Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ameddig nem fogadom el önmagam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ameddig nem fogadom el önmagam addig nem szerethetek senkit?

Figyelt kérdés
Régota van párom, viszont hosszú idők elteltével sem sikerült elfogadnom önmagam. Sokszor nem tudom megtalálni az okát, hogy miért van az, hogy undorodom a saját testemtől, a fizikai kontaktustól, hogy miért nem tudok ellazulni, habár ő mindig próbál támogatni, folyton dícsér de mégsem megy, nem tudom elhinni neki. Nemrégiben meg hallottam egy mondás féleséget, hogy ameddig nem tudod szeretni önmagad, addig mást sem fogsz tudni. És, úgy érzem, hogy igaz...hiszen a szégyenlősséggel, a félelemmel nem tudok teljesen oaadó lenni sokszor és hát attól is félek, hogy elveszítek egy olyan embert akit nem szeretnék.

2018. febr. 23. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyanezt érzem én is. Mármint én nem vagyok párkapcsolatban, vidzont tudom, hogy tetszem a férfiaknak, legalábbis elég sokak tesznek jelzéseket ahhoz, hogy tudjam, hogy nem vagyok menthetetlenül csúnya, sőt... olyan férfiak jönnek oda, néznek meg, akikről életemben nem gondoltam volna, hogy tetszenék nekik, de eddig az összes tapasztalatom az volt, hogy senki nem akar velem lenni rendes kapcsolatban, és ez nem feltétlenül miattam van, hanem mert úgy általában az elején leszögezik, hogy ők nem akarnak kapcsolatot, de pont már olyankor, amikor nekem már vannak érzéseim.

És bár ez azért más szituáció, mint a tiéd, mégis a fizikai kontaktussal kapcsolatban ugyanezek szoktak felmerülni bennem. Pedig egyébként néha még olyan is van, hogy szépnek látom magam, csak valahogy nem tudom elhinni, hogy megérdemlem, hogy élvezzem a szexet. Valahogy a saját vágyaim mindig olyan “szánalmasak” voltak számomra, pedig amúgy meg azt gondolom, hogy a szex, meg a szerelem egy gyönyörű dolog. És ezek pont azért vannak, mert nem tudom szeretni magamat, mert mindig azt érzem, hogy nem vagyok elég jó.

És szerintem ezt nem hozza helyre csak az, hogyha valaki más mondja, mert sosem fogod tudni elhinni neki. Inkább olyan dolgokat kell csinálni, amikben sikerélményed lehet, ha azt érzed, hogy igenis te vagy az ura a saját életednek és képes vagy tenni magadért. Az önszeretet szerintem ezzel jön. Meg azzal, hogy meglátod a saját értékeidet és elfogadod azt, hogy te sem vagy tökéletes. Nagyon nehéz feladat, én is mindig visszaesek picit. Sajnos ez neveltetésből vagy korábbi traumából is eredhet, ami viszont elképesztően tsigerivé teszi ezt az egészet.

Nagyon szurkolok, hogy valahogy képes legyél felülemelkedni ezen a dolgon. Esetleg lehet, hogy nem lenne rossz felkeresni egy pszichológust.

2018. febr. 23. 16:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadó! Pontosan ugyanígy érzem én is ahogy te leírtad,úgy érzem én is, hogy sokszor nem érdemlem ki a jót ezért az agyam automatikusan úgy állítja be a dolgokat, hogy ne is élvezzem azt. Furcsa dolog, sajálom én is, hogy még van aki küzködik ilyen dologgal és igen, nem könnyű dolog a változás, de javítható köszönöm a válaszod, minden jót.
2018. febr. 23. 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Ahogy mondod.
2018. febr. 24. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Neked is a legjobbakat! 😊
2018. febr. 24. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!