Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fityma szűkület hogy alakul ki? A lentebbi kezelések közül melyik lehet hatásos? (szerencsére nekem nincs de egyik ismerősömnek igen és rajta szeretnék segíteni hogy elkerülje a körülmetélést)
ttps://phimosisjourney.wordpress.com/
ezek írnak arról, hogy steroid tartalmú kenőcs segíthet, és hogy miért...
azért mert, megöli a régi hámsejteket és az újak képződését lelassítja és ezért elvékonyul a bőr, így képlékenyebbé válik
ezen nyújtási módszerek vannak, mindegyiket 5-6 percig kell csinálni naponta!!!
ezen pár kenőcs tipp amiket használhatsz a steroid tartalmú kenőcsök helyett...
mindegyik segít valahogy a bőrnek a cél érdekében
egy fitymanyújtó, pár jó vélemény van róla
Egyébként annyi a lényeg, hogy rendszeresen kell csinálni, lehetőleg valamilyen rásegítő krémmel.
Hacsak nem esetleg valamilyen nagyon speciális megoldás a titok nyitja akkor valószínűleg ha az otthoni nyújtás nem segít, akkor csak műtéttel lehet megoldani.
Műtétnél az a fontos, hogy ne körülmetélést kérj akármennyire ajánlják, mert elég a fékeknél pár bemetszés fitymaplasztikával.
Tipp: próbáld fürdésnél meleg vízben nyújtani mert olyankor fellazul a bőr.
ez szerintem nem jó mert túl gyors ezért is hagytam utolsónak:
Ezzel a módszerrel 6 hét alatt teljesen ki lehet kúrálni a fitymaszűkületet
(phimosis-t). De ez csak akkor működik, ha rendszeresen, odafigyeléssel
végezzük!
Először is, a módszer akkor működik jól, ha meleg víz alatt csináljuk, vagy
lágy krémekkel, mint pl a babaolaj. Orvosi (erre a célra kifejlesztett) krémek
felgyorsíthatják a folyamatot.
Petyhüdt állapotban két ujjal megfogva húzzuk meg a fityma végét, hogy lássuk
mekkora a lyuk. Ha egy, vagy több ujj belefért, feszítsd oldalirányban. A
cél, hogy bármelyik ujjunk (akár több is) beleférjen. Ne csináljuk túl erősen,
ha már erősen fáj, ne feszítsük tovább. Ezt 3-4 percig kell csinálni, kétszer
egy nap: reggel és este. Rendszeresség mellett 1 hét múlva már érezheted a
nyílás növekedését. Figyelni kell arra, hogy még ne hagyjuk a fitymát
átcsusszanni a péniszünk fején, ezt majd későbbi stádiumban, ha tartósan
tágasabb lesz, ugyanis a makk mögé szorulhat, ami további, igen kényes
gondokat eredményezhet (elszoríthatja a péniszt, ezzel nem engedvén vért a
makkba).
Egy nap azt fogod észrevenni, hogy a fityma könnyedén átcsúszik a makkodon. Ez
a legfontosabb szakasza a makkod szabadságának :). Ha eddig jól követted a
lépéseket, nem fogsz semmi feszülő érzést tapasztalni, ami növelheti az imént
említett ráfeszülés veszélyét. Ha mégis azt éreznéd, hogy rászorult volna, és
a makkod kezd vörössös színűvé válni, próbáld visszahúzni a fitymát a makk elé,
ezzel engedvén a vér szabad mozgását. Ha nem menne, menj orvoshoz.
Ha minden jól működött, amikor a fitymád átcsúszik a makkodon, semmi
kellemetlen érzést nem fogsz tapasztalni. Ekkor kezdetben nagyon érzékeny lesz
a makkod, talán megérinteni sem tudod majd. Ha ekkor látod először a fehér kis
darabokat a péniszeden, amiket eddig nem tudtál letisztítani róla, most állj
neki. Ne egy nap alatt akard az egészet, hanem rendszeresen egy keveset, puha
nedves ruhával.
