami nagyon jól megmutatja, mennyire álságos és őszintétlen a kigyógyítás pártiak érvelése és kommunikációja.
“Ez a szabadság” Magad bizonyítottad, hogy ez nem az.
Ha valaki melegként heteró szeretne lenni, részemről rendben van, részerdől viszont fordított esetben nincs.
Nekem semmiféle bajom nincs vele, ha valaki heteró szeretne lenni, elleben a hazug állításokkal van bajom bőven.
"Vagyük például, Linda Ames Nicolosivalt aki Kaliforniában élő klinikai szakpszichológus"
Nagyon örülök, hogy felhoztad példaként.
Azt állítod:
"Több száz kliensük változtatott irányultságot és életmódot az évek során,..."
Természetesen az állítás valódiságát nem tudjuk ellenőrízni, hiszen nem tudjuk, hogy ezek az emberek akik nyílván önbevallás alapján arra jutottak, már nem vonzódnak azonos neműekhez, később milyen életutat jártak be. Évekkel később akár sikerült-e heteroszexuális életmódot fenntartani, családot alapítani, és hűségesnek maradni a feleségükhöz.
Ezeket mindd nem tudjuk, ami minimum kérdésessé teszi az állítást, de ha valóban ilyen eredményes lenne ez az egyesület, azt semmilyen média ellenszél nem tudnák titokban tartani.
Mint ahogy, ha lenne valóban működő pénisznövelő tabletta akkor azt nem titokban árusítanák a neten, hanem már mindenki azt szedné.
Ellenben hallunk történeteket terápiát megjárt "gyógyultakról" akik később ismét melegnek valották magukat.
De legyen, a példa kedvéért fogadjuk el, hogy valóban vannak olyanok, akik:
"egy képzett szakember támogatásával, a gyermek- és serdülőkorukban szerzett sérülések feldolgozásával, a hiányok valamilyen fokú betöltésével jutottak el oda, hogy az ellenkező nem felé kezdtek vonzódni."
Ha valóban lenne ilyen, az még önmagában nem azt jelentené, hogy a melegség gyógyítható, pusztán azt, hogy van egy réteg akit eltéríthetett valamilyen sérülés. Persze itt még ez is csak feltételezés.
Azaz ha én valamilyen trauma hatására elkezdenék festeni, az még nem jelentené azt, hogy minden festő trauma és lelki sérülés hatására kezdett el festeni.
Így nem lehet kivetíteni mindenkire, ellenben nagyon jól hangzik, és aki kellően tudatlan azt lehet vele befolyásolni, és bólogat is hozzá, hogy na igen, biztos minden melegség mögött valami sérülés van.
Mindenkit érnek traumák, sérülések, lelki hiányosságok, mégsem lesz tőle mindenki meleg, de idealisztikus kapaszkodónak nagyon jó elmélet.
Visszatérve:
“Vagyük például, Linda Ames Nicolosivalt aki Kaliforniában élő klinikai szakpszichológus”
Egészen véletlen volt szerencsém olvasni a hölgy és férje könyvét, "A homoszexualitás megelőzése" címmel.
Emlékeim szerint ez volt az az olvasmány ami rádöbbentett mennyire hiteltelen is ez a kigyógyítósdi.
Komolyan vártam volna valami érdemi felvetést, de sajnos ezer sebből vérzik és tele van megmosolyogtató dolgokkal.
Az egyik ilyen részlet amit sokan idéznek, a könyv szerint mennyire hasznos is együtt zuhanyozniuk az apáknak a fiúkkal, a mutogatós részt nem is említve.
De ahol hangosan felnevettem kínomban, mikor arról ír, a fiúgyerekeket ne hagyjuk gyakran és sokáig együtt játszani, nehogy véletlen elkezdjenek érdeklődni egymás iránt :D :D :D.
Mennyire szép is, mikor már ennyire retteg valaki a melegségtől, mikor már legszívesebben burokban nevelné a gyereket mindentől elzárva csak meleg ne legyen :D.
Ír még az imádtságok hasznosságáról és nosztalgikusan megemlti a régi idők fura terápiáit, köztük a sokkterápiát.
Van egy olyan érzésem, hogy velem ellentétben, te nem olvastad ezt a könyvet, csak elhitted hogy ez működik mert jól hangzik és ezért hivatkozol a hölgy munkásságára.
De legyünk őszínték ez komolytalan.
A könyvben többszörösen keverik a nemi identitás és a szexuális orientáció fogalmát.
A nemi identitás az, hogy valaki milyen neműnek érzi magát, azaz férfiként férfinak éli-e meg magát.
Az orientáció pedig azt jelenti, melyik nem vonzza, a kettő pedig nagyon nem ugyanaz.
A könyv azt sugalja, hogy azok lesznek melegek, akik a saját identitásukban nem biztosak, azaz ha egy fiú nem viselkedik elég férfiasan akkor az magával hozza, hogy az azonos nem érdekelje.
Önmagában a férfiatalan viselkedés nem hozza magával a melegséget, ahogy egy férfias férfit is vonzhat a saját neme, úgy egy nőies férfi is falhatja a nőket.
Számos ilyen celebet ismerünk. De ha megkérdezzük a melegeket, nagy részük nem fogja azt mondani, hogy gyerekként lányosan viselkedtek, vagy lányok szerettek volna lenni, mint ahogy ez az iskola állítja.
Természetesen a férfiatlan melegeket könnyen észrevesszük, de áruld már el, egy férfias meleget hogy veszel észre?
Na ezért is sántít ez az egész.
A könyv hibáit hosszasan lehetne boncolgatni, de én nem teszem, akit bővebben érdekel annak itt ez a vélemény:
Az egyik komment különösen érdekes, ami jól rá is mutat az alapállítás egyik hazugságára.
Ajánlom, hogy legyél egy kicsit tájékozottabb mielőtt elkezdessz valakivel vitatkozni ebben a témában, a napi kurucinfó meg nagyon csekélyke olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!