Most elérted azt a fázist, amikor petyhüdt állapotban hátra tud csúszni a
fitymád. Ezután húzd vissza, és csináld a normál napi munkád, azaz vegyél fel
alsónadrágot, így visszahúzott állapotban nem lesz kellemetlen érzés a
dörzsölődése.
Utolsó szakasz: Mostantól a már behúzható fityma petyhüdt állapotban kiválóan
működik, így nőtt az említett korlát. Most próbáljuk ugyanezt merev
állapotban. Több síkosításra van szükség, ezért nedvezd be jobban a fitymát.
Nem kell elérned az ejakuláció állapotát. Csináld ezt 1-2 hétig és érezni
fogod, hogy már teljesen hátra tudod húzni a fitymádat, merev állapotban is
(szintén fájdalommentesen). Ezzel kikúráltad a szűkületed
Sziasztok!
Nem győzik az urológusok hangsúlyozni, hogy ez nem egy olyan dolog, ami magától vagy egy kis húzogatástól "elmúlik". Mivel az esetek többségében ez egy születési rendellenesség, ezért a műtét segít. Fontos, hogy ez egy rutinműtét, gyorsan és fájdalommentesen történik. Kb. 6-7 perc.
Ezért semmiféle otthoni kezelést nem javaslok, mert az állapot rosszabbodhat is. Mikrosérülések keletkezhetnek, hegesednek és még szűkebb lesz, mint eddig.
A szteroidtartalmú krémek mellékhatásai miatt nem javaslom.
Ha valaki ilyen rendellenességben szenved, menjen el urológushoz, ezen nincs mit szégellni és kérdezze ki a véleményét. A szakember majd felvilágosítja.
Ne féljen senki, vegye a bátorságot és íratkozzon fel a dokihoz.
Bátorság!
Ne haragudj kedves előző, de annyira okoskodásszagú a kommented! Úgy írsz, mintha valaki lennél, valaki szakértő, akinek adni kell a véleményére, közben meg helyenként elég nagy marhaságokat írsz!
"Mivel az esetek többségében ez egy születési rendellenesség, ezért a műtét segít. Fontos, hogy ez egy rutinműtét, gyorsan és fájdalommentesen történik. Kb. 6-7 perc."
Afrikában egy körülmetélés lehet hogy 6-7 perc, de egy körülmetélés-műtét az biztosan nem 6-7 perc ne etesd ezzel az embereket, mert ez kamu! Pusztán az előkészületek, érzéstelenítés legalább 10 perc, ha nem több meg amíg behatnak a dolgok, a fertőtlenítés, összevarrás.... Bocs de már itt elvérzett az egész írományod! Az meg, hogy születési rendellenesség-e,.... inkább előbb beszél egy valóban szakértővel erről, mert szerintem fngod nincs arról amiket leírsz!
"A szteroidtartalmú krémek mellékhatásai miatt nem javaslom."
Az egy dolog, hogy ki mit ír róla, mi a véleménye, de egyeseknél működik másoknál meg nem. Próba szerencse!
"Ha valaki ilyen rendellenességben szenved, menjen el urológushoz, ezen nincs mit szégellni és kérdezze ki a véleményét. A szakember majd felvilágosítja."
Úton-útfélen amiatt rimánkodik, és minden más fórumokon is mindenki, hogy az urológus le se szrja! A pénzt azt élvezi, de a tájékoztatást (pláne elfogulatlanul) meg nem biztosítja, a magán urológus se! Én is voltam párnál ugyan csak fitymaszűkülettel, elhiheted, a valóság nem az, amiben itt mindenki nagy naivan BÍZIK!
"Ne féljen senki, vegye a bátorságot és íratkozzon fel a dokihoz."
Jobbat tudok! Előbb forduljon, akinek gondja vagy baja van egy fitymaszűkületi tanácsadóhoz, ő majd megadja azt a tájékoztatást meg felvilágosítást, amire az orvos nem hajlandó, nem beszélve az elfogulatlanságról, mert az viszont sajnos létező tény, hogy az urológusok majdnem mindegyike teljes körülmetélés párti, úgyhogy csak az rohanjon az urológushoz, aki blankoltatni akar! Aki nem, az előbb gondolkodjon, tájékozódjon, gyűjtsön információkat és forduljon fitymaszűkületi segítő tanácsadóhoz, aki majd segít! (Ezek nem a gyakorikérdéseken léteznek, bár az is tény sajnos, hogy sok elmebeteg pedofil hajlamú perverz ilyennek adja ki magát privát üzenetében, amikkel zaklatják azokat, akikről kiderül, hogy baja van a farkával!)
Szia!
Ha nem értesz velem egyet, az nem probléma. Sajnos, én is, akárcsak te, jártam már dokinál emiatt. Legyenek is bármilyenek az urológusok, bár nagy butaság lenne általánosítani, szerintem nyugodtan ki lehet, illetve ki kell kérni a véleményüket. Nem köteles az ember megfogadni a tanácsukat, de mindenképp érdemes.
A műtét tényleg nem egy hosszú idő.
Nekem meggyőződésem, hogy többet árthat az ember, ha saját szakállára próbálja ezt megoldani, akár a meglévő állapot rosszabbodhat is.
Valóban, nem részleteztem és a kérdező írásából úgy gondoltam, hogy fiatal, ezért írtam a veleszületett rendellenességet (ez amúgy helyes). Lehet szerzett is, természetesen.
Sajnálom, hogy a stílusom idegesített. Csak segíteni akartam azoknak, akiknek egy kis löket kell, hogy megtegyék az első lépést a probléma megoldása felé (tudom, hogy nehéz...) és ne dugják a fejüket a homokba. Az írománynak ennyi volt a célja.
Cukorbetegségtől alakult ki szűkületem 38 évesen. Előtte soha nem volt.
Fitymám szinte egyik napról a másikra csúcsosodni kezdett és egyre jobban beszűkült. Gombásodás jelent meg a makkomon. Állami bőrgyógyászatra közel három hónapot kellett volna várni, korábbi időpontot nem kaptam. (mondom,addigra leszárad :-) ) Magánklinikára mentem egy nemi beteg gondozó bőrgyógyász doktornőhöz. Kiderült, egy idős egyetemi professzor tanárnő. Nagyon kedves, segítőkész volt! Első tippje a cancida túltengés, diabétesz gyanú volt. El is találta! Vett kenetet, ami alapján pár nap alatt beigazolódott a candida probléma. A háziorvos a javaslatára kivizsgáltatta cukorbetegség gyanút. Diabetológushoz kerültem. Igen magas volt a cukrom. Két hónap igen szigorú diéta után normalizálódott. Időközben felkerestem egy magán urológus főorvost. Aki műtétet javasolt. Két hét után el is végezte. Nem metélte le teljesen. Hosszadalmasabb beavatkozás, de így csak a végéből rövidült meg a fitymám. (nem levágják a végét egyszerűen, hanem levágnak a fitymából, a fitymaféket visszavarrják, összevarrják (beszegik) a levágott részt. Kellemetlenül hangzik, de egyáltalán nem fájt!)
Tökéletes lett!
Nem kell félni a műtéttől! Nem fáj, két hét alatt begyógyul a seb, 6 hét után már lehet nemi életet élni, kb. 6-8 hónap után már a heg sem látszik.
Nekem is kialakult 20 éves koromban túlzásba vittem a nemi életet kisebesedett nem foglalkoztam vele és az lett a vége
Az orvos aztmondta nincs más megoldás csak a körülmetélés amit ugye nyilván nem akartam. Maszturbálás közben mindíg egy picit hátrábbhúztam próbáltam nyújtani általában melegvízben kb 6-8 hónap alatt visszaált szerencsére a normál működésbe sajnos visszatérő probléma ha mondjuk 2 nap alatt több mint 5x élek nemi életet akkor elkezd fájni az a rész ahol szűkebb volt de ez 1,2napon belül helyrejön
Miert feltek/ellenzitek ennyire a korulmetelest?
Nekem fiatal koromban megcsinaltak fitymaszukulet miatt es azota is jol funkcional. Higieniai szempontbol is elonyosebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!